Παγωτό cheesecake
Course: ΣκανCuisine: ΙταλικήDifficulty: ΕύκολοServings
4
servingsPrep time
20
minutesCooking timeminutes
Calories
123
kcalΤο πιο θρεπτικό, νόστιμο και δροσερό γλυκό που μπορείτε να δοκιμάσετε. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc, Επιστημονικό Διευθυντή Nutrimed.
Υλικά
450 gr τυρί cottage
8 φράουλες
2 μπισκότα dijestive
1/4 φλ. μέλι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το τυρί cottage, τις μισές φράουλες και το μέλι στο μίξερ μέχρι να έχουμε κρεμώδες αποτέλεσμα.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, μαζί με τριμμένα μπισκότα και κομματάκια φράουλας.
- Αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 3-5 ώρες, ανακατεύοντας ενδιάμεσα ανά ώρα, για να σπάσουμε τα παγωμένα μέρη.
Σημειώσεις
- Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα = 100 γρ)
Ενέργεια: 123 kcal
Πρωτεΐνη: 7,7 g
Υδατάνθρακες: 17,7 g – σάκχαρα: 14,2 g
Λιπαρά: 2,9 g – κορεσμένα: 2,3 g
Φυτικές ίνες: 0,6 g - Τα οφέλη
Το παγωτό αυτό έχει ως βάση τυρί cottage, που σημαίνει ότι : περιέχει ελάχιστα λιπαρά και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, άρα μας προσφέρει μεγαλύτερο κορεσμό. Γι αυτό έγινε και το πιο viral trend της εποχής.