Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

    18/09/2026

    Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

    18/09/2026

    Καρκίνος ωοθηκών: Ο «σιωπηλός» εχθρός που δεν προειδοποιεί εγκαίρως – Πώς να προστατεύεται η γυναίκα

    18/09/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

      18/09/2026

      Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

      18/09/2026

      Καρκίνος ωοθηκών: Ο «σιωπηλός» εχθρός που δεν προειδοποιεί εγκαίρως – Πώς να προστατεύεται η γυναίκα

      18/09/2026

      Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση δόθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία

      18/09/2026

      ΕΑΔ: Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία

      18/09/2026
    • Επιστημονικα

      Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

      18/09/2026

      Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

      18/09/2026

      Κύπρος, Ελλάδα και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις για τις αιμοσφαιρινοπάθειες: Γεννιέται το πρώτο μεσογειακό δίκτυο συνεργασίας

      17/09/2026

      Πολλαπλούν μυέλωμα: Η νέα θεραπεία που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ με ελληνική «υπογραφή»

      17/09/2026

      Θ. Δημόπουλος: Τι είναι η θεραπευτική πλασμαφαίρεση και σε ποια νοσήματα εφαρμόζεται

      16/09/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Άδ.Γεωργιάδης: Οι πολίτες θα γνωρίζουν μέσω app τι μπορεί να κάνει και τι όχι κάποιος γιατρός στο ιατρείο του

      14/09/2026

      Μ. Θεμιστοκλέους: Επιπλέον 1.000 νοσηλευτές θα έχουν πιάσει δουλειά στο ΕΣΥ έως τα μέσα Νοεμβρίου

      09/09/2026

      Ε. Αγαπηδάκη: Νέα «ασπίδα» πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος – Τι είπε για ΚΟΜΥ και παιδική παχυσαρκία

      08/09/2026

      ΔΕΘ: Ο χάρτης Μητσοτάκη για την Υγεία έως το 2031 – Πρόληψη, Dental Pass και φροντίδα ηλικιωμένων

      06/09/2026

      Τσίπρας: Αυξήσεις 500 ευρώ τον μήνα σε γιατρούς και νοσηλευτές – «Δεν υπάρχει ΕΣΥ χωρίς τους ανθρώπους του»

      03/09/2026
    • Ασθενεις

      Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αμέριστη στήριξη στον Σύλλογο «ΜΙΤΟΣ» – άμεση λύση για τη λειτουργία της Δομής για τον Αυτισμό στην Πάτρα

      30/07/2026

      Χρόνια νοσήματα στις διακοπές, ο ασθενής δεν κάνει διάλειμμα από τη θεραπεία του

      24/07/2026

      Σαλμονέλα: Πώς θα καταλάβω ότι έχω μολυνθεί

      24/07/2026

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » κεντρικα άρθρα » ω κέντρο » Στέλιος Χατζηιωάννου: Για πρώτη φορά ένας ιδιώτης δωρητής ενισχύει το προσωπικό του ΕΣΥ
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Στέλιος Χατζηιωάννου: Για πρώτη φορά ένας ιδιώτης δωρητής ενισχύει το προσωπικό του ΕΣΥ

    06/03/2026Updated:24/03/20265 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Στέλιος Χατζηιωάννου
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Εκδήλωση για την παρουσίαση της δωρεάς του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου, που αποσκοπεί στην ενίσχυση των αποδοχών 80 γιατρών και αγροτικών γιατρών που υπηρετούν σε 47 μικρά νησιά της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Μέσω της δωρεάς, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, που παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν καθαρό μηνιαίο επιμίσθιο 1.500 ευρώ επί 12 μήνες κάθε χρόνο, πέραν της τακτικής μισθοδοσίας τους.

    «Για πρώτη φορά ένας ιδιώτης δωρητής έστρεψε το βλέμμα του όχι στις υποδομές, αλλά στο ανθρώπινο δυναμικό. Και έρχεται να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ένα κρίσιμο ζήτημα, που δεν είναι άλλο από τη στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων σε 47 πολύ μικρά νησιά, όπου είχαμε αντικειμενικές δυσκολίες προσέλκυσης ιατρών για όλη τη διάρκεια του χρόνου, παρά το γεγονός ότι ως ελληνικό Δημόσιο έχουμε δώσει σημαντικά πρόσθετα κίνητρα για γιατρούς να πάνε σε αυτά τα νησιά», σημείωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός.

