Αν και δεν είναι ακόμα ξεκαθαρισμένο με ποιον τρόπο μπορούν μερικά τρόφιμα να θωρακίζουν την ψυχική μας υγεία ή κάποια άλλα να την υπονομεύουν, ολοένα και περισσότερες μελέτες συσχετίζουν τη διατροφή με την ψυχική υγεία…
Δεδομένου ότι η υγεία της ψυχής και του σώματος είναι αλληλένδετες, συνιστούν, σε κάθε περίπτωση, να τρώμε όσο πιο υγιεινά μπορούμε για να διαφυλάξουμε και την ψυχική υγεία μας. Πάντως, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το University College του Λονδίνου, υπάρχουν τροφές που ίσως συμβάλλουν στην κατάθλιψη. Πιο συγκεκριμένα όσοι προτιμούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα (όπως τα τηγανητά, τα γλυκά, τα προϊόντα κρέατος) διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, εν αντιθέσει με όσους καταναλώνουν φυσικά προϊόντα (όπως φρούτα, λαχανικά, ψάρια). Επίσης, τα ευρήματα νέων μελετών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μεσογειακή διατροφή έχει εκτός των άλλων και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.