Servings
4
servingsPrep time
20
minutesCooking time
20
minutesCalorieskcal
Απολαύστε ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο υψηλής περιεκτικότητάς του σε ω-3 λιπαρά
Υλικά
4 φέτες σολομό
1400 γρ. χόρτα
ελαιόλαδο
2-3 λεμόνια
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε την πέτσα από το σολομό και τον ψήνετε στη σχάρα.
- Βράζετε τα χόρτα σε καυτό αλατισμένο νερό.
- Στη συνέχεια, βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι 2 φλιτζάνι νερό και το χυμό από τα λεμόνια.
- Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτετε 6 κουταλιές λάδι, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Ανακατεύετε και περιχύνετε με αυτό το σολομό.
Τα οφέλη
- Η τακτική κατανάλωση σολομού μπορεί, σύμφωνα με μελέτες, να βοηθήσει στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ω-3 λιπαρά.