Σπιτική πίτσα light
Course: Κυρίως γεύμα, ΒραδινόCuisine: Ιταλική, vegeterianDifficulty: ΜέτριαServings
8
servingsPrep time
20
minutesCooking time
20
minutesCalories
1440
kcalΗ πιο νόστιμη, healthy και σπιτική πίτσα, που πρέπει να δοκιμάσετε! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed
Ποιος είπε ότι η πίτσα δεν μπορεί να είναι υγιεινή; Με φαρίνα ολικής άλεσης, light τυράκια και λαχανικά… η πίτσα αυτή είναι ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα:
Με σύνθετους υδατάνθρακες από τη ζύμη ολικης και τα λαχανικά
Πρωτεΐνη από τα τυράκια μας
Βιταμίνες και μέταλλα από τα λαχανικά
Και αρκετές φυτικες ίνες για μεγαλύτερο κορεσμό από την κλασσική πίτσα του εμπορίου!
Υλικά
- Για τη ζύμη
200γρ.φαρίνα ολικής
100γρ.νερό
2κ.σ.ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
- Για τα toppings
200γρ.μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
100γρ.κατίκι
100γρ σάλτσα ντομάτας
Σπανάκι
Μανιτάρια
Πιπεριές πολύχρωμες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση
- Για την ζύμη ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι , το νερό , το ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη.
- Την αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει.
- Ανοίγουμε τη ζύμη και την βάζουμε σε ένα ταψί ,το οποίο έχουμε λαδώσει.
- Ανακατεύουμε την σάλτσα ντομάτας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
- Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας , την μοτσαρέλα , τα λαχανικά και μικρές κουταλίτσες από το κατίκι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Διατροφική ανάλυση (1 κομμάτι)
- Ενέργεια: 180 kcal
Πρωτεΐνη: 11 g (30%)
Υδατάνθρακες: 21 g (57%)
Λιπαρά: 5 g (13%) – κορεσμένα: 1 g
Φυτικές ίνες: 2 g