Καρδιές αγκινάρας με αυγά για πρόληψη του διαβήτη
Course: ΣυνοδευτικόCuisine: ΕλληνικήDifficulty: ΕύκολοServings
3
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesCalories
1348
kcalΥλικά
4 καρδιές αγκινάρας
2 αυγά
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μικρά κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε τις αγκινάρες σε φέτες.
- Στη συνέχεια κόβετε σε ροδέλες το κρεμμύδι.
- Πολτοποιείτε το σκόρδο.
- Στο λάδι σοτάρετε τις αγκινάρες, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Χτυπάτε το αυγό με πιρούνι σε βαθύ πιάτο και το ρίχνετε πάνω από τα λαχανικά.
- Όταν η ομελέτα γίνει από τη μια πλευρά τη γυρνάτε από την άλλη και τη σερβίρετε προσθέτοντας τον μαϊντανό.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 1358 kcal6
Πρωτεΐνη: 41,75 g
Λίπος: 101,5 g
Υδατάνθρακες: 88.46 g - Τα οφέλη
Οι αγκινάρες είναι πολύ ωφέλιμες για την υγεία καθώς χάρη στα συστατικά τους συμβάλλουν στην ισορροπία των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, την καλύτερη πέψη, και την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς και του ήπατος.