Servings
11
servingsPrep time
20
minutesCooking time
35
minutesCalories
1393
kcalΦτιάξτε το ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Αμερικανικής Εταιρίας Καρδιάς, Low Calorie Cookbook.
Υλικά
1 φλιτζάνι ωμό πλιγούρι βρώμης
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως (ζαχαροπλαστικής ή για όλες τις χρήσεις)
2/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
3 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
1 βάζο (περίπου 280 γραμμ.) μαρμελάδα μήλο
3 κουτ. σούπας αμύγδαλα σε φέτες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλείψτε με λάδι ένα ταψί 30x20x5.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το πλιγούρι, το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφριά το ασπράδι του αβγού με ένα πιρούνι.
- Προσθέστε το λάδι ανακατεύοντας καλά. Ρίξτε το μείγμα πάνω στο πλιγούρι και ανακατέψτε καλά.
- Από αυτό το μείγμα ρίξτε το μισό στο ταψί και φτιάξτε μία στρώση.
- Απλώστε από πάνω τη μαρμελάδα με μία σπάτουλα και στη συνέχεια φτιάξτε άλλη μία στρώση με το υπόλοιπο πληγούρι.
- Ψήστε μέχρι να ροδίσει (25-35΄). Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε τα bars.
Διατροφική αξία
- Ενέργεια(θερμίδες): 1393 kcal
Πρωτεΐνη: 19.39 g
Λιπαρά: 47.73 g
Υδατάνθρακες: 227.24 g