Servings
2
servingsPrep time
1
hour20
minutesCooking timeminutes
Calories
–
kcalΦτιάξτε μια εύκολη και γευστική συνταγή με τόνο και επωφεληθείτε από τα καλά λιπαρά που περιέχει
Υλικά
200 γραμμ.
Φέτες τόνου
1 πορτοκάλι μικρό
1 κομμάτι πιπερόριζα φρέσκια (10 γραμμ.)
2 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το ψάρι, αφαιρείτε τα κόκαλα, το τυλίγετε σε διαφανή μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο σας για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Στύβετε το πορτοκάλι και φυλάτε το ξύσμα του.
- Ανακατεύετε το χυμό που έμεινε με το ξύσμα του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
- Ξεφλουδίζετε την πιπερόριζα, την τρίβετε και την προσθέτετε στην προηγούμενη μαρινάδα.
- Κόβετε σε λεπτές φέτες το ψάρι με τη βοήθεια καλά ακονισμένου μαχαιριού και τις τοποθετείτε σε σχήμα στεφάνης σε δύο πιάτα
- Αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
- Καλύπτετε με σος πιπερόριζας. Σερβίρετε δροσερό.
Τα οφέλη
- Χάρη στα ω-3 λιπαρά που περιέχει ο τόνος παρέχει -μεταξύ άλλων- προστασία από διάφορα καρδιαγγειακά νοσήματα.