Σπιτική μαγιονέζα
Course: ΣΟΣCuisine: vegeterian, ΕλληνικήDifficulty: ΕύκολοServings
–
servingsPrep time
15
minutesCooking time
Calories
118
kcalΦτιάξτε μόνοι σας εύκολα και υγιεινά προϊόντα. Δείτε σήμερα πως θα φτιάξετε την δική σας σπιτική μαγιονέζα. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed
Υλικά
1 κρόκο αυγού
1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
1 κ. γλ. ξύδι από λευκό κρασί
1 κ. γλ. μουστάρδα
1⁄4 κ. γλ. αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ έναν κρόκο, μουστάρδα, ξίδι, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ή ραβδομπλεντερ.
- Καθώς ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο μείγμα σε πολύ λεπτή (και αργή) ροή μέχρι να πήξει.
- Εάν η μαγιονέζα σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό για να αραιώσει.
Σημειώσεις
- Διατηρείτε στο ψυγείο, για έως 5 ημέρες.
- Διατροφική αξία (1 κ. σούπας)
Ενέργεια: 118 kcal
Πρωτεΐνη: 0,2 g
Υδατάνθρακες: 0 g
Λιπαρά: 13,4 g – κορεσμένα: 1,8 g