    «Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να πούμε σε έναν νέο γιατρό ότι “εκτός από τον μισθό σου, τον ενισχυμένο μισθό σου από το Δημόσιο, θα πάρεις ακόμα 1.500 ευρώ καθαρά, εάν υπηρετήσεις σε ένα νησί, όπως είναι η Σαμοθράκη ή η Γαύδος”. Και είμαι σίγουρος ότι αυτό το επιμίσθιο, αφορολόγητο και εγγυημένο, θα είναι ένα πολύ σημαντικό κίνητρο, έτσι ώστε να επιλέξουν νέοι γιατροί, να πάρουν αυτή την απόφαση, να πάνε στα μικρά νησιά μας», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Προκειμένου να δοθεί σταθερό κίνητρο για την πλήρωση των θέσεων, η δωρεά θα διατεθεί σε βάθος επταετίας, που σημαίνει ότι ένας γιατρός που θα υπηρετήσει έως το 2032 σε ένα από τα καλυπτόμενα νησιά θα λάβει 126.000 ευρώ.

    Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται νησιά που έχουν μόνιμο πληθυσμό κάτω των 4.000 κατοίκων τη χειμερινή περίοδο και, ταυτόχρονα, διαθέτουν μόνο μικρές μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, δηλαδή είτε Περιφερειακά Ιατρεία είτε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία.

    Η δωρεά του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου έρχεται να συμπληρώσει σειρά πρωτοβουλιών αφενός για την κάλυψη θέσεων σε δομές του ΕΣΥ όπου ιστορικά είναι δύσκολη η προσέλκυση προσωπικού και αφετέρου για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε δυσπρόσιτες περιοχές.

    Μεταξύ άλλων, έχει αυξηθεί το επίδομα που χορηγείται σε γιατρούς που εργάζονται σε δομές των κατηγοριών Α’ και Β’, με πρόσθετες αποδοχές για συγκεκριμένες ειδικότητες, ενώ μέσω των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ καλύπτονται οι ανάγκες οικισμών που βρίσκονται μακριά από δομές υγείας, ηλικιωμένων πολιτών και ατόμων με αναπηρία.

    Ο πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στη σημασία της κοινωφελούς προσφοράς. «Είναι χρέος μας να αναδεικνύουμε και να τιμούμε τους Έλληνες ευεργέτες. Η χώρα μας έχει μια πολύ πλούσια παράδοση ευεργεσίας, τη βλέπουμε παντού γύρω μας. Και θεωρώ υποχρέωσή μου να κάνω μονίμως ένα κάλεσμα στους ευεργέτες της δικής μας γενιάς, της σημερινής εποχής, να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να επιστρέφουν ένα μέρος του σημαντικού πλούτου τους, που με πολύ κόπο δημιούργησαν, πίσω στην πατρίδα τους», τόνισε.

    «Γι’ αυτό και πιστεύω ότι το παράδειγμά σου, Στέλιο, όχι μόνο ως προς αυτή τη δωρεά -θέλω να το τονίσω αυτό-, αλλά και ως προς τη δέσμευση να δίνεται και να προσφέρεται ένα μέρος μεγάλων περιουσιών σε κοινωφελείς σκοπούς, όχι κατ’ ανάγκη στην Ελλάδα -μιλάμε για παγκόσμιους Έλληνες αλλά φαντάζομαι ότι οι πιο πολλοί θα σπεύσουν να στηρίξουν πρώτα και πάνω απ’ όλα την πατρίδα τους-, δεν θα έλεγα ότι είναι μόνο ένα παράδειγμα προς μίμηση. Θα πάω ένα βήμα παραπέρα: είναι και μία ηθική υποχρέωση απέναντι στη χώρα, απέναντι στην επόμενη γενιά», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

    «Το κοινό καλό προϋποθέτει την ένωση δυνάμεων του κράτους, της πολιτείας, της κοινωνίας των πολιτών και σημαντικών επιφανών επιχειρηματιών, οι οποίοι αισθάνονται την ανάγκη να προχωρήσουν σε τέτοιες κινήσεις», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, σημείωσε: «Τα μικρά νησιά της Ελλάδας αντιμετωπίζουν διαχρονικά δυσκολίες στη στελέχωση των μικρών δομών υγείας. Το υψηλό κόστος διαβίωσης, ειδικά στα τουριστικά νησιά, και οι ιδιαίτερες συνθήκες ζωής στα ακριτικά νησιά συχνά λειτουργούν αποτρεπτικά για τους γιατρούς που σκέφτονται να υπηρετήσουν εκεί.

    Με τη δωρεά αυτή θέλουμε να δώσουμε ένα πραγματικό κίνητρο σε γιατρούς να επιλέξουν να υπηρετήσουν στα μικρά νησιά της χώρας. Το συμπληρωματικό καθαρό επιμίσθιο των 1.500 ευρώ τον μήνα μπορεί να κάνει ουσιαστική διαφορά για έναν γιατρό που σκέφτεται να μετακινηθεί σε μια απομακρυσμένη περιοχή και να στηρίξει μια μικρή κοινότητα.

    Η πρωτοβουλία αυτή δημιουργεί ένα σταθερό πλαίσιο κινήτρων για επτά χρόνια, με έναν ξεκάθαρο στόχο: να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι των μικρών νησιών θα έχουν συνεχή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας».

