Ψητά λαχανάκια Βρυξελλών με μουστάρδα και μέλι
Course: Κυρίως γεύμαCuisine: Ελληνική, vegeterian, veganDifficulty: ΕύκολοServings
1
servingsPrep time
20
minutesCooking time
15
minutesCalories
144
kcalΥλικά
Λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη ή βούτυρο, λιωμένο
3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού έτοιμη μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200.
- Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη, το μέλι, τη μουστάρδα και τη σκόνη κρεμμυδιού σε ένα μεγάλο μπολ.
- To αφήνετε στην άκρη. Απλώστε τα λαχανάκια στο ταψί και ψήστε για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τα ψητά λαχανάκια στο μείγμα μουστάρδας και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
- Σερβίρετε ζεστό.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 144 kcal
Πρωτεΐνη: 0,73 g
Λίπος: 7,76 g
Υδατάνθρακες: 19.63 g - Τα οφέλη
Οι ενώσεις θείου στα λαχανάκια Βρυξελλών θεωρείται ότι μειώνουν τον κίνδυνο έλκους περιορίζοντας την ανάπτυξη του ελικοβαλτηρίδιου του πυλωρού.