Servings
8
servingsPrep time
10
minutesCooking time
10
minutesCalories
–
kcalΑν κάνετε δίαιτα ή θέλετε να κρατάτε σε ισορροπία τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μπορείτε τώρα να το κάνετε με τον πιο νόστιμο τρόπο…
Υλικά
2 λουκάνικα γαλοπούλας χωρίς τα περιβλήματα
1 φλιτζάνι τυρί ρικότα με μειωμένα λιπαρά
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 προψημένη λεπτή κρούστα πίτσας ολικής αλέσεως
1 μέτρια γλυκιά κόκκινη πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς, προαιρετικά
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα μερικώς αποβουτυρωμένο
2 φλιτζάνια ρόκα ή baby σπανάκι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε και θρυμματίστε το λουκάνικο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μην είναι πλέον ροζ για περίπου 4-6 λεπτά.
- Ανακατέψτε το τυρί ρικότα και τη σκόνη σκόρδου.
- Τοποθετήστε την βάση σε ένα ταψί .
- Ρίχνετε το τυρί ρικότα. Συμπληρώστε με λουκάνικο, κόκκινη πιπεριά και κρεμμύδι.
- Πασπαλίζετε με καρυκεύματα και μετά με τυρί μοτσαρέλα.
- Ψήνετε σε χαμηλότερη σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσει ελαφρά η άκρη και να λιώσει το τυρί, 8-10 λεπτά.
- Γαρνίρετε από πάνω την πίτσα με ρόκα.
Σημειώσεις
- –