NEA

Αποσύρθηκε η νομοτεχνική βελτίωση για τους ιδιώτες γιατρούς στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Αποσύρθηκε η νομοτεχνική βελτίωση για τους ιδιώτες γιατρούς στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Αποσύρθηκε η νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας που προέβλεπε ιδιώτες γιατροί όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η νομοτεχνική βελτίωση προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία δια των κοινοβουλευτικών τους εκπροσώπων έκαναν λόγο για κακή νομοθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης καθώς όπως είπαν η ηγεσία του υπουργείου έπρεπε να καταθέσει ξεχωριστή τροπολογία η οποία θα συνοδεύεται από έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους και της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής.

«Δεν είχα την πρόθεση να αιφνιδιάσω κανέναν. Και δεν θέλω να θεωρηθεί ότι μια μεγάλη μεταρρύθμιση κρύβεται πίσω από μια νομοτεχνική βελτίωση» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοινώνοντας την απόσυρση της ρύθμισης. Σημείωσε επίσης ότι για την κατάθεσή  της είχε μιλήσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής μετά το αίτημα που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων. Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωση ότι θα καταθέσει την ρύθμιση σε επόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Με την ρύθμιση που θα φέρει πλέον με την μορφή τροπολογίας το υπουργείο Υγείας ανοίγει ο δρόμος για να ασκούν έργο στο ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί. Οι ιδιώτες γιατροί όλων των ειδικοτήτων θα συνεργάζονται με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, συμμετέχοντας στη λειτουργία εξωτερικών ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων, πέραν του τακτικού ωραρίου, και θα διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο, πέραν της ημερήσιας νοσηλείας.

Οι ιδιώτες γιατροί κατά τη συνεργασία τους με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα πρέπει να καλύπτουν κάθε είδους δαπάνες του νοσοκομείου που θα προκύπτουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό, όπως λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες αποδοχών και κάθε είδους αποζημιώσεων του πάσης φύσεως προσωπικού.