Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ

    06/02/2026

    ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος

    06/02/2026

    Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική διερεύνηση για τους 15 νεκρούς μετανάστες της Χίου

    06/02/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ

      06/02/2026

      ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος

      06/02/2026

      Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική διερεύνηση για τους 15 νεκρούς μετανάστες της Χίου

      06/02/2026

      Συνάντηση του Άδ. Γεωργιάδη με αντιπροσωπεία από τους συλλόγους μαιών–μαιευτών

      06/02/2026

      «Πόλεμος» τιμών στα GLP-1: Η Hims «ταράζει» την αγορά με χάπι των 49 δολαρίων

      06/02/2026
    • Επιστημονικα

      Εμβόλιο HPV: Ανοίγει ο δρόμος για λιγότερα τεστ Παπ

      06/02/2026

      Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι κάτοικοι της Μέσα Μάνης αποτελούν μια μοναδική γενετική «νησίδα» στην Ευρώπη

      04/02/2026

      Η Χειρουργική Ογκολογία ως αιχμή του δόρατος στη μάχη για την επιβίωση

      03/02/2026

      Ισπανία: Ιστορική μεταμόσχευση προσώπου από δωρήτρια που επέλεξε την υποβοηθούμενη ευθανασία

      03/02/2026

      Κληρονομικό Αγγειοοίδημα: Πράσινο φως από την ΕΕ για την πρώτη RNA θεραπεία για την πρόληψη των κρίσεων

      02/02/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Μ. Θεμιστοκλέους: Προχωράμε άμεσα σε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

      06/02/2026

      Ειρ. Αγαπηδάκη: Η πρόληψη σώζει ζωές – Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» αλλάζει τον τρόπο που προστατεύουμε την υγεία μας

      05/02/2026

      Υπουργείο Υγείας: πρόληψη μπροστά, στελέχωση με «ιεράρχηση», φάρμακο σε πιο σφιχτό πλαίσιο

      05/02/2026

      Χαιρετισμός του Ά. Γεωργιάδη σε Ημερίδα του ΕΟΦ – Αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του στη φαρμακευτική πολιτική

      04/02/2026

      Από τον Φάκελο στο Smartphone: Η ψηφιακή «επανάσταση» στην Ογκολογία και οι νέες υποδομές του 2026

      04/02/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Οι Ειδικοι » 6 καίριες ερωτήσεις για τις Διατροφικές Διαταραχές σε παιδιά και εφήβους – Η Ειδικός Απαντά
    Οι Ειδικοι

    6 καίριες ερωτήσεις για τις Διατροφικές Διαταραχές σε παιδιά και εφήβους – Η Ειδικός Απαντά

    12/09/2025Updated:15/09/20258 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Οι διατροφικές διαταραχές στα παιδιά και τους εφήβους αποτελούν ένα αυξανόμενο φαινόμενο με σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία. Σε μια εποχή όπου τα κοινωνικά πρότυπα και η πίεση για την «τέλεια» εικόνα κυριαρχούν, η ανάγκη για ενημέρωση και πρόληψη είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Ποιοι είναι οι παράγοντες που οδηγούν ένα παιδί σε προβληματική σχέση με το φαγητό και το σώμα του; Πώς μπορεί να συμβάλει η οικογένεια στην αναγνώριση και την αποκατάσταση του προβλήματος;

    Δρ Μαρία Τσιάκα

    Στις κρίσιμες αυτές ερωτήσεις δίνει απαντήσεις η Δρ Μαρία Τσιάκα, BA Psychology, PhD Psychological Medicine, IOPN, Section of Eating Disorders, King’s College, οικογενειακή-συστημική θεραπεύτρια και Ιδρύτρια και Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.

