Σαλάτα με λάχανο kale
Course: ΣΥΝΤΑΓΕΣServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
1065
kcalΜια πράσινη σαλάτα αποτελεί μια δροσερή και υγιεινή επιλογή που θα σας γεμίσει βιταμίνες. Επιλέξτε πράσινα λαχανικά, όπως είναι το λάχανο kale για να τη φτιάξετε.
Υλικά
1/3 φλ. ελαιόλαδο
¼ φλ. φουντούκια τριμμένα
1 πράσινο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο
2κ.σ. ξύδι από μηλίτη
2κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1κ.γ. μουστάρδα με κόκκους
1 λάχανο kale κομμένο σε λωρίδες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 καρότα τριμμένα
½ φλ. αποξηραμένα φρούτα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ ή μίξερ, χτύπα μαζί το ελαιόλαδο, τα φουντούκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μηλόξυδο, το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι (αν ρίξεις) και το πιπέρι. Μπορείς να προσθέσεις λίγο ελαιόλαδο, για να δέσουν καλύτερα τα υλικά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτευε τα φύλλα του kale με το ντρέσινγκ για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τώρα, πρόσθεσε τις πιπεριές, τα καρότα και τα αποξηραμένα κεράσια. Αυτό κάνει 6 μερίδες.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 1065 kcal
Πρωτεΐνη: 10,69 g
Λίπος: 93,02 g
Υδατάνθρακες: 57.71 g - Τα οφέλη
Το κέιλ είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B και K και έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμίνης C από όλα τα λαχανικά. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, ενδυναμώνει το νευρικό και το σκελετικό σύστημα και βελτιώνει την ανάπλαση των κυττάρων.