Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Νέο στέλεχος γρίπης ασκεί έντονη πίεση στα συστήματα υγείας σε όλη την Ευρώπη, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

    17/12/2025

    Η αύξηση κρουσμάτων ιλαράς, ο κρίσιμος ρόλος των φαρμακοποιών και οι προτάσεις του ΠΦΣ για τον εμβολιασμό

    17/12/2025

    Ο ΠΟΥ φιλοξενεί τη δεύτερη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την προώθηση της τεκμηρίωσης, της ενσωμάτωσης και της καινοτομίας στην παραδοσιακή ιατρική

    17/12/2025
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Νέο στέλεχος γρίπης ασκεί έντονη πίεση στα συστήματα υγείας σε όλη την Ευρώπη, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

      17/12/2025

      Ο ΠΟΥ φιλοξενεί τη δεύτερη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την προώθηση της τεκμηρίωσης, της ενσωμάτωσης και της καινοτομίας στην παραδοσιακή ιατρική

      17/12/2025

      Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής με την συμμετοχή του κ. Ιωάννη Πολυθοδωράκη Νευροχειρουργού

      17/12/2025

      Οι ΗΠΑ εγκρίνουν νέο βιολογικό φάρμακο της GSK για το σοβαρό άσθμα

      17/12/2025

      Η Ευρώπη ψηφίζει σχέδιο για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στις αμβλώσεις

      17/12/2025
    • Επιστημονικα

      Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

      17/12/2025

      Η έλλειψη σιδήρου στην εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει αντιστροφή φύλου στο έμβρυο –Τι έδειξε πείραμα σε ποντίκια

      17/12/2025

      Λειτουργικές παθήσεις του πεπτικού: Πώς διαγιγνώσκονται και πώς αντιμετωπίζονται

      16/12/2025

      Συγκεκριμένα συμπτώματα κατάθλιψης στη μέση ηλικία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας

      16/12/2025

      Mικροβιακή αντοχή (AMR): Η απειλή παραμένει παρά τη μείωση των αντιβιοτικών

      16/12/2025
    • Πολιτικη Υγειας

      Μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού τομέα υγείας, παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

      17/12/2025

      Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω μέσω ΔΥΠΑ, σε δομές Υγείας

      16/12/2025

      Ειρήνη Αγαπηδάκη: Αυξημένος ο προϋπολογισμός για την υγεία το 2026 με 600 εκ ευρώ επιπλέον

      15/12/2025

      Μάριος Θεμιστοκλέους: Η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλία για την θέσπιση ενιαίου ευρωπαϊκού πλαισίου στη δωρεά σπέρματος και ωαρίων

      15/12/2025

      Προϋπολογισμός 2026: Αψιμαχίες στη Βουλή για τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ

      15/12/2025
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025

      Νέα ιατρική εποχή: Εμφυτεύσιμος αισθητήρας στο παρόν- Καθρέφτης που θα σκανάρει το σώμα στο μέλλον

      12/10/2025

      Νέο φάρμακο κατά της σχιζοφρένειας αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Βρετανία από την BMS

      22/09/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Πολιτικη Υγειας » Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το μέλλον θέλει ενότητα και τεχνοκρατικές λύσεις
    Πολιτικη Υγειας

    Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το μέλλον θέλει ενότητα και τεχνοκρατικές λύσεις

    09/09/2024Updated:16/09/20248 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Agapidaki-de8-ESY
    Ε. Αγαπηδάκη: Το μέλλον θέλει ενότητα και τεχνοκρατικές λύσεις
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, σε εκδήλωση του υπουργείου Υγείας, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, με θέμα: «Η μετάβαση του ΕΣΥ σε μια νέα εποχή, εκσυγχρονισμός υποδομών & αναβάθμιση υπηρεσιών», στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία είχε την ευκαιρία, όπως και άλλα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, να αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις του υπουργείου, τις ανάγκες του ΕΣΥ και τους στόχους της κυβέρνησης για τη δημόσια Υγεία στη χώρα. 

    Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

    Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκαν στο περίπτερο του υπουργείου Υγείας, όλοι οι εποπτευόμενοι από το υπουργείο Υγείας Οργανισμοί, ενώ το παρών έδωσε και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)/Ευρώπης.

    Ειδικότερα, στην εκδήλωση, μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και την κα Αγαπηδάκη, συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, οΠρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, οΠροέδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ/Ευρώπης, João Breda, ηΠροέδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, οΓενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Παπαναστάσης,καθώς και οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδος.

    Πρόληψη και ΠΦΥ

    Αναλυτικά, η κα Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Η υγεία είναι ένας τομέας που όταν πας στο νοσοκομείο παίζονται όλα για εσένα, για τους ανθρώπους σου», ενώ επεσήμανε:

    «Η χώρα έχει δυο βασικούς πυλώνες στον τομέα της πρόληψης και πρωτοβάθμιας, όπου καλείται να κάνει πάρα πολύ γρήγορα άλματα. Ο ένας έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή», υπενθυμίζοντας τις περσινές καταστροφικές πλημμύρες και την έκτακτη υγειονομική κατάσταση στη Θεσσαλία και τη μάχη για να μην υπάρξει επιδημία λεπτοσπείρωσης και άλλων νοσημάτων.

    «Το δεύτερο είναι οι προληπτικές εξετάσεις. Έχουμε ταυτίσει την υγεία με το νοσοκομείο, έτσι έχουμε γαλουχηθεί στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όμως η υγεία μας κερδίζεται πριν το νοσοκομείο», τόνισε η κα Αγαπηδάκη, καλώντας τους παρευρισκόμενους να περάσουν από το σταντ των προληπτικών εξετάσεων, να ενημερωθούν.

    «Μιλάμε για την πρώτη οργανωμένη παρέμβαση πρόληψης, σε όλους τους πολίτες. Μπορούμε να κερδίσουμε τουλάχιστον 10 χρόνια ζωής, αν κάνουμε προληπτικές εξετάσεις έγκαιρα, να μην αμελούμε αυτό το sms που έρχεται και να φροντίζουμε να έχουμε ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή, για τα παιδιά μας, αλλά και για τον εαυτό μας», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.  

    «Έρχεται το πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας, και καταπολέμησης παχυσαρκίας ενηλίκων με μία σειρά από δωρεάν παροχές. Και, βέβαια, η μεγάλη μεταρρύθμιση που σχεδιάζουμε στην ΠΦΥ, με τη βοήθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θα δώσει τη δυνατότητα στο προσωπικό να μπορέσει να έχει και περισσότερα εργαλεία, πιο αποτελεσματικές διαδικασίες για να κάνουμε τη δουλειά μας. Όλα αυτά τα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι κατακτήσεις της χώρας μας και γι΄ αυτό δεν επιτρέπεται να αμφισβητούνται», κατέληξε η κα Αγαπηδάκη.

    Δημήτρης Βαρτζόπουλος: Να αλλάξει η φιλοσοφία λειτουργίας του ΕΣΥ

    Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος επεσήμανε πως  

    «Ουδείς αμφισβητεί τη δεινότητα, την επιστημονική ικανότητα, την επάρκεια και την αφοσίωση που έχουν όλοι οι λειτουργοί του ΕΣΥ, όλων των κλάδων και κατηγοριών στη δουλειά τους. Ουδείς. Αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ έχουν απόλυτη και καθοριστική σχέση με τον τρόπο δόμησης λειτουργίας και φιλοσοφίας αυτής της δόμησης και λειτουργίας. Είναι ένα σύστημα, το οποίο για μια συγκεκριμένη εποχή καθ΄ ομοίωση ενός υγειονομικού συστήματος μιας άλλης χώρας και το οποίο αυτή τη στιγμή έχει προβλήματα τα οποία είναι ίδια με τα προβλήματα που παρουσιάζουν αυτά τα υγειονομικά συστήματα αυτής της δομής και φιλοσοφίας και λειτουργίας σε όλο τον κόσμο και μάλιστα το δικό μας πάει καλύτερα απ΄ αυτά. Άρα, λοιπόν, εκείνο το οποίο γίνεται, αυτή τη στιγμή, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, είναι να αλλάξει η φιλοσοφία λειτουργίας του ΕΣΥ.

    Παραδείγματα: Η ένταξη στο σύστημα του προσωπικού γιατρού και μάλιστα με τον πρωτοποριακό τρόπο της πληρωμής ανά κεφαλή, είναι ένα ουσιαστικότατο βήμα αλλαγής του τρόπου λειτουργίας του συστήματος. Η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, για πρώτη φορά στην ιστορία, δόθηκε από τη σημερινή πολιτική ηγεσία η δυνατότητα στους γιατρούς να έχουν ιδιωτικό έργο ορισμένων ειδικοτήτων μέσα στο νοσοκομείο, έξω από το νοσοκομείο και σε ιδιώτες γιατρούς να προσφέρουν ουσιαστικό έργο μέσα στο νοσοκομείο κατά παράδειγμα βελτίστων υγειονομικών συστημάτων στον κόσμο. Για πρώτη φορά, γίνεται μια ουσιαστική πρωτοποριακή μεταρρύθμιση, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι ο μοναδικός τρόπος να έρθουν νέοι γιατροί στο ΕΣΥ και θα έρθουν, όταν η μεταρρύθμιση ολοκληρωθεί. Στον τομέα ψυχικής υγείας εκκινεί μια καινούρια εποχή. Η μεταρρύθμιση είναι ουσιαστική και τα αποτελέσματα της θα συζητήσουμε τέτοια εποχή του χρόνου».

    Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα έργα δείχνουν πώς θα δημιουργήσουμε το νέο ΕΣΥ

    Δηλώνοντας πως θα κάνει μια διαφορετική προσέγγιση, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε πως «η απάντηση στην ερώτηση πώς θα δημιουργήσουμε το νέο ΕΣΥ, είναι μέσα από έργα και πράξεις», φέρνοντας ως πρώτο παράδειγμα τα απογευματινά χειρουργεία.
    «Γιατί δεν έγιναν απογευματινά χειρουργεία τα προηγούμενα χρόνια; ​Η εύκολη απάντηση είναι, γιατί δεν υπήρχε η πολιτική βούληση. Όμως, η πραγματική απάντηση σε αυτό, είναι γιατί δεν μπορούσαν να το κάνουν. Τα απογευματινά χειρουργεία ψηφίστηκαν από αλλεπάλληλες Κυβερνήσεις. Στην Κυβέρνηση αυτή εφαρμόστηκαν. Δεν έμειναν στο επίπεδο των συζητήσεων, ούτε των πολιτικών αναλύσεων, ούτε του νόμου». Και απευθυνόμενος στα στελέχη του υπουργείου που βρίσκονταν στο κοινό της εκδήλωσης, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους: «Γιατί πέραν από τη δική μας την προσπάθεια στο Υπουργείο, είναι η προσπάθεια που γίνεται όπως λέω πάντα εγώ, από κάτω, εσείς είστε που υλοποιήσετε τα απογευματινά χειρουργεία και αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται. Πόσες φορές έγινε ανάλυση και συζητήσεις επί συζητήσεων για τα οικονομικά των νοσοκομείων. Είστε εσείς ο διοικητικός μηχανισμός που κατάφερε για πρώτη φορά τα νοσοκομεία να έχουν προϋπολογισμούς στην αρχή της χρονιάς. Γραμμένο σε νόμους και επιχειρησιακά σχέδια αλλά ποιος το κατάφερε; Αυτή η Κυβέρνηση».

    «Τα DRGs για πρώτη φορά»

    «Ο προϋπολογισμός στο νοσοκομείο θα δοθεί όχι όπως δινόταν τις άλλες φορές αλλά πάμε στο σύστημα να πληρώνονται οι δομές υγείας και οι υγειονομικοί ανάλογα με το παραγόμενο έργο.

    Γίνεται πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση για το προσωπικό και γίνεται συζήτηση αν είμαστε λιγότεροι ή περισσότεροι. Να θυμίσουμε ότι το σύστημα υγείας όπως και ολόκληρη η χώρα βγήκε από 5 χρόνια μνημονίων που έχασε το 35% των πόρων και σημαντικό κομμάτι του επαγγελματικού δυναμικού που θα ερχόταν και μετά από μια δεύτερη κρίση πανδημίας. Αυτή τη στιγμή για να μιλάμε με αριθμούς και επειδή πολλές φορές με κατηγορούν ότι οι αριθμοί δεν μιλούν στους ανθρώπους, θα δώσω μιας και είμαστε στη Θεσσαλονίκη το παράδειγμα του ΕΚΑΒ της Χαλκιδικής. Η Χαλκιδική εδώ και 35-40 χρόνια έβγαζε, εδώ είναι ο κύριος Παπαευσταθίου, έβγαζε 7 με 8 ασθενοφόρα και στα τρία πόδια της Χαλκιδικής.

    Είχαμε κάθε καλοκαίρι χρόνο απόκρισης στις παραλίες 1:30 ώρα. Φέτος, η Χαλκιδική έβγαλε 14 ασθενοφόρα, 4 μηχανές και χρόνο απόκρισης κάτω από 15 λεπτά και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

    Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «το ΕΣΥ αλλάζει». Για να αλλάξεις κάτι πρέπει να ξέρεις πού είσαι, πρέπει να ξέρεις πού θέλεις να πας και πρέπει να ξέρεις πώς θα πας. Στην Ελλάδα, το που είσαι ακόμη και αυτό το οποίο είναι μετρήσιμο πολλές φορές περιγράφεται λανθασμένα. Και αυτό είναι η πρώτη προσπάθεια, που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια το να ξέρουμε πού είμαστε, να μετριόμαστε και να μπορούμε να απαντάμε με αριθμούς. Το πού θέλουμε να πάμε θα το πω με μία λέξη, «στη φροντίδα του Έλληνα πολίτη, στη φροντίδα του Έλληνα ασθενή», η διαφορά η δική μας είναι ότι ξέρουμε πώς θα πάμε».

    Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή: Το ΕΣΥ μου έσωσε τη ζωή

    ΗΠροέδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, δήλωσε: «Η θεσμική αναγνώριση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας ξεκίνησε το 2022. Σήμερα, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι πιο έτοιμη από ποτέ να συμβάλλει ουσιαστικά και με τεκμηριωμένες προτάσεις σε μία μεταρρύθμιση για το ΕΣΥ, για το σύστημα υγείας εν γένει, για τις πολιτικές υγείας. Θέλω να πω δύο πράγματα για το ΕΣΥ, γιατί πάρα πολύ στεκόμαστε στα αρνητικά του. Είμαι λήπτρια υπηρεσιών υγείας συνειδητά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το ΕΣΥ μου έσωσε τη ζωή, μου έδωσε δεύτερη ευκαιρία για ζωή στη μητέρα μου που μεταμοσχεύθηκε πριν κάποια χρόνια και θα πρέπει να δούμε εν γένει το σύστημα υγείας και πέρα από το ΕΣΥ τι μας προσφέρει. Κάποια πράγματα δεν είναι καθόλου δεδομένα, ενώ στην Ελλάδα τα έχουμε. Όταν το 2020, χρειάστηκε να λάβω μία θεραπεία που δεν υπήρχε στην Ελλάδα, άμεσα με συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων την έλαβα κι είμαι αυτή τη στιγμή μαζί σας. Αν δεν την είχα λάβει, δε θα ήμουν εδώ αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν προβλήματα στο ΕΣΥ και στο σύστημα υγείας; Αναμφίβολα. Υπάρχει κάποιο σύστημα υγείας πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως θα έλεγα που δεν έχει πρόβλημα; Μάλλον κανένα. Θα πρέπει λοιπόν συντονισμένα όλοι να αφήσουμε πίσω τα ταμπού, να μπορούμε να μιλήσουμε για τη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ, να μπορούμε να μιλήσουμε για το γεωγραφικό χάρτη, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, χωρίς πολιτικές μικροσκοπιμότητες, χωρίς όλα αυτά που μας κρατάνε πίσω. Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να συνεργαστούμε και να θέσουμε τις βάσεις για μία μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ, για ένα σύγχρονο και βιώσιμο εθνικό σύστημα υγείας που θα συμπεριλαμβάνει τα πάντα μέσα σε αυτό και θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ασθενών».

    ΔΕΘ Ειρήνη Αγαπηδάκη ΕΣΥ
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού τομέα υγείας, παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Πολιτικη Υγειας

    Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε γιατρούς και νοσηλευτές

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αναβαθμίζεται η πυροπροστασία των νοσοκομείων Γιαννιτσών, Έδεσσας και Νάουσας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω μέσω ΔΥΠΑ, σε δομές Υγείας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η Δημόσια Υγεία σε απεργιακό κλοιό: Στάση εργασίας στα νοσοκομεία λόγω προϋπολογισμού 2026

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Από σήμερα ραντεβού μέσω του MyHealthApp

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ειρήνη Αγαπηδάκη: Αυξημένος ο προϋπολογισμός για την υγεία το 2026 με 600 εκ ευρώ επιπλέον

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΙΣΑ: Η ορθολογική διαχείριση των αντιβιοτικών στο νοσοκομείο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μάριος Θεμιστοκλέους: Η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλία για την θέσπιση ενιαίου ευρωπαϊκού πλαισίου στη δωρεά σπέρματος και ωαρίων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Προϋπολογισμός 2026: Αψιμαχίες στη Βουλή για τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ

    Πολιτικη Υγειας

    Τζούφη: Πάνω από 7.000 αποχωρήσεις στο ΕΣΥ την τριετία 2024 -2026

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η υγεία δεν μπορεί να είναι στοίχημα προσώπων – χρειάζεται σύστημα

    Πολιτικη Υγειας

    Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Η Ελλάδα πλέον συνδιαμορφώνει κρίσιμες πολιτικές υγείας στην ΕΕ»

    Πολιτικη Υγειας

    Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ενημέρωσης για το Health-IQ στα Κέντρα Υγείας Αττικής

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Το ΣτΕ έκρινε ότι τα νοσοκομεία έχουν την ευθύνη της ασφάλειας ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      ΙΣΑ: Αύξηση της ιατρικής αμοιβής κατά 30%, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ά. Γεωργιάδης

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Προσωπικός Βοηθός Υγείας Πολίτη: To MyHealthApp που «πηγαίνει την υγεία μπροστά»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Έρευνα Eteron-ΚΕΠΥ: Η εικόνα του ΕΣΥ μετά την οικονομική και την πανδημική κρίση

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Νέο στέλεχος γρίπης ασκεί έντονη πίεση στα συστήματα υγείας σε όλη την Ευρώπη, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

    17/12/20253 Mins Read
    Έντονη έξαρση κρουσμάτων γρίπης, που οφείλεται σε ένα νέο κυρίαρχο στέλεχος του ιού, σαρώνει την Ευρώπη, ασκώντας σοβαρή πίεση στα συστήματα υγείας

    Η αύξηση κρουσμάτων ιλαράς, ο κρίσιμος ρόλος των φαρμακοποιών και οι προτάσεις του ΠΦΣ για τον εμβολιασμό

    17/12/2025

    Ο ΠΟΥ φιλοξενεί τη δεύτερη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την προώθηση της τεκμηρίωσης, της ενσωμάτωσης και της καινοτομίας στην παραδοσιακή ιατρική

    17/12/2025

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής με την συμμετοχή του κ. Ιωάννη Πολυθοδωράκη Νευροχειρουργού

    17/12/2025
    Ροη Ειδησεων
    • Νέο στέλεχος γρίπης ασκεί έντονη πίεση στα συστήματα υγείας σε όλη την Ευρώπη, προειδοποιεί ο ΠΟΥ
    • Η αύξηση κρουσμάτων ιλαράς, ο κρίσιμος ρόλος των φαρμακοποιών και οι προτάσεις του ΠΦΣ για τον εμβολιασμό
    • Ο ΠΟΥ φιλοξενεί τη δεύτερη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την προώθηση της τεκμηρίωσης, της ενσωμάτωσης και της καινοτομίας στην παραδοσιακή ιατρική
    • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής με την συμμετοχή του κ. Ιωάννη Πολυθοδωράκη Νευροχειρουργού
    • Οι ΗΠΑ εγκρίνουν νέο βιολογικό φάρμακο της GSK για το σοβαρό άσθμα
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2025 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.