Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Πεπτίδια: Το FDA ανοίγει τον διάλογο για τη διεύρυνση της πρόσβασης σε δημοφιλείς ουσίες

    16/04/2026

    ΕΟΔΥ: Τι συμβουλεύει για την προστασία των παιδιών από το τοξικό φυτό πικροδάφνη

    16/04/2026

    Παύλος Μαρινάκης για Γ. Μυλωνάκη: «Κέρδισε την πρώτη μάχη. Τις επόμενες ημέρες θα κερδίσει και τις υπόλοιπες»

    16/04/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Πεπτίδια: Το FDA ανοίγει τον διάλογο για τη διεύρυνση της πρόσβασης σε δημοφιλείς ουσίες

      16/04/2026

      ΕΟΔΥ: Τι συμβουλεύει για την προστασία των παιδιών από το τοξικό φυτό πικροδάφνη

      16/04/2026

      Παύλος Μαρινάκης για Γ. Μυλωνάκη: «Κέρδισε την πρώτη μάχη. Τις επόμενες ημέρες θα κερδίσει και τις υπόλοιπες»

      16/04/2026

      Σταθερή η πορεία της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη- Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

      16/04/2026

      Αλλεργία ή «κρυολόγημα»: Πώς ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα

      16/04/2026
    • Επιστημονικα

      Η μοναξιά συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας

      15/04/2026

      Αύξηση βάρους: μπορεί να οφείλεται σε αυτή τη «συχνή πάθηση» – πότε να απευθυνθείτε στον γιατρό σας

      15/04/2026

      Ανοσοθεραπεία: Η επανάσταση στην καταπολέμηση του καρκίνου

      15/04/2026

      Μια συνηθισμένη ρύθμιση στο αυτοκίνητο μπορεί να προκαλέσει «ανεξέλεγκτη υπνηλία» αν δεν απενεργοποιηθεί

      14/04/2026

      Νευρολόγος αποκαλύπτει το Νο1 χόμπι για τον εγκέφαλο

      14/04/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη σύσταση Ταμείου Καινοτομίας Φαρμάκου

      14/04/2026

      Τι αλλάζει με την τροποποίηση του συστήματος παραπομπών σε ειδικό γιατρό – Πώς θα κλείνουμε ραντεβού μαζί του

      08/04/2026

      Μητσοτάκης: Ενίσχυση του Προσωπικού Παιδιάτρου και αναβαθμίσεις στα δημόσια νοσοκομεία

      06/04/2026

      Μάριος Θεμιστοκλέους: Η αξιολόγηση των ασθενών είναι εργαλείο διοίκησης και βελτίωσης- Η ευθύνη αγγίζει την κάθε διοίκηση

      03/04/2026

      Ο Ά. Γεωργιάδης για το «Προλαμβάνω»: 5,7 εκατ. πολίτες έχουν ήδη συμμετάσχει – Ψηφιακά ραντεβού και έλεγχοι με ένα κλικ

      30/03/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Φαρμακειο » Νέα αύξηση της εφάπαξ αποζημίωσης των φαρμακοποιών – δικαιούχων ΚΑΕΦ που αποχωρούν από το επάγγελμα
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Νέα αύξηση της εφάπαξ αποζημίωσης των φαρμακοποιών – δικαιούχων ΚΑΕΦ που αποχωρούν από το επάγγελμα

    26/03/20267 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    αύξηση της εφάπαξ αποζημίωσης των φαρμακοποιών
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Τάκης Φράγκος, Ταμίας Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου: Η σωστή διαχείριση έχει οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια

    Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

    Αυξημένο, από τα 783 στα 822 ευρώ κατ’ έτος, θα είναι το ποσό αποζημίωσης στους δικαιούχους Κεφαλαίου Αποζημιώσεως Εξόδου Φαρμακοποιών – ΚΑΕΦ* για το 2025 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Πρόκειται για το θεσμοθετημένο από το 1993 πόρο που προέρχεται από την εισφορά του 4 τοις χιλίοις επί της χονδρικής τιμής πωλήσεως φαρμάκων, την οποία υποχρεωτικά παρακρατούν και αποδίδουν ως εισφορά υπέρ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι παρασκευαστές, οι συσκευαστές και οι εισαγωγείς φαρμάκων κατά τις πωλήσεις τους προς τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πέρα από το ουσιαστικό κέρδος των φαρμακοποιών -δικαιούχων το οποίο κέρδος γίνεται περισσότερο εμφανές σε όσους ανελλιπώς διατηρούν φαρμακείο από το 1993 καθώς θα λάβουν  27.126,00 ευρώ, σε σχέση με το ποσό των 25.056,00 ευρώ της προηγούμενης χρονιάς, υπάρχει και μία οικονομική δυναμική αυτού του ιδιότυπου ταμείου.

    Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο ΠΦΣ σε σχετική του ανακοίνωση «Η αναλογιστική μελέτη ΚΑΕΦ για το έτος 2025 αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την οικονομική δυναμική του ταμείου μας. Στην αναλογιστική μελέτη αποτυπώνεται ότι το Ταμείο παρουσιάζει μακροχρόνια βιωσιμότητα και χρηματοοικονομική ισορροπία.

    Η αποθεματοποίηση του λογαριασμού του ΚΑΕΦ και τα έσοδα από εισφορές προς το Ταμείο καλύπτουν κατά πολύ τις δαπάνες και τα λειτουργικά έξοδα, τόσο βραχυχρόνια όσο και μακροχρόνια. Ταυτόχρονα, σταθερά αυξάνουν οι καταθέσεις του ταμείου, ενώ η εισροή των εσόδων παρουσιάζει σταθερότητα με τάσεις βελτίωσης.

    Με βάση την αναλογιστική μελέτη του ΚΑΕΦ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Φ.Σ. αποφάσισε ότι αυτή τη χρονιά οι εφάπαξ αποζημιώσεις για τους 309 φαρμακοποιούς που αποχώρησαν για το 2025 να είναι 822,00 Ευρώ ανά έτος. Επομένως αυτή την χρονιά το ποσό που αντιστοιχεί σε όσους ανελλιπώς διατηρούν φαρμακείο από το 1993 – ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΚΑΕΦ – είναι 27.126,00 € Ευρώ, σε σχέση με το ποσό των 25.056,00 ευρώ της προηγούμενης χρονιάς».

    Ο ΠΦΣ αποδίδει την αύξηση αυτή στο ότι, όπως λέει, «Πετύχαμε το ΚΑΕΦ να αποτελεί ένα αυτόνομο τμήμα στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και να παρακολουθούνται συστηματικά και με αυτοματοποιημένο τρόπο οι οφειλές και οι εισροές των εταιρειών, όπως επίσης αυτοματοποιημένο πλέον είναι το σύστημα ενημέρωσης από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους για τους φαρμακοποιούς που πρόκειται να αποχωρήσουν από το επάγγελμα».

    Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά όλων των Συλλόγων στην επικαιροποίηση των στοιχείων του Συστήματος apodosi.pfs.gr που δίνει τη δυνατότητα πλέον οι πολύμηνες καθυστερήσεις απόδοσης του ποσού στους δικαιούχους συναδέλφους να αποτελούν παρελθόν».

    Μιλώντας στο DailyPharmaNews ο Ταμίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης (Τάκης)  Φράγκος απέδωσε την αύξηση του ποσού αποζημίωσης στο γεγονός ότι «έχουμε βελτιώσει τρομερά την εισπραξιμότητα του πόρου τα τελευταία χρόνια, τα έσοδα αυτού του ταμείου. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα πλέον γίνονται ηλεκτρονικά και υπάρχει πολύ καλή επίβλεψη των ροών των χρημάτων που πρέπει να λάβουμε από τους υπόχρεους να καταβάλλουν αυτόν τον πόρο.

    Τα χρήματα αυτά αυξάνονται επίσης και λόγω της αύξησης των επιτοκίων καθώς αποταμιεύονται και τοκίζονται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Επειδή λοιπόν αυξάνεται το βασικό κεφάλαιο, παρότι αυξάνουμε την απόδοση  προς τους φαρμακοποιούς – δικαιούχους, στην πράξη και πάλι τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε κάθε χρόνο γίνονται και περισσότερα. Με τη σωστή, χρηστή διαχείριση κι εφόσον υπάρχει δημοσιονομική σταθερότητα, το ποσό του ΚΑΕΦ που θα δίνεται κάθε χρόνο, θα αυξάνεται».

    Το μόνο ερώτημα που στην ουσία υπάρχει για τον κ. Φράγκο είναι το «πως αυτό, πως αυτήν την αύξηση δεν την είχαμε παλιότερα; Παλαιότερα που θεωρητικά υπήρχαν μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων –σήμερα μόνο στα ΜΗΣΥΦΑ βλέπουμε αυξήσεις αλλά αυτή η κατηγορία φαρμάκων είναι πολύ μικρή στο σύνολο των φαρμάκων που διακινούνται από τα φαρμακεία- δεν είχαμε δει αυτό που βλέπουμε σήμερα και το οποίο ξεκίνησε ουσιαστικά από τότε που εμείς ως διοίκηση οργανώσαμε τα πράγματα ώστε να ξέρουμε ποιος, τι μας χρωστάει και οργανώσαμε ηλεκτρονικά το όλο σύστημα. Από το 2020 και μετά βλέπουμε συνεχή ετήσια αύξηση του ποσού που δίνεται στους δικαιούχους του εν λόγω πόρου». 

    Αύξηση αλλά και ταχύτητα

    Δεν είναι όμως μόνο η συνεχής αύξηση των χρημάτων που έχουν λαμβάνειν οι φαρμακοποιοί δικαιούχοι του ΚΑΕΦ. Είναι και η ταχύτητα που παίρνουν αυτό το πολύτιμο βοήθημα σε καιρούς που μόνο εύκολοι δεν θα χαρακτηρίζονταν. Εκεί είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά όλων των Συλλόγων στην επικαιροποίηση των στοιχείων του Συστήματος apodosi.pfs.gr που δίνει τη δυνατότητα πλέον οι πολύμηνες καθυστερήσεις απόδοσης του ποσού στους δικαιούχους συναδέλφους να αποτελούν παρελθόν, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ.

    Η δημιουργία της πλατφόρμας apodosi.pfs.gr βοηθά, όπως εξηγεί ο κ. Φράγκος, να μπορούν οι τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι όλης της χώρας να μπαίνουν μέσα σε αυτήν και να ειδοποιούν εύκολα για τις αποχωρήσεις συναδέλφων, για το ποιοι πρέπει να λάβουν ΚΑΕΦ και για το πόσα χρήματα δικαιούνται να λάβουν, χωρίς γραφειοκρατικά προβλήματα. «Το σύστημα αυτό μας γλιτώνει από λάθη. Στην πορεία του χρόνου εμείς αναγκαστήκαμε να ξαναδούμε όλα τα στοιχεία εκείνων που δεν είχαν λάβει το ΚΑΕΦ που δικαιούνταν να λάβουν γιατί εκ παραδρομής δεν είχαν έρθει ποτέ τα χαρτιά στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, και να δούμε προβλήματα που στο 90% των περιπτώσεων οφείλονταν σε μία γραφειοκρατία που δεν μπορούσαν οι δικαιούχοι αλλά και οι σύλλογοί τους να διαχειριστούν. Υπήρχαν βέβαια και περιπτώσεις που χαρτιά είχαν ξεχαστεί στα συρτάρια του ΠΦΣ επί παλαιότερων διοικήσεων του Συλλόγου. Το χαρτί γενικώς δημιουργεί προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα εμείς τα λύσαμε σε βαθμό που πλέον οι μόνοι άνθρωποι που δεν έχουν λάβει το ΚΑΕΦ τους είναι εκείνοι που δεν φρόντισαν να τακτοποιήσουν δικές τους υποχρεώσεις για να το λάβουν, δεν ήταν για παράδειγμα φορολογικά/ασφαλιστικά ενήμεροι. Κατά τα άλλα είναι όλοι ειδοποιημένοι. Μάλιστα καταφέραμε να βρούμε και παλιότερα ΚΑΕΦ για αποχωρήσαντες που τα δικαιούνταν αλλά δεν τα είχαν λάβει. Είναι σημαντικό ότι οι τοπικοί σύλλογοι παρακολουθούν την κατάσταση, μας ενημερώνουν έγκαιρα κι έτσι έχουμε κι εμείς πλέον την πραγματική εικόνα και φροντίζουμε από την ώρα που θα οριστικοποιηθεί η απόδοση, εφόσον τα πάντα είναι εντάξει, να δοθεί το ΚΑΕΦ χωρίς καθυστερήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα μπορεί να δοθεί σε διάστημα 1-2 μηνών. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για διαστημική ταχύτητα εάν σκεφτεί κανείς ότι στο παρελθόν υπήρξαν άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν πολύ και τους πήρε χρόνια να πάρουν το ΚΑΕΦ γιατί δεν γινόντουσαν σωστά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι διαδικασίες, κάτι που γίνεται σήμερα».    

    *Λίγα λόγια για το ΚΑΕΦ

    Το ΚΑΕΦ είναι ένας θεσμός που με νόμο έχει κατοχυρωθεί προς όφελος των φαρμακοποιών και δίνεται από το 1993 ως μία εφάπαξ οικονομική ενίσχυση κατ’ έτος στους φαρμακοποιούς που εξέρχονται από την άσκηση του φαρμακευτικού επαγγέλματος για οποιονδήποτε λόγο.

    Με το άρθρο 59 του Εσωτερικού Κανονισμού του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου «Διατάξεις – Σκοπός – Διαχείριση ΚΑΕΦ», ορίζονται οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία και τη διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού ΚΑΕΦ.

    Το ΚΑΕΦ είναι ένας πόρος που προέρχεται από την εισφορά του 4‰ (4 τοις χιλίοις επί της χονδρικής τιμής πωλήσεως), την οποία υποχρεωτικά παρακρατούν και αποδίδουν ως εισφορά υπέρ του ΠΦΣ, οι παρασκευαστές, οι συσκευαστές και οι εισαγωγείς φαρμάκων κατά τις πωλήσεις τους προς τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία, δεν επηρεάζει την τιμή του φαρμάκου, δεν επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία, και δεν επιβαρύνει τον καταναλωτή.

    Η εισφορά αυτή αποτελεί μορφή αποταμίευσης, η οποία τροφοδοτεί το ΚΑΕΦ, δηλαδή χρηματοδοτεί την εφάπαξ αποζημίωση την οποία λαμβάνουν, όταν ανακαλείται η άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που τους έχει χορηγηθεί.

    Δικαίωμα συμμετοχής στο ΚΑΕΦ, έχουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα, φαρμακοποιοί, τα οποία διατηρούν σε νόμιμη λειτουργία φαρμακείο, ατομικό, συστεγασμένο ή εταιρικό και είναι μέλη του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου και γενικά όσοι φαρμακοποιοί διατηρούν σε νόμιμη λειτουργία φαρμακείο από 01.01.1993.

    Ως μέγιστος χρόνος παραμονής του δικαιούχου φαρμακοποιού στο ΚΑΕΦ, ορίζονται τα 35 έτη, αρχής γενομένης από 01.01.1993. Η παραμονή του φαρμακοποιού στο επάγγελμα πέραν αυτού του διαστήματος, δεν συνυπολογίζεται ως πρόσθετη αποζημίωση από το ΚΑΕΦ.

    Δικαιούχοι φαρμακοποιοί είναι εκείνοι που αποχώρησαν από το επάγγελμα μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους, και είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν στον Φαρμακευτικό Σύλλογο τα δικαιολογητικά τα οποία θα τους ζητηθούν. Ως χρόνος έναρξης συμμετοχής στο ΚΑΕΦ νεοεισερχόμενών στο επάγγελμα φαρμακοποιών, ορίζεται η 1η Ιανουάριου του επόμενου έτους, από την χορήγηση της άδειας λειτουργίας του φαρμακείου.

    Διαβάστε επίσης:

    • Μ. Βρετανία: Φόβοι για νέα λουκέτα από τη μείωση της χρηματοδότησης στα κοινοτικά φαρμακεία
    • Μετά τα ΦΥΚ τι άλλο διεκδικούν από το Υπουργείο Υγείας οι φαρμακοποιοί
    Φαρμακοποιοί
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Πεπτίδια: Το FDA ανοίγει τον διάλογο για τη διεύρυνση της πρόσβασης σε δημοφιλείς ουσίες

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΟΔΥ: Τι συμβουλεύει για την προστασία των παιδιών από το τοξικό φυτό πικροδάφνη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παύλος Μαρινάκης για Γ. Μυλωνάκη: «Κέρδισε την πρώτη μάχη. Τις επόμενες ημέρες θα κερδίσει και τις υπόλοιπες»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σταθερή η πορεία της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη- Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αλλεργία ή «κρυολόγημα»: Πώς ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σοβαρές καταγγελίες αγροτικών γιατρών για παράνομες εφημερίες στην Κεφαλονιά

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΛ.ΣΤΑΤ: Αύξηση 4,6% στα ιατρικά προϊόντα, συνεχίζονται οι μειώσεις στα φάρμακα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Έρευνα: Η χορήγηση φαρμάκων παραμένει η υπηρεσία για την οποία ο πολίτης εκτιμά περισσότερο το φαρμακείο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Εκ νέου πρόεδρος της Επιτροπής HTA η Φλώρα Μπακοπούλου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αλλαγή ηγεσίας στη Pfizer Hellas – Αποχωρεί ο Ζ. Ραγκούσης

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Από το Μέγαρο Μαξίμου στη ΜΕΘ: Η μάχη του Γιώργου Μυλωνάκη με το εγκεφαλικό ανεύρυσμα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τα νεότερα για την υγεία του Γ. Μυλωνάκη – Το ιατρικό ανακοινωθέν

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η μοναξιά συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Επίσημη παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αύξηση βάρους: μπορεί να οφείλεται σε αυτή τη «συχνή πάθηση» – πότε να απευθυνθείτε στον γιατρό σας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Συνάντηση Σχοινά – Βέρχελι για τον αφθώδη πυρετό – Μήνυμα στήριξης από την ΕΕ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Διαβήτης: Νέο φάρμακο αντιμετωπίζει την πιο συχνή επιπλοκή στην όραση

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πεπτίδια: Το FDA ανοίγει τον διάλογο για τη διεύρυνση της πρόσβασης σε δημοφιλείς ουσίες

    16/04/20263 Mins Read
    Ο FDA θα συγκαλέσει επιτροπή για να εξεταστεί εάν θα επιτραπεί στα αδειοδοτημένα φαρμακεία να παράγουν περισσότερα από έξι δημοφιλή πεπτίδια

    ΕΟΔΥ: Τι συμβουλεύει για την προστασία των παιδιών από το τοξικό φυτό πικροδάφνη

    16/04/2026

    Παύλος Μαρινάκης για Γ. Μυλωνάκη: «Κέρδισε την πρώτη μάχη. Τις επόμενες ημέρες θα κερδίσει και τις υπόλοιπες»

    16/04/2026

    Σταθερή η πορεία της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη- Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

    16/04/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Πεπτίδια: Το FDA ανοίγει τον διάλογο για τη διεύρυνση της πρόσβασης σε δημοφιλείς ουσίες
    • ΕΟΔΥ: Τι συμβουλεύει για την προστασία των παιδιών από το τοξικό φυτό πικροδάφνη
    • Παύλος Μαρινάκης για Γ. Μυλωνάκη: «Κέρδισε την πρώτη μάχη. Τις επόμενες ημέρες θα κερδίσει και τις υπόλοιπες»
    • Σταθερή η πορεία της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη- Κρίσιμες οι επόμενες μέρες
    • Αλλεργία ή «κρυολόγημα»: Πώς ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.