Servings
3
servingsPrep time
20
minutesCooking time
22
minutesCalories
517
kcalResting Time
2
hoursΦτιάξτε σε μισή ώρα αυτή την υπέροχη συνταγή που -μεταξύ άλλων- συμβάλλει στην μείωση της υψηλής πίεσης
Υλικά
2 φλιτζάνια κουνουπίδι τριμμένο (περίπου μισό μέτριο κεφάλι)
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.
- Ψεκάστε ένα ταψί ή τοποθετήστε μια λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
- Τρίψτε το κουνουπίδι στις μεγάλες τρύπες του τρίφτη. Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το κουνουπίδι, το αυγό, το αλεύρι, το τυρί και το αλάτι.
- Ανακατέψτε καλά.
- Πιέστε το μείγμα μαζί για να φτιάξετε περίπου 15 μικρές μπάλες ή κορμούς.
- Τοποθετήστε τα στο ταψί σε απόσταση μεταξύ κάθε μπάλας. Ψήνετε για 20 λεπτά.
- Για να γίνουν πιο τραγανά, τα ψήνουμε για 2 επιπλέον λεπτά.
- Παρακολουθήστε προσεκτικά για να μην καούν.
- Βάλτε ο,τι μείνει στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες.
Τα οφέλη
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 517 kcal
Πρωτεΐνη: 34,47 g
Λίπος: 23,03 g
Υδατάνθρακες: 44.66 g - Τα οφέλη
Το κουνουπίδι περιέχει επίσης και την σουλφοραφάνη, ένα αντιοξειδωτικό, που φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.