Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    ΕΣΑμεΑ: Η Ελλάδα εγκαταλείπει τους πολίτες με αναπηρία

    09/07/2025

    Ευρώπη: 2.300 θάνατοι φαίνεται να συνδέονται με τον πρόσφατο καύσωνα, σύμφωνα με έρευνα

    09/07/2025

    Νέα αποτελεσματική θεραπεία για τις εξάψεις στις επιζώσες από καρκίνο του μαστού

    09/07/2025
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      ΕΣΑμεΑ: Η Ελλάδα εγκαταλείπει τους πολίτες με αναπηρία

      09/07/2025

      Ευρώπη: 2.300 θάνατοι φαίνεται να συνδέονται με τον πρόσφατο καύσωνα, σύμφωνα με έρευνα

      09/07/2025

      Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφoνίες των βρεφών

      09/07/2025

      Επίσκεψη Άδ. Γεωργιάδη στη Μαγνησία για τα εγκαίνια των ΚΥ  Αργαλαστής και Αλμυρού

      09/07/2025

      Υπογραφή Σκέρτσου – Χατζηδάκη για τρία νέα έργα υπέρ των ΑμεΑ, ύψους 232,4 εκατ. ευρώ

      09/07/2025
    • Επιστημονικα

      Νέα αποτελεσματική θεραπεία για τις εξάψεις στις επιζώσες από καρκίνο του μαστού

      09/07/2025

      Οιστρογόνα: Πως επηρεάζουν την υγεία της γυναικείας καρδιάς

      08/07/2025

      Παιδική τερηδόνα: Πώς να προστατεύσετε τα παιδικά δόντια

      08/07/2025

      Νόσος Αλτσχάιμερ: Πως επηρεάζει όλο το σώμα και όχι μόνο τον εγκέφαλο

      08/07/2025

      Αφυδάτωση: Πως αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού – Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε

      08/07/2025
    • Πολιτικη Υγειας

      Τάσεις MRB: Κυρίαρχα προβλήματα η Ακρίβεια και η Υγεία

      27/06/2025

      Πιερρακάκης – Γεωργιάδης: 42 εκατ. ευρώ ενίσχυση στον ΕΟΠΥΥ και οικονομικές ελαφρύνσεις για φαρμακεία

      26/06/2025

      Η Ελλάδα εξάγει πολιτικές υγείας – Η Ειρήνη Αγαπηδάκη δίνει το στίγμα στο 2ο ΣΦΕΕ Summit

      25/06/2025

      Στο τραπέζι η συμβολή του Υπ. Υγείας σε καμπάνια για την οδική ασφάλεια, μετά την ψήφιση του νέου ΚΟΚ

      13/06/2025

      Γεωργιάδης: Νέο κτίριο για τους αιματολογικούς ασθενείς στο «Λαϊκό»

      12/06/2025
    • Ασθενεις

      Οι θερμές μέρες γίνονται δυσκολότερες στην εμμηνόπαυση – Τι μπορούμε να κάνουμε 

      26/06/2025

      Ηχηρό μήνυμα από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Στις ζωές των ανθρώπων με διαβήτη δεν υπάρχει περιθώριο για γραφειοκρατικά παιχνίδια

      27/05/2025

      Έλλειμα για το ΕΣΥ η απουσία ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης στο νοσοκομειακό πλαίσιο

      16/05/2025

      Τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους στο μικροσκόπιο: Οι ασθενείς ζητούν πρόσβαση χωρίς εμπόδια

      15/05/2025

      31χρονη γυναίκα πέθανε από σπάνια μορφή άνοιας – Τα προειδοποιητικά σημάδια που αγνόησε

      09/05/2025
    • Καινοτομια

      Η τεχνητή νοημοσύνη συναντά την υγεία στη Θεσσαλονίκη — ΙΝΕΒ, Cisco και Νοσοκομείο Παπαγεωργίου εγκαινιάζουν στρατηγική συνεργασία

