Με κινητοποίηση υποδέχτηκαν σήμερα, Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025, στις 08:30 το πρωί, οι εργαζόμενοι της Χίου τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί προκειμένου να εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του νοσοκομείου, ύστερα από κάλεσμα των τοπικών συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου (ΣΕΣΝΟΧ), το Εργατικό Κέντρο Χίου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, καθώς και άλλα σωματεία και συλλογικότητες του νησιού.
Κεντρικό αίτημα των φορέων είναι η ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο –όπως επισημαίνουν– έχει πληγεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στη διαμαρτυρία, η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 11:00, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ του νομού Χίου.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην επίσκεψή του με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας:
«Τώρα κατευθύνομαι προς το Γενικό Νοσοκομείο Χίου για τα εγκαίνια του νέου ΤΕΠ. Μας περιμένουν με τον @nmitarakis στην είσοδο οι γνωστοί συνδικαλιστές. Δείτε τι συμβαίνει για να ξέρετε», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης, παραθέτοντας και σχετικό σύνδεσμο με φωτογραφίες από τη συγκέντρωση.
