Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι κατά της αναιμίας
Servings
3
servingsPrep time
Cooking time
Calories
–
kcalΤο σπανάκι αποτελεί μια καλή πηγή φυτικού σιδήρου που μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε την ποσότητα που χρειάζεστε μέσα από ένα θρεπτικό και νόστιμο πιάτο
Υλικά
250 γρ μαυρομάτικα φασόλια
Μισό κιλό σπανάκι
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο
1,5 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα μαυρομάτικα σε αλατόνερο και τα σουρώνετε.
- Χτυπάτε στο σέικερ το λάδι, τη μουστάρδα και το ξίδι, για να ετοιμάσετε τη σάλτσα.
- Στρώνετε σε πιατέλα το σπανάκι.
- Ανακατεύετε τα φασόλια με τα υπόλοιπα υλικά και τη σάλτσα.
- Τα απλώνετε πάνω από το σπανάκι και σερβίρετε.
Τα οφέλη
- Ο σίδηρος είναι ένα σημαντικό συστατικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονες σε όλα τα άλλα κύτταρα σε όλο το σώμα σας. Η ανεπαρκής πρόσληψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, η οποία χαρακτηρίζεται από κόπωση, αδυναμία και ζαλάδα. Το σπανάκι αποτελεί μια καλή πηγή φυτικού σιδήρου που μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε την ποσότητα που χρειάζεστε για να αποφύγετε την αναιμία.