Κεφτεδάκια φακής
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
20
minutesCalorieskcal
Αν θέλετε να μειώσετε το κρέας, ή απλά ψάχνετε έναν έξυπνο τρόπο να βάλετε περισσότερα όσπρια στην διατροφή σας, αυτά τα κεφτεδάκια θα σας σώσουν. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.
Είναι χορτοφαγικά και πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, που μας προσφέρουν κορεσμό
Βάλτε τα σε τορτίγιες και στην σαλάτα σας για ένα τέλειο ελαφρύ γεύμα!
Υλικά
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
60 γρ. νιφάδες βρώμης
200 γρ. φακές, βρασμένες (150 γρ. ξερές)
2 κ.σ. τοματοπελτέ
½ ματσάκι μαϊντανό
1 αυγό
αλάτι, mix μπαχαρικών
3 κ. Σουπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 7-8 λεπτά, και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
- Βάζουμε στο μούλτι τη βρώμη και μπλεντάρουμε μέχρι να γίνει σκόνη.
- Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, τον τοματοπελτέ, τον μαϊντανό και το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και μπλεντάρουμε καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα της βρώμης και τα λαχανικά, και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά, σκεπασμένο, για να σφίξει (10-20 λεπτά).
- Πλάθουμε σε 18 κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε σκευός με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σημειώσεις
- –