Servings
–
servingsPrep time
30
minutesCooking time
50
minutesCalories
–
kcalΠροστατεύστε την καρδιά σας με τον πιο απολαυστικό τρόπο, αφού η κατανάλωση μήλων έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
3 φλιτζάνια μήλα, ξεφλουδισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες (περίπου 2 μέτρια μήλα [3″ διάμετρος])
2/3 φλιτζάνι σταφίδες
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 °F. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί 9″x13″.
- Ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ
- Προσθέστε την καστανή ζάχαρη, τη βρώμη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεσμένο γαρύφαλλο.
- Χτυπάτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με ένα μπλέντερ ζαχαροπλαστικής ή 2 μαχαίρια μέχρι το μείγμα να γίνει εύθρυπτο.
- Απλώνετε το μισό μείγμα από στο ταψί.
- Περιχύνετε με φέτες μήλου και σταφίδες και πασπαλίζετε με ζάχαρη.
- Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα ψίχας ομοιόμορφα πάνω από τα μήλα.
- Ψήνετε στους 180 °C για 40-50 λεπτά.
- Ψύξτε και κόψτε σε 12 μπάρες.
Τα οφέλη
- Η κατανάλωση μήλων έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι τα μήλα περιέχουν διαλυτές ίνες, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.