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε από την πλευρά του: «Από μία ιδέα, που μόλις έξι μήνες πριν συζητήσαμε, τώρα χάρη στη διάθεση, την πρωτοβουλία του ίδιου του Στέλιου Χατζηιωάννου και φυσικά την ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας, φτάνουμε στην υπογραφή αυτής της δωρεάς, που δεν είναι συμβολική, είναι ουσιαστική, γιατί στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε 47 μικρά ελληνικά νησιά».

    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε: «Με τη σημερινή δωρεά ερχόμαστε να καλύψουμε ένα ουσιαστικό μας πρόβλημα. Σε αυτά τα 47 νησιά είτε δεν βρίσκουμε καθόλου γιατρούς συνήθως είτε αναγκαζόμαστε και μετακινούμε γιατρούς από γειτονικά νησιά, από άλλα Κέντρα Υγείας, με τη δυσκολία και τους χρονικούς περιορισμούς που αυτό έχει, είτε αναγκαζόμαστε και ζητάμε τη συνδρομή του ελληνικού Στρατού και χρησιμοποιούμε οπλίτες.

    Πιστεύουμε ότι τα 1.500 ευρώ καθαρά επιπλέον του μισθού, χωρίς φόρους, είναι ένα σημαντικό οικονομικό κίνητρο που έρχεται να προστεθεί στα οικονομικά κίνητρα που ήδη εμείς έχουμε θεσπίσει για τις άγονες περιοχές και έχουμε, επί θητείας σας, κ. Πρόεδρε, αυξήσει πάρα πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Άρα, με αυτόν τον τρόπο φτιάχνουμε ένα συνολικό πλαίσιο κινήτρων που πιστεύουμε ότι φέτος το καλοκαίρι θα μπορέσουμε να έχουμε πολύ καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, διότι για να λάβει κάποιος το κίνητρο αυτό, πρέπει να προσφέρει πραγματική υπηρεσία στο νησί».

    «Η διαφορά μεταξύ 2024-2025 είναι πάνω από 50% μεγαλύτερη κάλυψη γιατρών σε σχέση με το παρελθόν. Με το κίνητρο που βάζουμε σήμερα προσδοκούμε ότι μπορεί να καλύψουμε και τον σκληρό πυρήνα των θέσεων αυτών που δεν μπορούσαμε μέχρι σήμερα να πλησιάσουμε», προσέθεσε ο υπουργός Υγείας.

    Δωρεά ΕΣΥ Κυριάκος Μητσοτάκης
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Καρκίνος ωοθηκών: Ο «σιωπηλός» εχθρός που δεν προειδοποιεί εγκαίρως – Πώς να προστατεύεται η γυναίκα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση δόθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΑΔ: Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Νέο θεσμικό πλαίσιο για την ψυχική υγεία και την αναβάθμιση του ΕΣΥ 

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για το Eva Intima Ovasil

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Eurostat: Οι 13 περιφέρειες της Ελλάδας εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά ανικανοποίητων ιατρικών αναγκών στην ΕΕ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ για την παχυσαρκία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ποιος θα ελέγχει την Υγεία όταν η γνώση περάσει στους αλγορίθμους;

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ασφάλεια ασθενών: Το κενό στους ελέγχους που η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ζητά να κλείσει

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    1ο Συμπόσιο «Μικρές Ιφιγένειες – Γυναίκες αντιμέτωπες με τους σιωπηλούς καρκίνους»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Επιστροφή στη ρουτίνα: Ο ρόλος του σιδήρου και της βιταμίνης D

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    «Γνωριμία με τα Ρευματικά Νοσήματα, σε πόλεις της Ελλάδας – Κέρκυρα»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κύπρος, Ελλάδα και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις για τις αιμοσφαιρινοπάθειες: Γεννιέται το πρώτο μεσογειακό δίκτυο συνεργασίας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πολλαπλούν μυέλωμα: Η νέα θεραπεία που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ με ελληνική «υπογραφή»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Πώς απαντά στις καταγγελίες για την πλασμαφαίρεση στην υπόθεση Μαζωνάκη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Νέος κύκλος για το «Δίπλωμα στο Φαρμακευτικό Market Access» τον Οκτώβριο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

    18/09/20263 Mins Read
    Νέες θεραπείες μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου σε ασθενείς σε στα πρώιμα στάδια, αλλά και νέοι διαγνωστικοί βιοδείκτες

    Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

    18/09/2026

    Καρκίνος ωοθηκών: Ο «σιωπηλός» εχθρός που δεν προειδοποιεί εγκαίρως – Πώς να προστατεύεται η γυναίκα

    18/09/2026

    Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση δόθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία

    18/09/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας
    • Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού
    • Καρκίνος ωοθηκών: Ο «σιωπηλός» εχθρός που δεν προειδοποιεί εγκαίρως – Πώς να προστατεύεται η γυναίκα
    • Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση δόθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία
    • ΕΑΔ: Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.