    ΕΡ. Οι διατροφικές διαταραχές είναι ένα σύνθετο πρόβλημα. Γιατί, όμως, πολλοί γονείς δεν το αντιλαμβάνονται εγκαίρως; Ποια σημάδια πρέπει να προσέξουν και πώς να προσεγγίσουν τα παιδιά τους;”

    Οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν πράγματι μια πολυπαραγοντική νόσο, η οποία δεν μπορεί να αποδοθεί σε μία και μόνο αιτία. Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι η εμφάνισή τους προκύπτει από τη σύνθετη και δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ των γονιδιακών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

    Το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια δεν δρα έγκαιρα στην αρχή της νόσου, αποδίδεται:

    • Στο γεγονός ότι οι διατροφικές διαταραχές (όπως η νευρική ανορεξία, η βουλιμία και η υπερφαγία) αναπτύσσονται συχνά ύπουλα, με τα αρχικά σημάδια να είναι εύκολο να παρερμηνευθούν ως «δίαιτα», «προσοχή στη διατροφή» ή «φάση».
    • Στην άγνοια των σημείων προειδοποίησης και  την έλλειψη ενημέρωσης από τη πολιτεία.
    • Στην κοινωνική αποδοχή της δίαιτας και του “fit” τρόπου ζωής.
    • Στην απροθυμία των παιδιών να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους.

    Μερικά ενδεικτικά σημάδια που πρέπει να προσέξουν οι γονείς:

    • Μείωση κατανάλωσης τροφών και αποκλεισμό κάποιων τροφών που συνήθιζαν να καταναλώνουν
    • Απότομη απώλεια βάρους ή εναλλαγές στο βάρος.
    • Εμμονή με τις θερμίδες, το σώμα και το ζύγισμα.
    • Αποφυγή γευμάτων με την οικογένεια.
    • Συχνές επισκέψεις στο μπάνιο μετά το φαγητό.
    • Ευερεθιστότητα, απομόνωση, καταθλιπτική διάθεση.
    • Υπερβολική άσκηση, ακόμα και όταν υπάρχει κούραση ή ασθένεια.

    ΕΡ. Τι είναι αυτό που οδηγεί ένα παιδί στο να πάψει να βλέπει την πραγματική του εικόνα και να θέλει να γίνει κάτι άλλο; Για παράδειγμα, να σταματάει να τρώει ενώ είναι ήδη αδύνατο, να νιώθει άρρωστο και παρόλα αυτά να είναι πιο σημαντική η εικόνα του από την υγεία του;

    Η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η έντονη ανάγκη για έλεγχο αποτελούν συχνά το υπόβαθρο προβληματικών σχέσεων με το φαγητό και το σώμα. Πολλά άτομα αισθάνονται διαρκώς ανεπαρκή και στρέφονται στον έλεγχο της διατροφής τους ως τρόπο επιβεβαίωσης ή απόκτησης αξίας. Η κοινωνική πίεση για συμμόρφωση με τα κυρίαρχα πρότυπα ομορφιάς, που προβάλλονται έντονα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διασημότητες και τη βιομηχανία της μόδας, εντείνει αυτήν την τάση. Η τελειομανία  και το υψηλό άγχος  ενισχύουν περαιτέρω την ανάγκη για συνεχή έλεγχο του σώματος, ως μέσο αποδοχής και κοινωνικής αναγνώρισης. Παράλληλα, το φαγητό – ή η αποχή από αυτό – συχνά λειτουργεί ως μηχανισμός διαχείρισης έντονων συναισθημάτων όπως το άγχος, ο θυμός ή ο συναισθηματικός πόνος, προσφέροντας μια αίσθηση προσωρινής ανακούφισης ή ελέγχου. Τέλος, η διαστρεβλωμένη εικόνα σώματος (body dysmorphia) οδηγεί το άτομο να αντιλαμβάνεται το σώμα του ως παχύ, ακόμα και όταν είναι εμφανώς αδύνατο, γεγονός που επιτείνει τη δυσαρέσκεια και την έναρξη μιας διατροφικής διαταραχής.

     Όταν ένα νεαρό άτομο αρχίζει να υποσιτίζεται σημαντικά , τότε ο εγκέφαλος αρχίζει να λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο , που συχνά οδηγεί σε ανοσογνωσία, καθώς συγκεκριμένα νευρωνικά κυκλώματα δεν επεξεργάζονται σωστά την επικινδυνότητα της κατάστασης . Επομένως, ένας βασικός λόγος,  θεμελιωμένος στην νευροβιολογία,  για τον οποίον  οι ασθενείς δεν ζητούν βοήθεια  είναι γιατί βιώνουν και βλέπουν το σώμα τους είτε ως παχύ είτε ως κανονικό. Άρα όπως καταλαβαίνετε δεν τίθεται θέμα επιλογής αλλά νευροβιολογίας.

