Γλυκοπατάτα με χούμους και φασόλια κατά της υπέρτασης
Course: Κυρίως γεύμαCuisine: vegan, vegeterianDifficulty: ΜέτριαServings
2
servingsPrep time
15
minutesCooking time
30
minutesCalories
953
kcalΗ Χορταστική αλλά απλή στην προετοιμασία, γεμιστή γλυκοπατάτα με μαύρα φασόλια, λάχανο και σάλτσα χούμους είναι ένα φανταστικό μεσημεριανό 5 συστατικών σε ένα γεύμα!
Υλικά
1 μεγάλη γλυκοπατάτα, τριμμένη
¾ φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια σε κονσέρβα, ξεπλυμένα
¼ φλιτζάνι χούμους
2 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση
- Τρυπήστε τη γλυκοπατάτα παντού με ένα πιρούνι.
- Αφήστε τη στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί, 7 έως 10 λεπτά.
- Πλύνετε το λάχανο και στραγγίστε το.
- Τοποθετήστε σε μια μέτρια κατσαρόλα και σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέστε φασόλια και μια ή δύο κουταλιές της σούπας νερό αν η κατσαρόλα είναι στεγνή.
- Συνεχίστε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αχνίσει το μείγμα 1 με 2 λεπτά.
- Ανοίξτε τη γλυκοπατάτα και προσθέστε από πάνω το μείγμα λάχανου και φασολιών.
- Συνδυάστε με το χούμους και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μικρό πιάτο. Προσθέστε επιπλέον νερό όσο χρειάζεται για να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
- Περιχύστε το dressing χούμους πάνω από τη γεμιστή γλυκοπατάτα.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία(Ποσότητα ανά 532 g):
Ενέργεια (θερμίδες): 953 kcal
Πρωτεΐνη: 49,47 g
Λίπος: 8,41 g
Υδατάνθρακες: 175.55 g - Τα οφέλη
Τα ευρήματα μελέτης που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση American Journal of Physiology – Endocrinology And Metabolism δείχνουν ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο, όπως η γλυκοπατάτα συμβάλλουν στην επιτυχή ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.