Επειδή όχι μόνο ο έρωτας, αλλά και ο διαβήτης περνά από το στομάχι, η φαρμακευτική εταιρία Novartis Hellas πραγματοποίησε μια πρωτότυπη και εξαιρετικά χρήσιμη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον σημαντικό ρόλο της διατροφής στη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2. Το ?μάθημα μαγειρικής έγινε πράξη στο Driskas Test Kitchen, όπου ο γνωστός σεφ Βαγγέλης Δρίσκας αποκάλυψε τα μυστικά της υγιεινής μαγειρικής για διαβητικούς που πρέπει να στερηθούν τη ζάχαρη όχι όμως τη γλυκιά γεύση στο καθημερινό μενού. Ο γνωστός σεφ έδειξε σε απλές συνταγές πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα διαίτης του φαρμακείου, η στέβια και τα άλλα γλυκαντικά, καθώς και υποκατάστατα ζάχαρης με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το σιρόπι αγαύης.
Από τη μεριά τους ο κ. Γιώργος Δημητριάδης Καθηγητής Παθολογίας, Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ?Αττικόν? και ο Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, κ. Χάρης Δημοσθενόπουλος επεσήμαναν ότι με την σωστή διατροφή το 70% των περιστατικών σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 μπορούν να προληφθούν. Στην Ελλάδα το 8,8% του πληθυσμού πάσχει από διαβήτη ενώ το 7,6% του πληθυσμού παρουσιάζει προ-διαβήτη. Το πιο ανησυχητικό ωστόσο είναι πως σχεδόν το 40% των πασχόντων είναι αδιάγνωστοι και δεν υποβάλλονται σε καμία θεραπεία, με συνέπεια να είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στις επικίνδυνες επιπλοκές της νόσου.