      04/06/2025

      Πρόοδος και εντυπωσιακή χρηματοδότηση για το τσιπ του Μασκ: Η Neuralink εξασφαλίζει 650 εκατ. για τον εγκέφαλο του μέλλοντος

      03/06/2025

      Ερευνητές ανέπτυξαν τεχνολογία βιοαισθητήρων για την πρώιμη ανίχνευση ασθενειών

      31/05/2025

      Ελλείψεις στη σεμαγλουτίδη: Τα βιοφαρμακευτικά προϊόντα ίσως είναι η λύση του προβλήματος

      31/05/2025

      Ιουλία Τσέτη στη Λυών: Καθοριστική η Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βιοεπιστήμες, με πυξίδα την ανθρώπινη καθοδήγηση

      30/05/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Φαρμακειο » Η συνεργασία φαρμακοποιών – ασφαλισμένων φέρνει πληρωμή των οφειλών του Ταμείου Στρατού Ξηράς
    Φαρμακειο

    Η συνεργασία φαρμακοποιών – ασφαλισμένων φέρνει πληρωμή των οφειλών του Ταμείου Στρατού Ξηράς

    03/11/2021Updated:12/07/2024Δεν υπάρχουν Σχόλια6 Mins Read
    Listen to this article

    Στην αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε εμβολιασμένους του Ταμείου Στρατού Ξηράς προχώρησε από την 1η Νοεμβρίου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αντιδρώντας έτσι στη συσσώρευση των οφειλόμενων προς αυτόν λόγω πολύμηνης καθυστέρησης πληρωμών των φαρμάκων που έχουν διατεθεί από τα φαρμακεία προς τους ασφαλισμένους του Ταμείου. Και φαίνεται ότι αυτή η πίεση σε συνδυασμό με τη συνεργασία που είχε η διοίκηση του Συλλόγου με τους ασφαλισμένους θα φέρει άμεσα λύση.

    Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

    Όπως ανέφερε μιλώντας στο DailyPharmaNews ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Διονύσης Ευγενίδης  το Ταμείο Στρατού Ξηράς είναι από τα λίγα ασφαλιστικά ταμεία που παραμένουν εκτός ΕΟΠΥΥ και υπάρχει μία Συλλογική Σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, όπως και με άλλους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας.

    Το πρόβλημα είναι, όπως ανέφερε, ότι «σταμάτησαν να μας πληρώνουν από τον προηγούμενο Ιούνιο με αποτέλεσμα να έχουν συμπληρωθεί 5-6 μήνες όπου δεν έχουμε ούτε μία πληρωμή ενώ θα έπρεπε μέσα σε αυτό το διάστημα να έχουμε τουλάχιστον 4 πληρωμές. Για τέσσερις τουλάχιστον μήνες έχουμε τα φάρμακα που δίνουμε στους ασφαλισμένους του στρατού να είναι τελικά πληρωμένα από την τσέπη μας. Δεν τα πληρώνει το Ταμείο αλλά εμείς οι ίδιοι».

    Το συνολικό οφειλόμενο ποσό στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ανέρχεται πλέον κοντά στις 190 χιλιάδες ευρώ. Εάν το ποσό αυτό ήταν ισόποσα μοιρασμένο σε όλα τα φαρμακεία της πόλης δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι πολύ μεγάλο αφού θα αναλογούσε περίπου στα 180 ευρώ ανά φαρμακείο με δεδομένο ότι υπάρχουν περίπου χίλια φαρμακεία στην πόλη.

    Ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Ευγενίδης δεν εκτελούν όλα τα φαρμακεία συνταγές ασφαλισμένων στο Ταμείο του Στρατού Ξηράς και επομένως κάποια φαρμακεία είναι πολύ περισσότερο επιβαρυμένα.

