Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

    23/06/2025

    Φόβο για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων εκφράζουν οι νεφροπαθείς  

    23/06/2025

    Καινοτομία και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καρδιολογία ανεβαίνουν επίπεδο μέσα από το συνέδριο ADVANCED VALVE THERAPIES 2025

    23/06/2025
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

      23/06/2025

      Καινοτομία και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καρδιολογία ανεβαίνουν επίπεδο μέσα από το συνέδριο ADVANCED VALVE THERAPIES 2025

      23/06/2025

      Νέα εποχή για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Κατεδαφίσεις Και Έναρξη Εργασιών Για Τη Νέα Πτέρυγα

      23/06/2025

      Έξι μήνες ανθρωπιάς και φροντίδας: Η Οικογενειακή Αίθουσα Ronald McDonald στο «Αγία Σοφία» μεταμορφώνει την εμπειρία νοσηλείας

      23/06/2025

      Ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο: Αισθητικές επεμβάσεις σε δημόσιες τουαλέτες και δωμάτια ξενοδοχείων!

      23/06/2025
    • Επιστημονικα

      Καινοτομία και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καρδιολογία ανεβαίνουν επίπεδο μέσα από το συνέδριο ADVANCED VALVE THERAPIES 2025

      23/06/2025

      Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα σπάνια ομάδα αίματος – Φορέας είναι μια γυναίκα από τη Γουαδελούπη

      23/06/2025

      Για ποιους τύπους καρκίνου αυξάνουν τον κίνδυνο οι γυναικείες ορμόνες

      23/06/2025

      Ανησυχητικά ευρήματα: Τα γυάλινα μπουκάλια περιέχουν περισσότερα μικροπλαστικά από τα πλαστικά μπουκάλια!

      23/06/2025

      Πώς τα Ανακυκλωμένα Πλαστικά επηρεάζουν το Ορμονικό Σύστημα και τον Μεταβολισμό

      23/06/2025
    • Πολιτικη Υγειας

      Στο τραπέζι η συμβολή του Υπ. Υγείας σε καμπάνια για την οδική ασφάλεια, μετά την ψήφιση του νέου ΚΟΚ

      13/06/2025

      Γεωργιάδης: Νέο κτίριο για τους αιματολογικούς ασθενείς στο «Λαϊκό»

      12/06/2025

      Τροπολογία για κατ’ οίκον φαρμακευτική κάλυψη μέσω ταχυδρομείου – Στη Βουλή με το νομοσχέδιο του ΚΟΚ

      10/06/2025

      Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ενισχύουμε τη σημασία της πρόληψης κατά της παιδικής παχυσαρκίας

      10/06/2025

      Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Η Πρόληψη γίνεται Εθνική Πολιτική – Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Δωρεάν Εξετάσεις σε Όλη τη Χώρα»

      04/06/2025
    • Ασθενεις

      Ηχηρό μήνυμα από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Στις ζωές των ανθρώπων με διαβήτη δεν υπάρχει περιθώριο για γραφειοκρατικά παιχνίδια

      27/05/2025

      Έλλειμα για το ΕΣΥ η απουσία ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης στο νοσοκομειακό πλαίσιο

      16/05/2025

      Τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους στο μικροσκόπιο: Οι ασθενείς ζητούν πρόσβαση χωρίς εμπόδια

      15/05/2025

      31χρονη γυναίκα πέθανε από σπάνια μορφή άνοιας – Τα προειδοποιητικά σημάδια που αγνόησε

      09/05/2025

      MOVE ON UP: Ένα ψηφιακό πρόγραμμα άσκησης για άτομα με Πάρκινσον

      08/05/2025
    • Καινοτομια

      Η τεχνητή νοημοσύνη συναντά την υγεία στη Θεσσαλονίκη — ΙΝΕΒ, Cisco και Νοσοκομείο Παπαγεωργίου εγκαινιάζουν στρατηγική συνεργασία

      04/06/2025

      Πρόοδος και εντυπωσιακή χρηματοδότηση για το τσιπ του Μασκ: Η Neuralink εξασφαλίζει 650 εκατ. για τον εγκέφαλο του μέλλοντος

