Δαμάσκηνα με γιαούρτι για το ανοσοποιητικό
Course: Επιδόρπιο, ΣνακCuisine: vegeterian, γλυκάDifficulty: ΕύκολοServings
6
servingsPrep time
15
minutesCooking time
Calories
1319
kcalΕτοιμάστε σε μόλις δέκα λεπτά ένα ελαφρύ γλυκό πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη C
Υλικά
500 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
2 κουταλιά ζάχαρη άχνη
κονιάκ
2 κ.σ. αμυγδαλόψιχα
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε για 2 ώρες τα δαμάσκηνα σε μπράντι. Ψήνετε ελαφρά την αμυγδαλόψιχα.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σφιχτά με τη ζάχαρη άχνη και την ανακατεύετε προσεχτικά με το γιαούρτι.
- Στραγγίζετε τα δαμάσκηνα και βάζετε μέσα στο καθένα τη μισή αμυγδαλόψιχα. Στη συνέχεια ανακατεύετε με την κρέμα.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη αμυγδαλόψιχα τριμμένη.
Τα οφέλη
- Τα δαμάσκηνα ενισχύουν το ανοσοποιητικό Κι αυτό γιατί περιέχουν βιταμίνη C, που βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 1319 kcal
Πρωτεΐνη: 24,09 g
Λίπος: 41,34 g
Υδατάνθρακες: 232.16 g