Βίδες με ντοματίνια και σπανάκι για περισσότερο σίδηρο
Course: Κυρίως γεύμαCuisine: ΕλληνικήDifficulty: ΕύκολοServings
1
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesCalories
471
kcalΦτιάξτε σε λίγα λεπτά ένα απολαυστικό πιάτο που θα ενισχύσει τα αποθέματα σιδήρου στον οργανισμό σας
Υλικά
150 γρ. βίδες
3 ντοματίνια
100 γρ. σπανάκι
½ κ.γ. θυμάρι
50 γρ. μικρές κατεψυγμένες γαρίδες, καθαρισμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά ανάλογα με το πόσο σκληρά τα θέλετε σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Στη συνέχεια, πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα ντοματίνια κατά μήκος στη μέση.
- Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Όταν ζεσταθεί, ρίχνετε το σπανάκι, τις γαρίδες, το θυμάρι και σοτάρετε για λίγο.
- Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε σ’ ένα μπολ. Προσθέτετε το μίγμα με το σπανάκι και τα ντοματίνια. Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Διατροφική αξία
- Ενέργεια (θερμίδες): 471 kcal
Πρωτεΐνη: 6,11 g
Λίπος: 29,36 g
Υδατάνθρακες: 31.8 g