      03/06/2025

      Ερευνητές ανέπτυξαν τεχνολογία βιοαισθητήρων για την πρώιμη ανίχνευση ασθενειών

      31/05/2025

      Ελλείψεις στη σεμαγλουτίδη: Τα βιοφαρμακευτικά προϊόντα ίσως είναι η λύση του προβλήματος

      31/05/2025

      Ιουλία Τσέτη στη Λυών: Καθοριστική η Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βιοεπιστήμες, με πυξίδα την ανθρώπινη καθοδήγηση

      30/05/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Πολιτικη Υγειας » Συγκριτική προσέγγιση της νομοθεσίας, των κινήτρων και των ορίων της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
    iatrikws-ypovoh8oymenh-anaparagwgh
    Επιστημονικα

    Συγκριτική προσέγγιση της νομοθεσίας, των κινήτρων και των ορίων της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

    03/02/2025Updated:07/03/2025Δεν υπάρχουν Σχόλια7 Mins Read
    Listen to this article

    Να επιδοτήσει η Πολιτεία τις πρώτες δύο ή τρεις προσπάθειες της εξωσωματικής, και να διευκολύνει τον ιατρικό τουρισμό με γρήγορη έκδοση ιατρικής βίζας σε πολίτες τρίτων χωρών, αλλά και με άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις, προτείνει σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο Fm και στην Τάνια Μαντουβάλου, ο  Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, μαιευτήρας – γυναικολόγος, εξειδικευμένος στην υπογονιμότητα, αντιπρόεδρος της Ελιτούρ και αντιπρόεδρος στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, Κωνσταντίνος Πάντος. «Στην Κύπρο η πρώτη εξωσωματική επιχορηγείται από το κράτος με 4.500 ευρώ, η δεύτερη με 3.500 ευρώ και η τρίτη και τέταρτη με 2.500 ευρώ. Αντίστοιχα στη Ρουμανία και στη Σερβία, επιδοτούνται κάποιες προσπάθειες. Στην Ελλάδα δεν επιχορηγείται η εξωσωματική, παρά μόνο υπάρχει κάλυψη φαρμάκων από τα ταμεία για κάποιες προσπάθειες», αναφέρει ο  γνωστός μαιευτήρας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας αντιμετωπίζει σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα. Ο Κωνσταντίνος Πάντος παραχωρεί συνέντευξη με αφορμή την πρώτη Διαβαλκανική Επιστημονική Εκδήλωση Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, με την Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής  στις 24 και 25 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη.

    «Αντιμετωπίζουμε διάφορα διλήμματα στις επιστημονικές υπηρεσίες που προσφέρουμε, ενδεχομένως και με διακρίσεις και αδικίες»

    Σε αυτή την επιστημονική συνάντηση, για πρώτη φορά διεθνώς, επιχειρήθηκε η συγκριτική παρουσίαση νομοθετικών ρυθμίσεων, ιατρονομικών και βιοηθικών ζητημάτων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα Βαλκάνια και άλλες χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης.  «Υπάρχει μία νομοθετική πολυφωνία στις ρυθμίσεις της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η οποία επηρεάζεται από τις κοινωνίες με τις διαφορετικές αντιλήψεις, κουλτούρες και θρησκείες. Στο συνέδριο συζητήσαμε για το ποιες είναι οι απαιτήσεις της κοινωνίας και των ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδί, αλλά και ποια είναι και τα νομικά όρια, μέσα στο οποία ένα ζευγάρι, ή ένα άτομο μπορεί να κινηθεί, χρησιμοποιώντας τις επιστημονικές διαδικασίες, για να αποκτήσει ένα παιδάκι. Στην καθημερινότητα αντιμετωπίζουμε διάφορα διλήμματα στις επιστημονικές υπηρεσίες που προσφέρουμε, ενδεχομένως και με διακρίσεις και αδικίες πολλές φορές, που περιορίζουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των υπογόνιμων ζευγαριών, για να αποκτήσουν παιδί, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά τα ζευγάρια να τα στέλνουμε στο εξωτερικό».

