Πίτσα λαχανικών
Course: Κυρίως γεύμαCuisine: Ιταλική, vegeterian, veganDifficulty: ΕύκολοServings
1
servingsPrep time
15
minutesCooking time
10
minutesCalories
448
kcalΦτιάξτε μια Light πίτσα λαχανικών πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες που αποδεσμεύουν αργά και σταδιακά ενέργεια στον οργανισμό.
Υλικά
1 αραβική πίτα
1 πιπεριά
Ένα κρεμμύδι
1 ντομάτα
Μερικές ελιές
Μανιτάρια
2 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας
μία κουταλιά σούπας λάδι
Μερικά φύλλα βασιλικού
Directions
1.Στρώνετε την πίτα σ’ ένα ταψί και την αλείφετε με κέτσαπ αραιωμένη με 2 κουταλιές νερό.
- 2.Κόβετε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες, την πιπεριά σε λωρίδες και αφαιρείτε από τις ελιές τα κουκούτσια.
- Απλώνετε την ντομάτα, προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις ελιές και μερικά φύλλα βασιλικού. Περιχύνετε με το λάδι.
- Βάζετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά. Στα τελευταία 2-3 λεπτά ενεργοποιείτε τον αέρα.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 448 kcal
Πρωτεΐνη: 6 g
Λίπος: 25,99 g
Υδατάνθρακες: 49.94 g - Τα οφέλη
Το ελαϊκό οξύ από τις ελιές σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά συστατικά των λαχανικών συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου υπέρτασης και άλλων παραγόντων που συνδέονται με την καρδιακή νόσο.