Σαλάτα με γαλοπούλα και φρούτα
Course: ΣαλάταCuisine: Σαλάτα, ΕλληνικήDifficulty: ΕύκολοServings
6
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
1583
kcalΦτιάξτε μια δροσερή σαλάτα πλούσια σε βιταμίνες που στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της “κακής” χοληστερόλης
Υλικά
6 φλιτζάνια ανάμικτα πράσινα λαχανικά
4 τεμαχισμένα κομμάτια καπνιστή γαλοπούλα
1 μήλο κομμένο σε κομματάκια
4 κ.σ. τριμμένα καρότα
3 κ.σ. αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας
2 κ.σ. καρύδια pecan
2 κ.σ. ανθότυρο
Εκτέλεση
- Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και ανακατέψτε.
- Ανακατεύετε δύο κ.γ. ελαιόλαδο με μια κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο.
- Περεχύστε το μίγμα που φτιάξατε ως σως για τη σαλάτα σας.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 1093kcal
Πρωτεΐνη: 58,42 g
Λίπος: 37,92 g
Υδατάνθρακες:132.26 g - Τα οφέλη
Έρευνες αποκαλύπτουν ότι η αντιοξειδωτική σύνθεση των αποξηραμένων φρούτων προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, εμποδίζοντας την οξείδωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL). Ακόμη η γαλοπούλα περιέχει επίσης ελάχιστα λιπαρά, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για τη διατήρηση της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα.