Οι βάσεις για μια γερή καρδιά ξεκινάνε από το σούπερ μάρκετ, λένε οι γιατροί. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια, επιλέξτε με προσοχή τα προϊόντα που θα βάλετε στο καλάθι σας.
Είναι σίγουρο ότι δεν το ακούτε πρώτη φορά. Πόσες φορές όμως το έχετε κάνει και πράξη; Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Circulation οι άνθρωποι που η διατροφή τους είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ψάρια έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακό επεισόδιο.
Ακόμη και άτομα που έχουν υποστεί μία φορά στη ζωή τους έμφραγμα ή πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 μπορούν να βελτιώσουν πολύ την υγεία τους εάν αλλάξουν τη διατροφή τους. Τουλάχιστον αυτό απέδειξε έρευνα που έγινε σε 31.546 άτομα με ιστορικό καρδιακού επεισοδίου τα τελευταία 5 χρόνια. Όσοι ακολούθησαν μία πιο υγιεινή διατροφή, με περισσότερα λαχανικά και ψάρια μείωσαν κατά 28% τις πιθανότητες να υποστούν και δεύτερο επεισόδιο.
Που οφείλεται αυτό
Εκτός από τα καλά λιπαρά αλλά και τις φυτικές ίνες που λαμβάνει κανείς μέσα από αυτές τις τροφές σημαντικό ρόλο παίζουν και τα καλά βακτήρια που προσθέτουν στον οργανισμό και του δίνουν τη δυνατότητα να πολεμάει τις ασθένειες. Εκτός αυτού ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και βοηθάνε τον οργανισμό να κατακρατά λιγότερο αλάτι. Τα συμπεράσματα αυτά βγήκαν από το Πανεπιστήμιο Imperial του Λονδίνου. Όσο και αν σας φαίνεται δύσκολο να ακολουθήσετε μία πιο υγιεινή διατροφή, τα συμπεράσματα αλλά και τα οφέλη αξίζουν μία προσπάθεια. Άλλωστε τι πιο σημαντικό από την καλή υγεία.