Servings
6
servingsPrep time
20
minutesCooking time
30
minutesCalories
1404
kcalΦτιάξτε μια απολαυστική μακαρονάδα με σολομό στο τηγάνι σας πλούσια σε ω3 λιπαρά
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι ζυμαρικά ολικής αλέσεως (δοκιμάστε κοχύλια)
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα σολομό, στραγγισμένο (περίπου 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο φρέσκο σολομό)
2 μικρές ντομάτες, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίζουμε και μετά αφήνουμε στην άκρη.
- Ενώ ψήνονται τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε μαγειρεμένα ζυμαρικά, σολομό, ντομάτα, χυμό λεμονιού, μαϊντανό και αλάτι.
- Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 1404 kcal
Πρωτεΐνη: 111,87 g
Λίπος: 46,23 g
Υδατάνθρακες: 141.84 g - Τα οφέλη
Ο σολομός είναι μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων. Εκτός από την καρδιά, η κατανάλωση του έχει σημαντικά οφέλη για το δέρμα, το ανοσοποιητικό και τον εγκέφαλο.