Servings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
10
minutesCalorieskcal
Ετοιμάστε μέσα σε μόλις 5 λεπτά ένα νόστιμο πιάτο με τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ντομάτας
Υλικά
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (δοκιμάστε παρμεζάνα, ελβετικό ή τσένταρ)
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κάθε αλάτι και πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Σε ένα ρηχό ταψί τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας σε μονή στρώση.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τυρί, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
- Πασπαλίζουμε το μείγμα πάνω από τις ντομάτες. Ψήστε για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να γίνει χρυσαφένιο και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
- Σερβίρετε το πιάτο ζεστό.
Τα οφέλη
- Το λυκοπένιο που περιέχει η ντομάτα να ισχυρό αντιοξειδωτικό που επιτίθεται στις ελεύθερες ρίζες, υπεύθυνες για τη γήρανση, ορισμένες στεφανιαίες παθήσεις και καρκίνους. Η μαγειρεμένη μάλιστα ντομάτα περιέχει ψηλότερες συγκεντρώσεις λυκοπένιου.