    Το πρόβλημα στις πληρωμές, όπως προαναφέρθηκε, ξεκίνησε εδώ και 5-6 μήνες. Η λύση της αναστολής επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων ήρθε ως έσχατη λύση αφού το Ταμείο δεν ανταποκρίθηκε νωρίτερα στις σχετικές διαμαρτυρίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στην πραγματικότητα η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έκανε υπομονή, έδειξε καλή θέληση σύμφωνα με τον κ. Ευγενίδη. «Όταν καθυστερεί ένα Ταμείο να πληρώσει δεν αρχίζεις αμέσως να του λες “πλήρωσε αλλιώς θα σου κόψω την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων”, ειδικά κι όταν συνεργάζεσαι τόσο χρόνια με αυτό. Περιμένεις να δεις πως θα πάνε τα πράγματα. Η διαδικασία που είναι η ίδια με όλα τα Ταμεία που καθυστερούν, αρχίζει με τηλέφωνα που κάνουμε και παίρνουμε υποσχέσεις στις οποίες αρχικά ανταποκρίνεσαι θετικά θεωρώντας αξιόπιστη την άλλη πλευρά. Δεν μπορείς να πεις δεν σας πιστεύω, σας κόβω τη σύμβαση. Έτσι περνάει ένας μήνας ακόμη κι εκεί λες “δεν πάει παρακάτω”. Τώρα βρισκόμαστε στο “δεν πάει παρακάτω”. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου που τους πιέσαμε ενημερώνοντας και υπενθυμίζοντάς τους τα χρέη τους, τους είχαμε δώσει περιθώριο μέχρι τέλος του μήνα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους. Δεν μπόρεσαν να το κατορθώσουν αυτό. απ’ ό,τι έχω μάθει έχουν γίνει προσπάθειες αλλά δεν έχουν τελεσφορήσει ακόμη για την πληρωμή των χρωστούμενων».

    Υπάρχει πάντως αισιοδοξία ότι μετά την απόφαση του Συλλόγου για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων θα υπάρξει πληρωμή, ίσως και μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

    «Η πίεση με την απόφαση για αναστολή έχει αυξηθεί και δυστυχώς φαίνεται ότι είναι ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσουν τα πράγματα, κάποιες φορές. Η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να επιβαρύνεται ο φαρμακοποιός και η φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του οποιουδήποτε Ταμείου. Μιλάμε για χρήματα που οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται να τα βάλουν από την τσέπη τους καθώς τα φάρμακα τα αγοράζουμε για να τα δώσουμε. Εάν δεν τα πληρωθούμε εγκαίρως, δηλαδή μέσα στους δύο μήνες που έχουμε την πίστωση από τη φαρμακαποθήκη μας, θα πρέπει να πληρωθούν από την τσέπη μας. Δηλαδή το μηνιάτικο που κερδίζουμε από τη λειτουργία του φαρμακείου θα το δώσουμε για να πληρώσουμε τα φάρμακα ασφαλισμένων ενός Ταμείου που δεν πληρώνει στην ώρα του για τα φάρμακα των ασφαλισμένων του, ως οφείλει», αναφέρει ο κ. Ευγενίδης.

    Μάλιστα οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι του Ταμείου στηρίζουν την προσπάθεια του Συλλόγου να πάρουν οι φαρμακοποιοί από το Ταμείο τους το χρήματα που τους οφείλονται.

    Ο πρόεδρος του ΦΣ Θεσσαλονίκης τόνισε πως αυτή η συνεργασία του έλυσε κατά κάποιο τρόπο το πρόβλημα που υπάρχει με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στον στρατό και οι οποίες δημιουργούν για κάποιον που είναι εκτός ένα πραγματικά δαιδαλώδες τοπίο, δύσκολο να το αντιμετωπίσεις.

    Ο κ. Αθανάσιος Σαρρής, πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης μιλώντας στο DailyPharmaNews έδωσε δίκιο στους φαρμακοποιούς λέγοντας ον κ. Ευγενίδης σωστά κοιτά το συμφέρον των φαρμακοποιών – μελών του Συλλόγου. «Έχει απόλυτο δίκιο γιατί έφτασαν σ’ ένα ποσό μεγάλο το οποίο όφειλε ο Στρατός Ξηράς».        

    Μάλιστα σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης αλλά και άλλους Φαρμακευτικούς Συλλόγους. «Επειδή έχω μιλήσει και με ομολόγους μου σε διπλανούς νομούς, και στο Κιλκίς και στις Σέρρες αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα».

    Η Ένωση αυτό που έκανε είναι σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.ΕΝ.Σ) (σ.σ. αφορά τους εν ενεργεία στρατιωτικούς ξηράς, ναυτικού και αεροπορίας) να δει που έχει κολλήσει το ζήτημα και να σπρώξει ώστε να γίνουν πιο γρήγορα οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί τα οφειλόμενα και να μη δημιουργηθεί θέμα με τους ασφαλισμένους του Ταμείου, οι οποίοι, όπως είπε «και αυτοί δεν φταίνε. Ούτε οι φαρμακοποιοί φταίνε ούτε οι συνάδελφοί μας φταίνε».

    Κι ο αριθμός των ασφαλισμένων δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος. Το στρατιωτικό προσωπικό στη Θεσσαλονίκη σε αριθμό ανέρχεται περίπου στις 4.500 άτομα και μάλιστα ο αριθμός αυτός αφορά αυτούς που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη, όχι κάποιους που μπορεί να υπηρετούν σε κάποιον άλλο γειτονικό νομό.

    Σημαντικό πάντως ζήτημα για το κ. Σαρρή πέρα από το θέμα της γραφειοκρατίας είναι και η έλλειψη προσωπικού. Μάλιστα ίσως αυτό να είναι ακόμη πιο σημαντικό ζήτημα. «Η πληρωμή καθυστερεί όχι μόνο λόγω της γραφειοκρατίας όσο και για την έλλειψη προσωπικού. Ο όγκος του ελέγχου που πρέπει να γίνει είναι τεράστιος. Δυστυχώς ξέρετε ότι στον Στρατό προσλήψεις είχαν να γίνουν δέκα χρόνια».

    Ο κ. Σαρρής είναι αισιόδοξος για την άμεση επίλυση του ζητήματος. Έχει, όπως είπε, αποσταλεί ένα ποσό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ προς τον συγκεκριμένο κωδικό πληρωμής φαρμάκων στην Μεραρχία Υποστηρίξεως που είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές από την προηγούμενη εβδομάδα. Το γεγονός των αργιών πήγε λίγο πίσω τις διαδικασίες. Αυτήν τη στιγμή «το θέμα έχει φτάσει στο Ελεγκτικό της Θεσσαλονίκης, το ΕΛΔΑΠ όπως λέγεται το Ελεγκτήριο Δαπανών, οπότε είμαστε στην τελική ευθεία για να κατατεθούν τα χρήματα στους φαρμακοποιούς. Θεωρώ ότι μέχρι την Παρασκευή το θέμα θα έχει τελειώσει και θα τους έχουν κατατεθεί τα χρήματα των πέντε μηνών που τους οφείλονται».

    Μάλιστα διευκρίνισε ότι μέσα από ποσό των 2,5 εκατομμυρίων θα εξοφληθούν οι οφειλές και στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Κιλκίς και Σερρών, που όπως είναι σε θέση να γνωρίζει, αντιμετωπίσουν παρόμοιο πρόβλημα με εκείνο της Θεσσαλονίκης.

    προσφατα αρθρα

    Καμία απάντηση από τον ΕΟΠΥΥ στις καταγγελίες για το «μπάχαλο» με την αποστολή ΦΥΚ κατ’ οίκον

    Φαρμακειο

    Μπάχαλο με την κατ’ οίκον αποστολή ΦΥΚ από τον ΕΟΠΥΥ – Καρκινοπαθής περιγράφει την εμπειρία του με το νέο σύστημα

    Φαρμακειο

    Δια χειρός φαρμακοποιού: Έρχεται επικοινωνιακό «τσουνάμι»

    Φαρμακειο

    ΠΦΣ: Αυτή ήταν η στάση των κομμάτων στο «δια χειρός φαρμακοποιού»! «Πάρτε ξεκάθαρη θέση», προτρέπει ο Σύλλογος  τα μέλη του

    Φαρμακειο

    Μεγάλο το περιθώριο αξιοποίησης των φαρμακοποιών στα θέματα Φαρμάκου. Το παράδειγμα με τα βιο-ισοδύναμα

    Φαρμακειο

    Απάντηση ΠΦΣ σε ΕΟΠΥΥ που “κυνηγά” φαρμακοποιούς για εκτελέσεις συνταγών ναρκωτικών φαρμάκων εν αγνοία των ασθενών

    Φαρμακειο

    PGEU: Οι προϋποθέσεις για την υπεύθυνη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Kοινοτική φαρμακευτική

    Φαρμακειο

    Δ. Μακριδάκη: Η βασική ευθύνη για τα ΦΥΚ, αφορά κυρίως τα νοσοκομειακά φαρμακεία

    Φαρμακειο

    Το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση των ΦΥΚ στα φαρμακεία της κοινότητας

    Φαρμακειο

    Τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα Γαλανόπουλο, ηγετική μορφή στο χώρο του φαρμακευτικού συνεταιρίζεσθαι

    Φαρμακειο

    Ποια τα βασικά συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης της PGEU

    Φαρμακειο

    Φόβο για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων εκφράζουν οι νεφροπαθείς  

    Φαρμακειο

    Δράση Ενημέρωσης και Πρόληψης για την Οδική Ασφάλεια στα Χανιά

    Φαρμακειο

    Δ. Ευγενίδης: πολύ βεβιασμένη η ενέργεια να δοθούν τα ΦΥΚ μέσω των εταιρειών κούριερ

    Φαρμακειο

    ΦΥΚ: Όταν τίθενται ερωτήματα που συνδέονται με τη δημόσια υγεία, πρέπει να απαντώνται διεξοδικά

    Φαρμακειο

    ΠΦΣ σε ΦΣ Αττικής για το «δια χειρός φαρμακοποιού» στα ΦΥΚ: Για το θεαθήναι οι  αντιδράσεις χωρίς προσφυγή στο ΣτΕ

    Φαρμακειο

    N. Φουτούλης για ΦΥΚ: Πώς ο ΕΟΠΥΥ υλοποιεί σύμβαση την οποία μπορεί να ανατρέψει το ΣτΕ; Σκορπάει χρήματα;

    Φαρμακειο

    Μπάμπης Καραθάνος για δημοσίευμα περί νέας ΚΥΑ για τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.: Δεν υφίσταται κανένα απολύτως τέτοιο θέμα

    Φαρμακειο
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΣΑμεΑ: Η Ελλάδα εγκαταλείπει τους πολίτες με αναπηρία

    09/07/20254 Mins Read
    Η ΕΣΑμεΑ καταγγέλλει: Τελευταία στην Ευρώπη η χώρα στις δαπάνες για την αναπηρία – ανύπαρκτη…

    Ευρώπη: 2.300 θάνατοι φαίνεται να συνδέονται με τον πρόσφατο καύσωνα, σύμφωνα με έρευνα

    09/07/2025

    Νέα αποτελεσματική θεραπεία για τις εξάψεις στις επιζώσες από καρκίνο του μαστού

    09/07/2025

    Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφoνίες των βρεφών

    09/07/2025
    Ροη Ειδησεων
    • ΕΣΑμεΑ: Η Ελλάδα εγκαταλείπει τους πολίτες με αναπηρία
    • Ευρώπη: 2.300 θάνατοι φαίνεται να συνδέονται με τον πρόσφατο καύσωνα, σύμφωνα με έρευνα
    • Νέα αποτελεσματική θεραπεία για τις εξάψεις στις επιζώσες από καρκίνο του μαστού
    • Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφoνίες των βρεφών
    • Επίσκεψη Άδ. Γεωργιάδη στη Μαγνησία για τα εγκαίνια των ΚΥ  Αργαλαστής και Αλμυρού
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2025 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.