    Δεν θα έπρεπε να υπάρχει όριο ηλικίας στην εξωσωματική βάσει ταυτότητας – Το μοντέλο των ΗΠΑ

    Ερωτώμενος τι εννοεί αδικίες ο κ. Πάντος  φέρνει το εξής παράδειγμα. «Βάσει νόμου το όριο ηλικίας για να υποβληθεί μία γυναίκα σε εξωσωματική είναι τα 54 έτη. Όταν μία γυναίκα είναι 53 ετών και 11 μηνών, μπορεί άνετα να προχωρήσει, ενώ όταν μία γυναίκα είναι 54 και μιας μέρας απαγορεύεται». Θεωρείτε δηλαδή ότι το 54, ως όριο ηλικίας, που ανέβηκε από το 50 με τον τελευταίο νόμο, πρέπει να αυξηθεί κι άλλο; Και τελικά πώς ορίζεται η οργανική κατάσταση μιας γυναίκας; Βάσει αστυνομικής ταυτότητας, ή βιολογικής, προκύπτει εύλογα το ερώτημα. «Όλοι πλέον τονίζουμε σε συνέδρια, ομιλίες και συνεντεύξεις ότι η εγκυμοσύνη σε προχωρημένη ηλικία είναι το πιο συχνό φαινόμενο της κοινωνίας αυτή την εποχή, με τις γυναίκες άνω των 40 να εκπροσωπούν παγκοσμίως την πλέον ταχέως αυξανόμενη κατηγορία, που αποκτά παιδιά. Σε ειδικές  περιπτώσεις πχ γυναίκες με νεότερο σύζυγο, που είναι σε καλή οργανική κατάσταση, θα πρέπει να  μπορούν να ζητούν ακρόαση από την Εθνική Αρχή, προκειμένου να τους επιτραπεί να αποκτήσουν ένα παιδί ακόμα και μετά τα 54 έτη. Υπάρχουν χώρες όπως οι ΗΠΑ που δεν υπάρχει όριο ηλικίας, απλά σύσταση, για μεγαλύτερη προσοχή μετά τα 55.  Άρα, η απάντηση στο ερώτημα σας είναι: Ναι, δεν θα έπρεπε να υπάρχει όριο ηλικίας, βάσει ταυτότητας. Θα έπρεπε να υπάρχει μία σύσταση, ή έστω να διατηρηθεί το 54, αλλά να δίνεται η δυνατότητα σε ειδικές περιπτώσεις να μπορεί αυτό το όριο να καταπίπτει. Η βιολογική ηλικία δεν είναι ίδια σε όλους. Δεν μπορείς να συγκρίνεις μία γυναίκα 55 ετών αθλήτρια που δεν έχει καπνίσει ποτέ, που προσέχει τη διατροφή της και την υγεία της, με μία 49χρονη που καπνίζει 30 τσιγάρα την ημέρα για 20 χρόνια».

    Εθνική Αρχή: 1.136 παιδιά γεννήθηκαν στην Ευρώπη από γυναίκες άνω των 50 χωρίς καμία επιπλοκή

    Ωστόσο κάποιοι επιστήμονες διατυπώνουν ενστάσεις για κυοφορία σε ηλικίες ακόμη και άνω των 50, κάνοντας λόγο για προβλήματα στην κύηση, αύξηση πιθανοτήτων πρόωρου τοκετού και αύξηση πιθανοτήτων για μητρική νοσηρότητα και θνησιμότητα. «Το όριο της ηλικίας πάνω από το οποίο αυξάνονται οι πιθανότητες των επιπλοκών δεν έχει οριστεί ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει σαφές ηλικιακό όριο πάνω από το οποίο να θεωρούμε το κίνδυνο επιπλοκών τόσο υψηλό που να επιτάσσει τη θέσπιση ορίου ηλικίας. Δηλαδή, πότε το ρίσκο της εξωσωματικής γίνεται υψηλότερο από το όφελος της μητρότητας. Και αυτό, λόγω βιολογικής ποικιλομορφίας», απαντά ο κ. Πάντος. Και διευκρινίζει ότι για αυτό τον λόγο διάφορες επιστημονικές εταιρείες και νόμοι που ρυθμίζουν τις διαδικασίες στις μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, δεν έχουν θεσπίσει ένα κοινώς αποδεκτό ηλικιακό όριο. «Το 2016 η Επιτροπή Ηθικής Δεοντολογίας της Αμερικανικής Εταιρείας Γονιμότητας εξέδωσε οδηγίες, τονίζοντας ότι γυναίκες μέχρι 55 χωρίς επιβαρυντικούς παράγοντες δεν διατρέχουν αυξημένους κινδύνους και δεν πρέπει να αποκλείονται από την εξωσωματική. Μπορούν να λαμβάνουν σύσταση όμως, αλλά όχι απαγόρευση. Επίσης σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Εθνικής Αρχής, το 2018 και το 2019 γεννήθηκαν την Ελλάδα 263 παιδιά και άλλα 873 σε Γερμανία, Αγγλία και Ισπανία, από γυναίκες άνω των 50, χωρίς να έχει αναφερθεί καμία επιπλοκή».

