Servings
–
servingsPrep time
20
minutesCooking time
10
minutesCalories
87
kcalΔώστε στη μακαρονάδα η στις σαλάτες σας μια νόστιμη, θρεπτική αλλά κυρίως υγιεινή “πινελια” Πέστο βασιλικού. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed
Υλικά
2 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι και το σκόρδο στο μούλτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το τυρί και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
- Διατηρείται για τουλάχιστον 1 μήνα.
Σημειώσεις
- Διατροφική ανάλυση (1 κ.σούπας)
Ενέργεια: 87 kcal
Πρωτεΐνη: 1,3 g
Υδατάνθρακες: 0,9 g – σάκχαρα: 0,1 g
Λιπαρά: 8,8 g – κορεσμένα: 1,1 g
Φυτικές ίνες: 0,1 g - Τα οφέλη
Σύμφωνα με μελέτες ο βασιλικός μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την κατάθλιψη που σχετίζεται με το χρόνιο στρες.