Τάρτα με σπαράγγια και σολομό για αποτοξίνωση
Course: Κυρίως γεύμα, ΒραδινόCuisine: Ελληνική, ΥγείαDifficulty: ΜέτριαServings
–
servingsPrep time
20
minutesCooking time
40
minutesCalories
575
kcalΦτιάξτε μια υπέροχη τάρτα με σπαράγγια που συμβάλουν στην καλύτερη υγεία των νεφρών και του ουροποιητικού σας
Υλικά
5 φέτες καπνιστό σολομό
1/2 κιλό περίπου σπαράγγια (φρέσκα ή κονσέρβας)
1 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισή σκελίδα σκόρδο
75 γραμμ. μυζήθρα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
2 αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε τη βάση της τάρτας και στρώστε την σ’ ένα παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος.
- Πλύνετε τα σπαράγγια και βράστε τα για 10 λεπτά σε καυτό νερό με αλάτι.
- Στη συνέχεια στραγγίστε τα και από το νερό. Ρίξτε στο μίξερ τα αβγά με τη μυζήθρα, τα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα, το σκόρδο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Στρώστε πάνω στην τάρτα μια φέτα σολομό, σκεπάστε το με μερικές κουταλιές μείγμα και βάλτε επάνω τα μισά σπαράγγια κατά μήκος του σκεύους.
- Περιχύστε με μερικές κουταλιές μείγμα και συνεχίστε με σολομό, σπαράγγια και τέλος στρώστε το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήστε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C. για περίπου 40 λεπτά.
- Σερβίρεται κρύα.
Τα οφέλη
- Τα σπαράγγια λειτουργούν ως φυσικό διουρητικό, βοηθώντας το σώμα να αποβάλει την συσσώρευση αλατιού και υγρών. Είναι χρήσιμα αν υποφέρετε από οίδημα και υψηλή αρτηριακή πίεση. Βοηθούν, ακόμη, στην αποβολή των τοξινών στα νεφρά.