    ΕΡ. Ευθύνεται η ελληνική οικογένεια; Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στους κόλπους της και γι’ αυτό κάποια παιδιά νοσούν ενώ άλλα όχι;

    Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι η οικογένεια δεν ευθύνεται για την εκδήλωση της διαταραχής, αλλά αντιθέτως μπορεί να αποτελέσει βασικό σύμμαχο στη θεραπευτική διαδικασία. Όλα τα οικογενειακά συστήματα παγκοσμίως έχουν δυσκολίες αλλά φυσικά υπάρχουν δομικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά που παίζουν ρόλο στα δυναμικά μιας οικογένειας. Η ευαλωτότητα  ενός ατόμου είναι ταυτόχρονα γονιδιακά προσδιοριζόμενη , αλλά και κοινωνικά διαμορφούμενη.

    Στο κέντρο μας εφαρμόζουμε το συνεργατικό μοντέλο θεραπείας, ενσωματώνοντας ενεργά την οικογένεια στη θεραπεία του ασθενούς, σύμφωνα με τις αρχές  του πρωτοκόλλου TBT-S και της μεθόδου Maudsley αποσκοπώντας στη ενδυνάμωση και εκπαίδευση της οικογένειας. Είναι σημαντικό οι οικογένειες να   εντοπίζουν και να αποφεύγουν τις παγίδες που θέτει η νόσος, τόσο στον ίδιο τον ασθενή όσο και στο οικογενειακό σύστημα, καθώς και να τροποποιούν συμπεριφορές που ενδέχεται, άθελά τους, να συντηρούν ή να ενισχύουν τη διαταραχή.

    Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η οικογένεια αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην πορεία προς την ανάρρωση, προσφέροντας στήριξη, ασφάλεια και συνέπεια στη θεραπευτική διαδικασία.

    ΕΡ. Πώς μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για τα challenges, όπως το skinnytok που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο και ποιος τύπος παιδιού είναι πιο ευάλωτος σε αυτές τις επιρροές;

    Όταν μιλάμε με νέους ανθρώπους για την εικόνα του σώματος και την επιρροή των κοινωνικών μέσων, είναι σημαντικό να δείχνουμε σεβασμό και να αποφεύγουμε την κριτική. Μια προσέγγιση όπως: «Παρατήρησα ότι πολλά βίντεο προωθούν μια εικόνα που μπορεί να μην είναι ρεαλιστική ή υγιής. Πώς σου φαίνεται αυτό;» μπορεί να ανοίξει έναν διάλογο χωρίς να προκαλέσει αμυντικότητα.

    Είναι σημαντικό να παρέχουμε έγκυρη ενημέρωση, βασισμένη σε τεκμηριωμένα στοιχεία, σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να σχετίζονται με την υπερβολική ενασχόληση με την εμφάνιση ή την υιοθέτηση ακραίων διατροφικών συνηθειών. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρές επιπτώσεις, όπως καρδιακά προβλήματα, υπογλυκαιμία, ακόμα και οστεοπόρωση.

    Παράλληλα, χρειάζεται να ενισχύουμε την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Η εκπαίδευση σχετικά με τα φίλτρα, την επεξεργασία εικόνων και την προώθηση μη ρεαλιστικών «ιδανικών» σωμάτων μπορεί να βοηθήσει τους νέους να κατανοήσουν πως αυτό που βλέπουν στα μέσα δεν είναι πάντα αληθινό.

    Τέλος, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να ενισχύουμε τη θετική εικόνα σώματος, προβάλλοντας παραδείγματα από διαφορετικούς τύπους σώματος που είναι υγιή και λειτουργικά. Το υγιές σώμα δεν έχει μία συγκεκριμένη μορφή ή μέγεθος — και το να το αναγνωρίζουμε αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αποδοχή και την ψυχική ευεξία.

    Παιδιά με ορισμένα ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά όπως  τη τελειομανία, τις υψηλες ακαδημαϊκές και αθλητικές επιδόσεις,  το άγχος , η προσκόλληση στη ρουτίνα και ομοιότητα , η παρόρμηση σε συνδυασμό με ψυχοκοινωνικές εμπειρίες είναι πιο ευάλωτα στις εξωτερικές επιρροές και πιέσεις του περιβάλλοντός τους. Ειδικότερα, αυξημένο κίνδυνο παρουσιάζουν όσα παιδιά έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση ή φέρουν ιστορικό τραύματος, καθώς αυτά τα στοιχεία υπονομεύουν τη θετική εικόνα εαυτού και την ικανότητα θέσπισης υγιών ορίων. Παρομοίως, παιδιά με τάσεις τελειομανίας, αυξημένο άγχος, καταθλιπτικά συμπτώματα ή συναισθηματική αστάθεια δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις εσωτερικές τους συγκρούσεις και είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν εξωτερική επιβεβαίωση για να ρυθμίσουν τη διάθεσή τους. Εξίσου ευάλωτα είναι τα παιδιά που δεν αισθάνονται αποδεκτά ή ασφαλή στο σχολικό ή οικογενειακό τους περιβάλλον, καθώς η έλλειψη συναισθηματικής στήριξης τα καθιστά πιο επιρρεπή στην αναζήτηση αποδοχής από εξωτερικές πηγές, συχνά με κάθε κόστος. Τέλος, η υπερβολική ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η σύνδεση της προσωπικής αξίας με τα “likes” και τις διαδικτυακές αντιδράσεις ενισχύει περαιτέρω την εξάρτηση από την εξωτερική επιβεβαίωση και μειώνει την ανθεκτικότητα απέναντι στην πίεση. Όλα τα παραπάνω στοιχεία, είτε ως ατομικά χαρακτηριστικά είτε ως απόρροια εμπειριών, αυξάνουν τη συνολική ψυχολογική ευαλωτότητα των παιδιών.

    ΕΡ. Γιατί τα κορίτσια είναι πιο επιρρεπή από τα αγόρια;

    Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι το ποσοστό δυσαρέσκειας για το σώμα αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς κατά την πρώτη φάση της εφηβείας ιδιαίτερα στα κορίτσια επειδή το media πρότυπο της λεπτότητας και η κοινωνική σύγκριση της εμφάνισης ενδοβάλλεται καθώς αναβαθμίζεται ως βασική αξία και στόχος αυτοπραγμάτωσης. Όπως καταλαβαίνετε η ιδέα της οικογένειας και της επαγγελματικής επιτυχίας συναγωνίζονται αντάξια, εκείνην που πρεσβεύει την απόκτηση του τέλειου και ιδανικού σώματος. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, που το 95% των κοριτσιών νιώθουν ακριβώς έτσι, ότι δηλαδή δεν θα αξίζουν τίποτα αν δεν καταφέρουν να χτίσουν το ιδανικό και τέλειο σώμα με βάση τα πρότυπα.

    Από την άλλη τα κορίτσια έχουν μεγαλύτερη ορμονική ευαλωτότητα λόγω των οιστρογόνων και με την έναρξη της εμμήνου ρύσης οι σωματικές αλλαγές είναι πιο δραστικές από οτι στα αγόρια.

    ΕΡ. Και τέλος, πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε ένα παιδί;

    Η ενίσχυση της υγιούς αυτοεικόνας και της αυτοεκτίμησης των παιδιών απαιτεί μια πολυδιάστατη προσέγγιση που δεν βασίζεται στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά σε ουσιαστικές αξίες, δεξιότητες και στη προσπάθεια που καταβάλλουν. Είναι σημαντικό να καλλιεργείται ένα κλίμα αποδοχής και εμπιστοσύνης, στο οποίο το παιδί αισθάνεται ότι μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, χωρίς φόβο ή ντροπή, γνωρίζοντας πως δεν θα αντιμετωπίσει κριτική αλλά κατανόηση. Παράλληλα, η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης αποτελεί βασικό πυλώνα: τα παιδιά χρειάζεται να μαθαίνουν να αναγνωρίζουν, να κατανοούν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με τρόπο ασφαλή και λειτουργικό.

    Η ανάδειξη της ποικιλομορφίας, τόσο στα σώματα όσο και στα πρότυπα ομορφιάς και επιτυχίας, συμβάλλει καθοριστικά στην αποδόμηση στερεοτύπων και στην ενίσχυση της αποδοχής του εαυτού και των άλλων. Τέλος, ο ρόλος των γονιών είναι καθοριστικός: μέσα από το δικό τους παράδειγμα δηλ.το τρόπο που επικοινωνούν τα θέματα που αφορούν  το σώμα και το φαγητό, τόσο το δικό τους όσο και των άλλων μπορούν να προσφέρουν σταθερά μηνύματα σεβασμού, ισορροπίας και θετικής στάσης απέναντι στη διαφορετικότητα και την αυτοφροντίδα.

    διατροφικές διαταραχές έφηβοι παιδιά
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Δωρεά ωαρίων: Τι πρέπει να γνωρίζετε – Διαδικασία και ηθικά διλήμματα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Οι νέες αμερικάνικες οδηγίες διατροφής στο μικροσκόπιο

    Διατροφη

    Καυτηριασμός όζων θυρεοειδούς με ραδιοσυχνότητες: Θεραπεία χωρίς χειρουργείο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ποια διατροφή προστατεύει το δέρμα και καθυστερεί τη γήρανση;

    Διατροφη

    Ραγδαία αύξηση αυτοκτονιών και αυτοτραυματισμών σε παιδιά και εφήβους

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Χειμερινή δακρύρροια: Γιατί δακρύζουν τα μάτια στο κρύο;

    Οι Ειδικοι

    Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: 8 Χρόνια Κοινωνικής «Θωράκισης» – 5,5 Τόνοι Ελπίδας από το Food Drive της ΠΕΦ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Γαλλία: Ενέκρινε νόμο που απαγορεύει τη χρήση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά κάτω των 15 ετών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τι επηρεάζει την υγεία της καρδιάς μας; Οι συνήθειες που την επιβαρύνουν

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αφαίρεση θυρεοειδούς με μικρότερη τομή: Ο ρόλος των νέων τεχνολογιών

    Οι Ειδικοι

    Διασωληνωμένο νοσηλεύεται με γρίπη παιδί 6 ετών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Peyronie: Η νόσος-ταμπού που προκαλεί κατάθλιψη στους άνδρες

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Το μέλλον στη θεραπεία κιρσών και φλεβικής ανεπάρκειας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Eurostat: Σταθερή βελτίωση για την Ελλάδα στην παιδική υγειονομική φροντίδα – Στις χαμηλότερες θέσεις της ΕΕ οι ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Γαλακτομικά υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας

    Οι Ειδικοι

    Τι πρέπει να γνωρίζετε για την οστεοαρθρίτιδα ισχίου/γόνατος

    Οι Ειδικοι

    Παχυσαρκία: Χειρουργική αντιμετώπιση ή φαρμακευτική αγωγή;

    Οι Ειδικοι

    Χοληδόχος Κύστη και Πολύποδες: Διάγνωση και θεραπεία

    Οι Ειδικοι
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ

    06/02/20263 Mins Read
    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ ζητά την άμεση προκήρυξη θέσης θωρακοχειρουργού στο Θριάσιο Νοσοκομείο

    ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος

    06/02/2026

    Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική διερεύνηση για τους 15 νεκρούς μετανάστες της Χίου

    06/02/2026

    Συνάντηση του Άδ. Γεωργιάδη με αντιπροσωπεία από τους συλλόγους μαιών–μαιευτών

    06/02/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ
    • ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος
    • Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική διερεύνηση για τους 15 νεκρούς μετανάστες της Χίου
    • Συνάντηση του Άδ. Γεωργιάδη με αντιπροσωπεία από τους συλλόγους μαιών–μαιευτών
    • «Πόλεμος» τιμών στα GLP-1: Η Hims «ταράζει» την αγορά με χάπι των 49 δολαρίων
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.