Πιλάφι με αρακά
Course: Κυρίως πιάτοCuisine: vegan, vegeterianDifficulty: ΕύκολοServings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesCalories
1143
kcalΓνωρίζατε ότι ο αρακάς στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου; Απολαύστε ένα πεντανόστιμο πιάτο με…παράπλευρα οφέλη
Υλικά
1/2 φλιτζάνι μπιζέλια ξερά
1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1/2 φλιτζανάκι σταφίδα
1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τον αρακά και τον μουλιάζουμε σε 2 λίτρα νερό κατά τη διάρκεια της νύκτας.
- Την επομένη τον βράζουμε στο νερό στο ίδιο νερό και τον σουρώνουμε κρατώντας το νερό που έμεινε.
- Στο νερό αυτό έπειτα βράζουμε το ρύζι και τις σταφίδες. Λίγο πριν βγάλουμε το ρύζι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον αρακά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί.
- Σουρώνουμε το πιλάφι και, καθώς είναι καυτό, το ανακατεύουμε με το λάδι.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 1143 kcal
Πρωτεΐνη: 7,93 g
Λίπος: 120,31 g
Υδατάνθρακες: 29.68 g - Τα οφέλη
Μια μελέτη που έγινε στο Μεξικό έδειξε ότι αρκούν μόνο 2 χιλιοστόγραμμα ανά ημέρα αυτού του φυτοθρεπτικού συστατικού, για να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου.