Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    «MedWatch»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στη μάχη κατά των παράνομων ιατρικών διαφημίσεων

    18/09/2026

    Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις

    18/09/2026

    Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

    18/09/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      «MedWatch»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στη μάχη κατά των παράνομων ιατρικών διαφημίσεων

      18/09/2026

      Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις

      18/09/2026

      Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

      18/09/2026

      Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

      18/09/2026

      Καρκίνος ωοθηκών: Ο «σιωπηλός» εχθρός που δεν προειδοποιεί εγκαίρως – Πώς να προστατεύεται η γυναίκα

      18/09/2026
    • Επιστημονικα

      Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

      18/09/2026

      Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

      18/09/2026

      Κύπρος, Ελλάδα και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις για τις αιμοσφαιρινοπάθειες: Γεννιέται το πρώτο μεσογειακό δίκτυο συνεργασίας

      17/09/2026

      Πολλαπλούν μυέλωμα: Η νέα θεραπεία που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ με ελληνική «υπογραφή»

      17/09/2026

      Θ. Δημόπουλος: Τι είναι η θεραπευτική πλασμαφαίρεση και σε ποια νοσήματα εφαρμόζεται

      16/09/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Άδ.Γεωργιάδης: Οι πολίτες θα γνωρίζουν μέσω app τι μπορεί να κάνει και τι όχι κάποιος γιατρός στο ιατρείο του

      14/09/2026

      Μ. Θεμιστοκλέους: Επιπλέον 1.000 νοσηλευτές θα έχουν πιάσει δουλειά στο ΕΣΥ έως τα μέσα Νοεμβρίου

      09/09/2026

      Ε. Αγαπηδάκη: Νέα «ασπίδα» πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος – Τι είπε για ΚΟΜΥ και παιδική παχυσαρκία

      08/09/2026

      ΔΕΘ: Ο χάρτης Μητσοτάκη για την Υγεία έως το 2031 – Πρόληψη, Dental Pass και φροντίδα ηλικιωμένων

      06/09/2026

      Τσίπρας: Αυξήσεις 500 ευρώ τον μήνα σε γιατρούς και νοσηλευτές – «Δεν υπάρχει ΕΣΥ χωρίς τους ανθρώπους του»

      03/09/2026
    • Ασθενεις

      Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αμέριστη στήριξη στον Σύλλογο «ΜΙΤΟΣ» – άμεση λύση για τη λειτουργία της Δομής για τον Αυτισμό στην Πάτρα

      30/07/2026

      Χρόνια νοσήματα στις διακοπές, ο ασθενής δεν κάνει διάλειμμα από τη θεραπεία του

      24/07/2026

      Σαλμονέλα: Πώς θα καταλάβω ότι έχω μολυνθεί

      24/07/2026

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Φαρμακειο » Γιατί είναι αναγκαία πλέον η συστηματική ενημέρωση των φαρμακοποιών για τη διασυνοριακή εκτέλεση συνταγών
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Γιατί είναι αναγκαία πλέον η συστηματική ενημέρωση των φαρμακοποιών για τη διασυνοριακή εκτέλεση συνταγών

    21/07/20266 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    διασυνοριακή εκτέλεση συνταγών
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

    Με την τουριστική περίοδο να βρίσκεται πλέον στο αποκορύφωμά της καθώς είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού τον κατεξοχήν μήνα διακοπών, ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε στην έκδοση νέας εγκυκλίου σχετικά με τη συνταγογράφηση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων για την εξυπηρέτηση των διακινούμενων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες πολιτών στη χώρα μας, εγκύκλιο την οποία κοινοποίησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προς όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους – μέλη του με σκοπό να ενημερωθούν όλοι οι φαρμακοποιοί, ειδικά εκείνοι που έχουν φαρμακείο σε τουριστικές περιοχές.

    Ο ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά μέσα από την εγκύκλιό του αυτή ουσιαστικά επιδιώκει την εξάλειψη ή έστω τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιορισμό περιστατικών όπου πολίτες που βρίσκονται στη χώρα μας είτε ως τουρίστες είτε ως εργαζόμενοι είτε με οποιαδήποτε ιδιότητα, παραπονούνται και σε αρκετές περιπτώσεις προχωρούν σε καταγγελίες ότι δεν εξυπηρετούνται, όπως θα έπρεπε, όταν επισκέπτονται σε κάποιο φαρμακείο για να εκτελέσουν μία συνταγή την οποία έγραψε ο γιατρός τους στη χώρα από την οποία έρχονται, αν και αυτό το δικαιούνται.

    Το θέμα αυτό κάθε χρόνο αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία καθώς αυξάνεται ο αριθμός των χωρών όπου υπάρχει σχετική συμφωνία για αμοιβαία εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων τους. Έτσι ενώ το 2004 υπήρχαν μόλις δύο «κόμβοι σύζευξης» σήμερα αυτοί έχουν φτάσει τους επτά και μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να φτάσουν τους 17. 

    Ο ΕΟΠΥΥ στην εγκύκλιο του διευκρινίζει ότι εκτός από τις ηλεκτρονικές συνταγές υπάρχουν και οι έντυπες συνταγές οι οποίες έχουν γραφτεί από γιατρούς άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πρέπει, μετά την ταυτοποίηση του ασθενούς και εφόσον γίνει κατανοητό το περιεχόμενο τους, ο φαρμακοποιός να προχωράει στην εκτέλεση τους σαν να επρόκειτο για συνταγές γραμμένες από Έλληνες γιατρούς.

    Στη νέα του εγκύκλιο ο ΕΟΠΥΥ, διευκρινίζει τον τρόπο αναγνώρισης, εκτέλεσης και αποζημίωσης των διαφορετικών τύπων συνταγών που αφορούν τους διακινούμενους πολίτες.

    • Συνοπτικά, οι 4 διαφορετικοί τύποι συνταγών της εγκυκλίου αφορούν:

    1.Ευρωπαίους ασφαλισμένους με δικαίωμα περίθαλψης στην Ελλάδα (με ΕΚΑΑ, ΠΠΑ, S1/S2)

      Για τους κατόχους κάρτας ΕΚΑΑ ή κάρτας Ηνωμένου Βασιλείου, Προσωρινού Πιστοποιητικού Αντικατάστασης της ΕΚΑΑ (ΠΠΑ) , EU ΑΜΚΑ (S1, για τους μόνιμα διαμένοντες στην Ελλάδα ή S2 για προγραμματισμένη περίθαλψη), οι συνταγές εκτελούνται όπως ακριβώς και για τους Έλληνες ασφαλισμένους, μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και υποβάλλονται σε ξεχωριστή υποβολή, με τις ισχύουσες διαδικασίες αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ και με την καταβολή της συμμετοχής του Ευρωπαίου πολίτη.

      2.Έγχαρτες διασυνοριακές συνταγές από κράτη-μέλη της Ε.Ε./ΕΟΧ

      Περιγράφονται οι προϋποθέσεις αναγνώρισης και εκτέλεσης στη χώρα μας, έντυπων συνταγών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. Ο ασφαλισμένος καταβάλλει το 100% της αξίας του φαρμάκου και δύναται στο αιτηθεί την αποζημίωσή του από τον ασφαλιστικό φορέα της χώρας του. Σημειώνεται εδώ ότι παρότι υπάρχει η διαδικασία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης διασυνοριακών συνταγών οι οποίες αναγνωρίζονται και εκτελούνται μέσω του εθνικού κόμβου κάθε χώρας, δεν έχει καταργηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης χειρόγραφων διασυνοριακών συνταγών, όταν αυτές εκδίδονται από τους ιατρούς των χώρων αυτών, με την προϋπόθεση ότι οι συνταγές συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά της διασυνοριακής συνταγής.  (Στοιχεία του ασθενή: ονοματεπώνυμο (ολογράφως) και ημερομηνία γέννησης / Ημερομηνία έκδοσης της συνταγής / Στοιχεία του συνταγογραφούντος γιατρού: ονοματεπώνυμο (ολογράφως), ειδικότητα, στοιχεία για απευθείας επικοινωνία, διεύθυνση εργασίας (συμπεριλαμβανομένης της χώρας) και υπογραφή (χειρόγραφη ή ψηφιακή) / Στοιχεία του συνταγογραφούμενου φαρμάκου: κοινή ονομασία (και όχι εμπορική ονομασία, η οποία μπορεί να είναι διαφορετική σε άλλη χώρα), μορφή (δισκίο, διάλυμα κ.λπ.), ποσότητα, περιεκτικότητα και δοσολογία.)

      Επίσης ο φαρμακοποιός προκειμένου να εκτελέσει χειρόγραφη διασυνοριακή συνταγή πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσει το περιεχόμενο της συνταγής και να αναγνωρίσει  την  αυθεντικότητά της, μετά και την ταυτοποίηση του Ευρωπαίου πολίτη.

      Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την νομοθεσία της χώρας μας, τα αντιβιοτικά και τα ναρκωτικά δεν χορηγούνται με έγχαρτες διασυνοριακές συνταγές οι οποίες δεν εκτελούνται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις ηλεκτρονικές διασυνοριακές συνταγές, οι οποίες εκτελούνται on-line.

      3.Ηλεκτρονικές διασυνοριακές συνταγές

      Στην ενότητα αυτή περιγράφεται η διαδικασία εκτέλεσης ηλεκτρονικών συνταγών μέσω της Διασυνοριακής Πύλης Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας (NCPeHealth). Στην περίπτωση αυτή, ο ασθενής καταβάλλει το σύνολο της αξίας του φαρμάκου το οποίο μπορεί να αιτηθεί από τον ασφαλιστικό φορέα της χώρας του. Η on–line άντληση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων από ​φαρμακοποιό στην Ελλάδα μέσω του Εθνικού κόμβου έχει προχωρήσει για πολίτες που προέρχονται από Ισπανία, Πολωνία, Εσθονία, Λιθουανία, Τσεχία, Κύπρος, Πορτογαλία. Για τις υπόλοιπες χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο για τις οποίες δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη η on–line σύζευξη μέσω της ΗΔΥΚΑ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στο φαρμακείο χειρόγραφη εκτέλεση της συνταγής.

      4.Ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για Ευρωπαίους πολίτες και πολίτες τρίτων χωρών.

      Υπενθυμίζονται επίσης, οι διαδικασίες ταυτοποίησης και έκδοσης συνταγών από Έλληνες ιατρούς, σύμφωνα με την «Εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ.) σε πολίτες τρίτων χωρών και Ευρωπαίους πολίτες» (ΥΑ Αριθμ. Δ3(α)/33959/2024 (ΦΕΚ 3800 Β/2024)). Στην περίπτωση αυτή, ο ασθενής καταβάλλει το σύνολο της αξίας των φαρμάκων αφού αυτές εκδίδονται με ποσοστό συμμετοχής στο 100%. Επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική αποκλειστική ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τα φαρμακευτικά σκευάσματα που υπάγονται σε ειδικό καθεστώς χορήγησης (όπως τα αντιβιοτικά, τα ναρκωτικά και τα φάρμακα που τελούν υπό περιορισμούς εξαγωγών), με εξαίρεση μόνο τις περιπτώσεις που προβλέπονται  στις εγκυκλίους  υπ΄αριθμόν οικ.2992/30.7.2019, Δ3(α)οικ.54407/4.9.2020, και ΓΠ οικ. 798/05.1.2023.

      • Η εγκύκλιος υπενθυμίζει ότι σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις είναι υποχρεωτική η ταυτοποίηση του προσώπου που παραλαμβάνει το φάρμακο ενώ παρατίθενται και τα στοιχεία επικοινωνίας του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔYΚΑ για την παροχή υποστήριξης.

      Ο κ. Μανόλης Κατσαράκης, Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, μιας από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας, μίλησε στο DailyPharmaNews για το θέμα. «Κατά καιρούς, τόσο στα Χανιά όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, καταγράφονται παράπονα και καταγγελίες προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για άρνηση εκτέλεσης διασυνοριακών συνταγών από φαρμακεία, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για νόμιμα αιτήματα διασυνοριακής περίθαλψης.

      Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση. Όταν ο φαρμακοποιός δεν έχει ήδη μελετήσει τις σχετικές εγκυκλίους, δεν έχει ενημερώσει το προσωπικό και τους συνεργάτες του ή δεν έχει μεριμνήσει εγκαίρως για την εγγραφή του στον Κόμβο Διασυνοριακής Περίθαλψης, τελικά δεν ολοκληρώνει την εκτέλεση της συνταγής.

      Είναι όμως σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα μας διαθέτουν δικαιώματα πρόσβασης στη φαρμακευτική περίθαλψη, όπως ακριβώς και οι Έλληνες ασφαλισμένοι όταν ταξιδεύουν σε άλλα κράτη που συμμετέχουν στο αντίστοιχο πλαίσιο διασυνοριακής περίθαλψης. Τα δικαιώματα αυτά απορρέουν από το ευρωπαϊκό δίκαιο και από τις συμφωνίες που έχει συνάψει η χώρα μας με τους ασφαλιστικούς φορείς των άλλων κρατών.

      Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο κάθε φαρμακοποιός να γνωρίζει τις τέσσερις δυνατότητες εξυπηρέτησης ενός αλλοδαπού ασφαλισμένου που προσέρχεται στο φαρμακείο με συνταγή εκδοθείσα στη χώρα προέλευσής του. Οφείλει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να ενημερώνεται διαρκώς, ώστε όταν ένας διακινούμενος πολίτης απευθυνθεί στο φαρμακείο του, να μπορεί να τον εξυπηρετήσει άμεσα και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

      Η νέα εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ έρχεται ακριβώς να αποσαφηνίσει το ισχύον πλαίσιο, περιγράφοντας με σαφήνεια όλους τους τύπους συνταγών που μπορούν να εκτελούνται για τους διακινούμενους πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας και δικαιούνται φαρμακευτική περίθαλψη».ρώπους που έρχονται ως τουρίστες της χώρας και δικαιούνται φαρμακευτικής περίθαλψης».

      Ευρωπαίοι Φαρμακοποιοί συνταγογράφηση φάρμακα
      Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

      προσφατα αρθρα

      «MedWatch»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στη μάχη κατά των παράνομων ιατρικών διαφημίσεων

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Καρκίνος ωοθηκών: Ο «σιωπηλός» εχθρός που δεν προειδοποιεί εγκαίρως – Πώς να προστατεύεται η γυναίκα

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση δόθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      ΕΑΔ: Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Νέο θεσμικό πλαίσιο για την ψυχική υγεία και την αναβάθμιση του ΕΣΥ 

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για το Eva Intima Ovasil

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Eurostat: Οι 13 περιφέρειες της Ελλάδας εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά ανικανοποίητων ιατρικών αναγκών στην ΕΕ

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ για την παχυσαρκία

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Ποιος θα ελέγχει την Υγεία όταν η γνώση περάσει στους αλγορίθμους;

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Ασφάλεια ασθενών: Το κενό στους ελέγχους που η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ζητά να κλείσει

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      1ο Συμπόσιο «Μικρές Ιφιγένειες – Γυναίκες αντιμέτωπες με τους σιωπηλούς καρκίνους»

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Επιστροφή στη ρουτίνα: Ο ρόλος του σιδήρου και της βιταμίνης D

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      «Γνωριμία με τα Ρευματικά Νοσήματα, σε πόλεις της Ελλάδας – Κέρκυρα»

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Κύπρος, Ελλάδα και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις για τις αιμοσφαιρινοπάθειες: Γεννιέται το πρώτο μεσογειακό δίκτυο συνεργασίας

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Πολλαπλούν μυέλωμα: Η νέα θεραπεία που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ με ελληνική «υπογραφή»

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      Μη χασετε
      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      «MedWatch»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στη μάχη κατά των παράνομων ιατρικών διαφημίσεων

      18/09/20266 Mins Read
      «MedWatch», είναι ένα νέο ψηφιακό σύστημα που αξιοποιεί την ΤΝ για να εντοπίζει παραπλανητικές διαφημίσεις ιατρικών και αισθητικών υπηρεσιών

      Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις

      18/09/2026

      Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

      18/09/2026

      Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

      18/09/2026
      Ροη Ειδησεων
      • «MedWatch»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στη μάχη κατά των παράνομων ιατρικών διαφημίσεων
      • Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις
      • Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας
      • Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού
      • Καρκίνος ωοθηκών: Ο «σιωπηλός» εχθρός που δεν προειδοποιεί εγκαίρως – Πώς να προστατεύεται η γυναίκα
      Αναζητηση
      Μεινετε σε επαφη
      • Facebook
      • YouTube
      • Instagram
      Ταυτοτητα
      Ταυτοτητα

      Menu
      • Αρχική
      • Όροι χρήσης
      • Πολιτική cookies
      • Πολιτική απορρήτου
      • Πνευματική Ιδιοκτησία
      • Επικοινωνία
      © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
      • Αρχική
      • Όροι χρήσης
      • Πολιτική cookies
      • Πολιτική απορρήτου
      • Πνευματική Ιδιοκτησία
      • Επικοινωνία

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.