    Στην Ελλάδα 100-200.000 επισκέπτες ετησίως από 67 χώρες- Δύο εκατομμύρια επισκέπτες στην Τουρκία

    Είστε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας (ΕΛΙΤΟΥΡ). Υπάρχουν συγκεντρωτικά στοιχεία από ιατρικό τουρισμό στη χώρα μας και ποιες ειδικότητες είναι οι πρωταγωνιστές, ερωτάται στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Πάντος.  «Στον ιατρικό τουρισμό πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και αμέσως μετά, ακολουθεί η πλαστική χειρουργική. Στην Ελλάδα όμως, έρχονται κυρίως για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή από 67 χώρες. Συγκεντρωτικά στοιχεία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, αλλά παλαιότερη μελέτη έκανε λόγο για περισσότερους από 100.000 επισκέπτες. Φυσικά, αυτό είναι ένα πολύ χαμηλό νούμερο, αν το συγκρίνουμε με την Τουρκία, που έχει δύο εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο και ένα τζίρο περίπου στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να το πάει στα 5 εκατομμύρια ιατρικούς επισκέπτες τον χρόνο την επόμενη πενταετία. Εμείς αυτή τη στιγμή, μιλάμε για περίπου 100 με 200.000 επισκέπτες το χρόνο».

    Να απλοποιηθεί η διαδικασία απόκτησης ιατρικής βίζας που στην Τουρκία βγαίνει σε μία μέρα

    Άρα η Ελλάδα πόσο δρόμο έχει ακόμα για την πλήρη ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού; «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Η Πολιτεία χρειάζεται να προωθήσει νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τις δυνατότητες του τουρισμού υγείας. Δεν είναι δυνατόν κάποιος που θέλει να έρθει στην Ελλάδα να περιμένει μήνες για να πάρει βίζα, ενώ πχ στην Τουρκία αυτό γίνεται σε μία μέρα». Ως ΕΛΙΤΟΥΡ έχετε κάνει  κάποιες κινήσεις για να αποκτάται ιατρική βίζα πιο εύκολα από κατοίκους τρίτων χωρών; Έχουμε κάνει προσπάθειες σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών για να απλοποιηθεί η διαδικασία απόκτησης ιατρικής βίζας, το λεγόμενο medi visa που γίνεται σε άλλες χώρες με μεγάλη επιτυχία. Υπάρχει υπόσχεση ότι θα προωθηθεί αυτό. Υπάρχουν όμως και άλλα μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ιατρικό τουρισμό, τα οποία έχουμε προτείνει στην Πολιτεία και περιμένουμε, όπως είναι η εκμηδένιση ή μείωση του ΦΠΑ, μόνο για τις ιατρικές επισκέψεις. Είναι κάτι που  θα δώσει μία σοβαρή ώθηση στον ιατρικό τουρισμό, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή σε Τουρκία και Κύπρο». Η Ελλάδα είναι μία χώρα που μπορεί να δεχθεί  πάρα πολλούς ιατρικούς επισκέπτες και λόγω κλίματος, και λόγω φθηνού κόστους που αναζητούν οι ξένοι σε διάφορες υπηρεσίες πχ  μία προσπάθεια εξωσωματικής  στην Ελλάδα στοιχίζει το ένα πέμπτο απ’ ό,τι στις ΗΠΑ και εξ αυτού του λόγου πολύ εύκολα έρχονται από εκεί άνθρωποι για να βρουν λύση στην Ελλάδα, καταλήγει ο αντιπρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και αντιπρόεδρος στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, Κωνσταντίνος Πάντος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    εξωσωματική γονιμοποίηση ιατρικός τουρισμός Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

    προσφατα αρθρα

    Καινοτομία και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καρδιολογία ανεβαίνουν επίπεδο μέσα από το συνέδριο ADVANCED VALVE THERAPIES 2025

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα σπάνια ομάδα αίματος – Φορέας είναι μια γυναίκα από τη Γουαδελούπη

    Επιστημονικα

    Για ποιους τύπους καρκίνου αυξάνουν τον κίνδυνο οι γυναικείες ορμόνες

    Επιστημονικα

    Ανησυχητικά ευρήματα: Τα γυάλινα μπουκάλια περιέχουν περισσότερα μικροπλαστικά από τα πλαστικά μπουκάλια!

    Επιστημονικα

    Πώς τα Ανακυκλωμένα Πλαστικά επηρεάζουν το Ορμονικό Σύστημα και τον Μεταβολισμό

    Επιστημονικα

    Νέα θεραπευτική προσέγγιση για τον ανθεκτικό σε πλατίνα καρκίνο των ωοθηκών

    Επιστημονικα

    Κερατόκωνος: Βέλγος επέλεξε την Ελλάδα για επέμβαση στα μάτια του

    Επιστημονικα

    Mικροβιακή αντοχή (AMR): Η απειλή παραμένει παρά τη μείωση των αντιβιοτικών

    Επιστημονικα

    Περιβαλλοντική ρύπανση: Οι επιστήμονες πιέζουν για πιο «πράσινα» φάρμακα

    Επιστημονικα

    Σοβαρές ψυχικές επιπτώσεις στους εφήβους από την παθολογική χρήση οθονών:  Tι δείχνει νέα μελέτη

    Επιστημονικα

    Η έλλειψη σιδήρου στην εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει αντιστροφή φύλου στο έμβρυο –Τι έδειξε πείραμα σε ποντίκια

    Επιστημονικα

    Νέα ερευνητικά δεδομένα αποκαλύπτουν τον πραγματικό τρόπο δράσης της παρακεταμόλης

    Επιστημονικα

    Η άνοδος της θερμοκρασίας «ξυπνά» την υπνική άπνοια – 45% αυξημένος κίνδυνος τις θερμές νύχτες

    Επιστημονικα

    Η βαριατρική χειρουργική υπερτερεί των φαρμάκων GLP-1 στην απώλεια βάρους, δείχνει νέα μελέτη

    Επιστημονικα

    Αυξημένος ο κίνδυνος αυτοκτονίας για τους νεαρούς ενήλικες με αναπηρίες

    Επιστημονικα

    Βαριατρική χειρουργική: Για ποιους ασθενείς υπάρχει υψηλός κίνδυνος επιπλοκών

    Επιστημονικα

    Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου: Ελπιδοφόρες θεραπευτικές εξελίξεις

    Επιστημονικα

    Μπορεί ένα τεχνητό, εργαστηριακά παραγόμενο αίμα, να καλύψει τις παγκόσμιες ελλείψεις;

    Επιστημονικα
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

    23/06/20252 Mins Read

    Στον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα, προχωρά η Περιφέρεια…

    Φόβο για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων εκφράζουν οι νεφροπαθείς  

    23/06/2025

    Καινοτομία και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καρδιολογία ανεβαίνουν επίπεδο μέσα από το συνέδριο ADVANCED VALVE THERAPIES 2025

    23/06/2025

    Νέα εποχή για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Κατεδαφίσεις Και Έναρξη Εργασιών Για Τη Νέα Πτέρυγα

    23/06/2025
    Ροη Ειδησεων
    • Ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
    • Φόβο για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων εκφράζουν οι νεφροπαθείς  
    • Καινοτομία και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καρδιολογία ανεβαίνουν επίπεδο μέσα από το συνέδριο ADVANCED VALVE THERAPIES 2025
    • Νέα εποχή για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Κατεδαφίσεις Και Έναρξη Εργασιών Για Τη Νέα Πτέρυγα
    • Έξι μήνες ανθρωπιάς και φροντίδας: Η Οικογενειακή Αίθουσα Ronald McDonald στο «Αγία Σοφία» μεταμορφώνει την εμπειρία νοσηλείας
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2025 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.