Σαλάτα βακαλάου με σαφράν για καλύτερη πέψη
Course: Σαλάτα, ΒραδινόCuisine: ΥγείαDifficulty: ΕύκολοServings
6
servingsPrep time
Cooking time
20
minutesCalories
820
kcalResting Time
30
minutesΦτιάξτε σε λιγότερο από 20 λεπτά μια δροσερή σαλάτα με βακαλάο και κρόκο Κοζάνης για καλύτερη υγεία του πεπτικού
Υλικά
2 μικρά φιλέτα βαακαλάου
½ λεμόνι
μερικά φύλλα σαλάτας
½ κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1/2 γιαούρτι • σαφράν σε σκόνη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
- Τρίβετε τα φιλέτα τον Ψαριού με το αλάτι και τα κόβετε σε μεγάλούς κύβους.
- Ανακατεύετε το χυμό τον λεμονιού με το σαφράν σε σκόνη και το ελαιόλαδο και μετά ρίχνετε το πιπέρι. Περιχύνετε τα φιλέτα τον Ψαριού και τα βάζετε στο Ψυγείο για 3ο λεπτά.
- Σουρώνετε το Ψάρι και μετά ενσωματώνετε το γιαούρτι και την κρέμα στη μαρινάδα.
- Τοποθετείτε τα φύλλα σαλάτας σε 4 πιάτα, περιχύνετε με τη μαρινάδα και μοιράζετε το Ψάρι στο Κεντρο.
- Σερβίρεται δροσερό.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 820 kcal
Πρωτεΐνη: 41,5 g
Λίπος: 61,56 g
Υδατάνθρακες: 28.33 g - Τα οφέλη
Ο κρόκος Κοζάνης ανακουφίζει από τον στομαχόπονο, καταπραΰνει τους πόνους των νεφρών, διεγείρει την όρεξη και διευκολύνει την πέψη, ενώ περιορίζει τις γαστραλγίες, τους σπασμούς και τους κωλικούς.