Scrambled eggs με κινοα και λαχανικά!
Course: Κυρίως γεύμα, ΒραδινόCuisine: vegeterian, πρωτεινικάServings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesCalories
390
kcalΈνα διαφορετικό, ολοκληρωμένο ελαφρύ γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες (ιδανικό γεύμα μετά την προπόνηση). Γράφει ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου, διαιτολόγος – διατροφολόγος
Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών ( βιταμίνες Α, B, D, φώσφορος, σελήνιο κ.α.) και πολύ χορταστικό
Υλικά
4 αυγά
1/3 φλ. κινόα
1 φλ. νερό
Σπανάκι
Μανιτάρια
Πιπεριές πολύχρωμες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με 1 φλ. βρασμένο νερό ρίχνουμε την κινόα και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά, και την αφήνουμε στην άκρη
- Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μας σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαραθούν και αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε, και με μια σπάτουλα σπρώχνουμε το μείγμα προς το κέντρο μέχρι να πήξει, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε την κινόα, τα λαχανικά και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά και σερβίρουμε.
Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)
- Ενέργεια: 390 kcal
Πρωτεΐνη: 18,5 g (28 %)
Υδατάνθρακες: 23 g (34 %)
Λιπαρά: 25,5 g (38 %)
Φυτικές ίνες: 3,6 g