Σαλάτα με κάρυ για προστασία της μνήμης
Course: Σαλάτα, ΒραδινόCuisine: Ελληνική, ΥγείαDifficulty: ΕύκολοServings
2
servingsPrep time
20
minutesCooking timeminutes
Calories
336
kcalΦτιάξτε αμέσως μια δροσερή σαλάτα με σπανάκι και κάρυ για δύο άτομα που τα συστατικά της θεωρείται ότι συμβάλλουν στην πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ
Υλικά
250 gr σπανάκι
2 φέτες προσούτο
2 ροδέλες ανανά
1 κουταλια χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι κάρυ
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβετε το προσούτο σε λεπτές λωρίδες και τον ανανά σε κύβους.
- Ανακατεύετε καλά το λάδι, το λεμόνι και το κάρυ, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σος.
- Στρώνετε σε σαλατιέρα το σπανάκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
- Τοποθετείτε πάνω στο σπανάκι το προσούτο και τον ανανά.
- Τέλος, περιχύνετε με τη σος και σερβίρετε.
Τα οφέλη
- Το βασικό συστατικό του κάρυ είναι ο κουρκουμάς, ένα μπαχαρικό που θεωρείται ότι διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, μια ουσία που σύμφωνα με μελέτες ίσως συμβάλλει στην πρόληψη ή τη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ.