Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Τι προτείνουν οι ειδικοί ως μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον πνιγμό

    15/08/2026

    Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής: Μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή, δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή – Ένα μεγάλο «ευχαριστώ»

    14/08/2026

    Ένα ποτήρι χυμού φρούτων την ημέρα συνδέθηκε με χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης

    14/08/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Τι προτείνουν οι ειδικοί ως μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον πνιγμό

      15/08/2026

      Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής: Μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή, δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή – Ένα μεγάλο «ευχαριστώ»

      14/08/2026

      Ένα ποτήρι χυμού φρούτων την ημέρα συνδέθηκε με χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης

      14/08/2026

      Πώς θα αντιμετωπίσω ένα ηλιακό έγκαυμα – Τι να κάνετε και πότε χρειάζεται ιατρική φροντίδα

      14/08/2026

      Γιατί ο εγκέφαλός σας παίρνει ξανά και ξανά τις ίδιες αποφάσεις – ακόμη κι όταν υπάρχουν καλύτερες επιλογές

      14/08/2026
    • Επιστημονικα

      Γιατί ο εγκέφαλός σας παίρνει ξανά και ξανά τις ίδιες αποφάσεις – ακόμη κι όταν υπάρχουν καλύτερες επιλογές

      14/08/2026

      Μια απρόσμενη τριπλή θεραπεία εξάλειψε πλήρως τον HIV σε νεογέννητα πρωτεύοντα

      14/08/2026

      Το ψηφιακό «τεστ» CheckED που χαρτογραφεί την έκθεσή μας στις χημικές ουσίες στο σπίτι και στη δουλειά

      14/08/2026

      Επιστήμονες του MIT: Ο εγκέφαλος μπορεί να σκέφτεται λογικά χωρίς λέξεις

      12/08/2026

      Νέο χάπι GLP-1 πέτυχε απώλεια βάρους έως 12% σε 36 εβδομάδες

      11/08/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Γεωργιάδης: Γιατρός από το Ασκληπιείο Βούλας στην Κάλυμνο – «Τα κίνητρα για τα περιφερειακά νοσοκομεία λειτουργούν»

      12/08/2026

      Μόνιμη εθνική πολιτική το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» έως το 2030 με κάλυψη από τον Τακτικό Προϋπολογισμό

      01/08/2026

      Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα δεδομένα υγείας – Τι αλλάζει

      31/07/2026

      Ψηφιακό αποθετήριο: Νέο τοπίο στις εργαστηριακές εξετάσεις και τις αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ από τον Σεπτέμβριο

      30/07/2026

      Υπουργείο Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση της εμπειρίας των ασθενών σε ογκολογικά και παιδιατρικά νοσοκομεία

      28/07/2026
    • Ασθενεις

      Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αμέριστη στήριξη στον Σύλλογο «ΜΙΤΟΣ» – άμεση λύση για τη λειτουργία της Δομής για τον Αυτισμό στην Πάτρα

      30/07/2026

      Χρόνια νοσήματα στις διακοπές, ο ασθενής δεν κάνει διάλειμμα από τη θεραπεία του

      24/07/2026

      Σαλμονέλα: Πώς θα καταλάβω ότι έχω μολυνθεί

      24/07/2026

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Πολιτικη Υγειας » Συγκριτική προσέγγιση της νομοθεσίας, των κινήτρων και των ορίων της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
    Επιστημονικα

    Συγκριτική προσέγγιση της νομοθεσίας, των κινήτρων και των ορίων της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

    03/02/2025Updated:07/03/20257 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    iatrikws-ypovoh8oymenh-anaparagwgh
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Να επιδοτήσει η Πολιτεία τις πρώτες δύο ή τρεις προσπάθειες της εξωσωματικής, και να διευκολύνει τον ιατρικό τουρισμό με γρήγορη έκδοση ιατρικής βίζας σε πολίτες τρίτων χωρών, αλλά και με άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις, προτείνει σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο Fm και στην Τάνια Μαντουβάλου, ο  Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, μαιευτήρας – γυναικολόγος, εξειδικευμένος στην υπογονιμότητα, αντιπρόεδρος της Ελιτούρ και αντιπρόεδρος στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, Κωνσταντίνος Πάντος. «Στην Κύπρο η πρώτη εξωσωματική επιχορηγείται από το κράτος με 4.500 ευρώ, η δεύτερη με 3.500 ευρώ και η τρίτη και τέταρτη με 2.500 ευρώ. Αντίστοιχα στη Ρουμανία και στη Σερβία, επιδοτούνται κάποιες προσπάθειες. Στην Ελλάδα δεν επιχορηγείται η εξωσωματική, παρά μόνο υπάρχει κάλυψη φαρμάκων από τα ταμεία για κάποιες προσπάθειες», αναφέρει ο  γνωστός μαιευτήρας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας αντιμετωπίζει σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα. Ο Κωνσταντίνος Πάντος παραχωρεί συνέντευξη με αφορμή την πρώτη Διαβαλκανική Επιστημονική Εκδήλωση Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, με την Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής  στις 24 και 25 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη.

    «Αντιμετωπίζουμε διάφορα διλήμματα στις επιστημονικές υπηρεσίες που προσφέρουμε, ενδεχομένως και με διακρίσεις και αδικίες»

    Σε αυτή την επιστημονική συνάντηση, για πρώτη φορά διεθνώς, επιχειρήθηκε η συγκριτική παρουσίαση νομοθετικών ρυθμίσεων, ιατρονομικών και βιοηθικών ζητημάτων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα Βαλκάνια και άλλες χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης.  «Υπάρχει μία νομοθετική πολυφωνία στις ρυθμίσεις της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η οποία επηρεάζεται από τις κοινωνίες με τις διαφορετικές αντιλήψεις, κουλτούρες και θρησκείες. Στο συνέδριο συζητήσαμε για το ποιες είναι οι απαιτήσεις της κοινωνίας και των ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδί, αλλά και ποια είναι και τα νομικά όρια, μέσα στο οποία ένα ζευγάρι, ή ένα άτομο μπορεί να κινηθεί, χρησιμοποιώντας τις επιστημονικές διαδικασίες, για να αποκτήσει ένα παιδάκι. Στην καθημερινότητα αντιμετωπίζουμε διάφορα διλήμματα στις επιστημονικές υπηρεσίες που προσφέρουμε, ενδεχομένως και με διακρίσεις και αδικίες πολλές φορές, που περιορίζουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των υπογόνιμων ζευγαριών, για να αποκτήσουν παιδί, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά τα ζευγάρια να τα στέλνουμε στο εξωτερικό».

    Δεν θα έπρεπε να υπάρχει όριο ηλικίας στην εξωσωματική βάσει ταυτότητας – Το μοντέλο των ΗΠΑ

    Ερωτώμενος τι εννοεί αδικίες ο κ. Πάντος  φέρνει το εξής παράδειγμα. «Βάσει νόμου το όριο ηλικίας για να υποβληθεί μία γυναίκα σε εξωσωματική είναι τα 54 έτη. Όταν μία γυναίκα είναι 53 ετών και 11 μηνών, μπορεί άνετα να προχωρήσει, ενώ όταν μία γυναίκα είναι 54 και μιας μέρας απαγορεύεται». Θεωρείτε δηλαδή ότι το 54, ως όριο ηλικίας, που ανέβηκε από το 50 με τον τελευταίο νόμο, πρέπει να αυξηθεί κι άλλο; Και τελικά πώς ορίζεται η οργανική κατάσταση μιας γυναίκας; Βάσει αστυνομικής ταυτότητας, ή βιολογικής, προκύπτει εύλογα το ερώτημα. «Όλοι πλέον τονίζουμε σε συνέδρια, ομιλίες και συνεντεύξεις ότι η εγκυμοσύνη σε προχωρημένη ηλικία είναι το πιο συχνό φαινόμενο της κοινωνίας αυτή την εποχή, με τις γυναίκες άνω των 40 να εκπροσωπούν παγκοσμίως την πλέον ταχέως αυξανόμενη κατηγορία, που αποκτά παιδιά. Σε ειδικές  περιπτώσεις πχ γυναίκες με νεότερο σύζυγο, που είναι σε καλή οργανική κατάσταση, θα πρέπει να  μπορούν να ζητούν ακρόαση από την Εθνική Αρχή, προκειμένου να τους επιτραπεί να αποκτήσουν ένα παιδί ακόμα και μετά τα 54 έτη. Υπάρχουν χώρες όπως οι ΗΠΑ που δεν υπάρχει όριο ηλικίας, απλά σύσταση, για μεγαλύτερη προσοχή μετά τα 55.  Άρα, η απάντηση στο ερώτημα σας είναι: Ναι, δεν θα έπρεπε να υπάρχει όριο ηλικίας, βάσει ταυτότητας. Θα έπρεπε να υπάρχει μία σύσταση, ή έστω να διατηρηθεί το 54, αλλά να δίνεται η δυνατότητα σε ειδικές περιπτώσεις να μπορεί αυτό το όριο να καταπίπτει. Η βιολογική ηλικία δεν είναι ίδια σε όλους. Δεν μπορείς να συγκρίνεις μία γυναίκα 55 ετών αθλήτρια που δεν έχει καπνίσει ποτέ, που προσέχει τη διατροφή της και την υγεία της, με μία 49χρονη που καπνίζει 30 τσιγάρα την ημέρα για 20 χρόνια».

    Εθνική Αρχή: 1.136 παιδιά γεννήθηκαν στην Ευρώπη από γυναίκες άνω των 50 χωρίς καμία επιπλοκή

    Ωστόσο κάποιοι επιστήμονες διατυπώνουν ενστάσεις για κυοφορία σε ηλικίες ακόμη και άνω των 50, κάνοντας λόγο για προβλήματα στην κύηση, αύξηση πιθανοτήτων πρόωρου τοκετού και αύξηση πιθανοτήτων για μητρική νοσηρότητα και θνησιμότητα. «Το όριο της ηλικίας πάνω από το οποίο αυξάνονται οι πιθανότητες των επιπλοκών δεν έχει οριστεί ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει σαφές ηλικιακό όριο πάνω από το οποίο να θεωρούμε το κίνδυνο επιπλοκών τόσο υψηλό που να επιτάσσει τη θέσπιση ορίου ηλικίας. Δηλαδή, πότε το ρίσκο της εξωσωματικής γίνεται υψηλότερο από το όφελος της μητρότητας. Και αυτό, λόγω βιολογικής ποικιλομορφίας», απαντά ο κ. Πάντος. Και διευκρινίζει ότι για αυτό τον λόγο διάφορες επιστημονικές εταιρείες και νόμοι που ρυθμίζουν τις διαδικασίες στις μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, δεν έχουν θεσπίσει ένα κοινώς αποδεκτό ηλικιακό όριο. «Το 2016 η Επιτροπή Ηθικής Δεοντολογίας της Αμερικανικής Εταιρείας Γονιμότητας εξέδωσε οδηγίες, τονίζοντας ότι γυναίκες μέχρι 55 χωρίς επιβαρυντικούς παράγοντες δεν διατρέχουν αυξημένους κινδύνους και δεν πρέπει να αποκλείονται από την εξωσωματική. Μπορούν να λαμβάνουν σύσταση όμως, αλλά όχι απαγόρευση. Επίσης σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Εθνικής Αρχής, το 2018 και το 2019 γεννήθηκαν την Ελλάδα 263 παιδιά και άλλα 873 σε Γερμανία, Αγγλία και Ισπανία, από γυναίκες άνω των 50, χωρίς να έχει αναφερθεί καμία επιπλοκή».

    Στην Ελλάδα 100-200.000 επισκέπτες ετησίως από 67 χώρες- Δύο εκατομμύρια επισκέπτες στην Τουρκία

    Είστε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας (ΕΛΙΤΟΥΡ). Υπάρχουν συγκεντρωτικά στοιχεία από ιατρικό τουρισμό στη χώρα μας και ποιες ειδικότητες είναι οι πρωταγωνιστές, ερωτάται στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Πάντος.  «Στον ιατρικό τουρισμό πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και αμέσως μετά, ακολουθεί η πλαστική χειρουργική. Στην Ελλάδα όμως, έρχονται κυρίως για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή από 67 χώρες. Συγκεντρωτικά στοιχεία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, αλλά παλαιότερη μελέτη έκανε λόγο για περισσότερους από 100.000 επισκέπτες. Φυσικά, αυτό είναι ένα πολύ χαμηλό νούμερο, αν το συγκρίνουμε με την Τουρκία, που έχει δύο εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο και ένα τζίρο περίπου στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να το πάει στα 5 εκατομμύρια ιατρικούς επισκέπτες τον χρόνο την επόμενη πενταετία. Εμείς αυτή τη στιγμή, μιλάμε για περίπου 100 με 200.000 επισκέπτες το χρόνο».

    Να απλοποιηθεί η διαδικασία απόκτησης ιατρικής βίζας που στην Τουρκία βγαίνει σε μία μέρα

    Άρα η Ελλάδα πόσο δρόμο έχει ακόμα για την πλήρη ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού; «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Η Πολιτεία χρειάζεται να προωθήσει νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τις δυνατότητες του τουρισμού υγείας. Δεν είναι δυνατόν κάποιος που θέλει να έρθει στην Ελλάδα να περιμένει μήνες για να πάρει βίζα, ενώ πχ στην Τουρκία αυτό γίνεται σε μία μέρα». Ως ΕΛΙΤΟΥΡ έχετε κάνει  κάποιες κινήσεις για να αποκτάται ιατρική βίζα πιο εύκολα από κατοίκους τρίτων χωρών; Έχουμε κάνει προσπάθειες σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών για να απλοποιηθεί η διαδικασία απόκτησης ιατρικής βίζας, το λεγόμενο medi visa που γίνεται σε άλλες χώρες με μεγάλη επιτυχία. Υπάρχει υπόσχεση ότι θα προωθηθεί αυτό. Υπάρχουν όμως και άλλα μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ιατρικό τουρισμό, τα οποία έχουμε προτείνει στην Πολιτεία και περιμένουμε, όπως είναι η εκμηδένιση ή μείωση του ΦΠΑ, μόνο για τις ιατρικές επισκέψεις. Είναι κάτι που  θα δώσει μία σοβαρή ώθηση στον ιατρικό τουρισμό, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή σε Τουρκία και Κύπρο». Η Ελλάδα είναι μία χώρα που μπορεί να δεχθεί  πάρα πολλούς ιατρικούς επισκέπτες και λόγω κλίματος, και λόγω φθηνού κόστους που αναζητούν οι ξένοι σε διάφορες υπηρεσίες πχ  μία προσπάθεια εξωσωματικής  στην Ελλάδα στοιχίζει το ένα πέμπτο απ’ ό,τι στις ΗΠΑ και εξ αυτού του λόγου πολύ εύκολα έρχονται από εκεί άνθρωποι για να βρουν λύση στην Ελλάδα, καταλήγει ο αντιπρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και αντιπρόεδρος στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, Κωνσταντίνος Πάντος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    εξωσωματική γονιμοποίηση ιατρικός τουρισμός Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Γιατί ο εγκέφαλός σας παίρνει ξανά και ξανά τις ίδιες αποφάσεις – ακόμη κι όταν υπάρχουν καλύτερες επιλογές

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μια απρόσμενη τριπλή θεραπεία εξάλειψε πλήρως τον HIV σε νεογέννητα πρωτεύοντα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Το ψηφιακό «τεστ» CheckED που χαρτογραφεί την έκθεσή μας στις χημικές ουσίες στο σπίτι και στη δουλειά

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Γεωργιάδης: Γιατρός από το Ασκληπιείο Βούλας στην Κάλυμνο – «Τα κίνητρα για τα περιφερειακά νοσοκομεία λειτουργούν»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Επιστήμονες του MIT: Ο εγκέφαλος μπορεί να σκέφτεται λογικά χωρίς λέξεις

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Νέο χάπι GLP-1 πέτυχε απώλεια βάρους έως 12% σε 36 εβδομάδες

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ένας στους 5 ανθρώπους μπορεί να φέρει αυτόν τον «κρυφό» γενετικό κίνδυνο για την καρδιά

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αποφεύγοντας 3 παράγοντες κινδύνου κερδίζουμε 13 επιπλέον χρόνια χωρίς άνοια

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αυτή η δραστηριότητα μία φορά την εβδομάδα μπορεί να μειώσει το λίπος στην κοιλιά, δείχνει νέα μελέτη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ο καρκίνος ίσως καταστρέφει το ίδιο του το DNA για να συνεχίσει να αναπτύσσεται

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δύο δηλητηριώδη φυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα ισχυρά φάρμακα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μόνιμη εθνική πολιτική το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» έως το 2030 με κάλυψη από τον Τακτικό Προϋπολογισμό

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η μάχη για την προσβασιμότητα στις θεραπείες γονιμότητας: Στο στόχαστρο του φαρμακευτικού κόσμου οι πρακτικές της εταιρείας Merck 

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πώς η ευλογιά “βοήθησε” τον αποικισμό της αμερικανικής ηπείρου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η επανάσταση της ρομποτικής χειρουργικής στην αντιμετώπιση του καρκίνου των χοληφόρων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα δεδομένα υγείας – Τι αλλάζει

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μια πολυβιταμίνη καθημερινά μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ψηφιακό αποθετήριο: Νέο τοπίο στις εργαστηριακές εξετάσεις και τις αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ από τον Σεπτέμβριο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τι προτείνουν οι ειδικοί ως μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον πνιγμό

    15/08/20264 Mins Read
    Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες με υψηλή συχνότητα θανατηφόρων περιστατικών στο νερό

    Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής: Μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή, δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή – Ένα μεγάλο «ευχαριστώ»

    14/08/2026

    Ένα ποτήρι χυμού φρούτων την ημέρα συνδέθηκε με χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης

    14/08/2026

    Πώς θα αντιμετωπίσω ένα ηλιακό έγκαυμα – Τι να κάνετε και πότε χρειάζεται ιατρική φροντίδα

    14/08/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Τι προτείνουν οι ειδικοί ως μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον πνιγμό
    • Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής: Μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή, δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή – Ένα μεγάλο «ευχαριστώ»
    • Ένα ποτήρι χυμού φρούτων την ημέρα συνδέθηκε με χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης
    • Πώς θα αντιμετωπίσω ένα ηλιακό έγκαυμα – Τι να κάνετε και πότε χρειάζεται ιατρική φροντίδα
    • Γιατί ο εγκέφαλός σας παίρνει ξανά και ξανά τις ίδιες αποφάσεις – ακόμη κι όταν υπάρχουν καλύτερες επιλογές
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.