Ρόφημα αμυγδάλου
Course: ΡόφημαCuisine: Ρόφημα, vegan, vegeterianDifficulty: ΕύκολοServings
–
servingsPrep time
15
hoursCooking time
40
minutesCalories
107
kcalΦτιάξτε μόνοι σας εύκολα και υγιεινά προϊόντα που αγοράζετε από το εμπόριο με 2-3 απλά βήματα. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed
Δοκιμάστε σήμερα να φτιάξετε το δικό σας ρόφημα αμυγδάλου.
Υλικά
1 φλ. αμύγδαλα (140 γρ)
4 φλ. νερό (1 λίτρο)
Προαιρετικά: 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 2 χουρμάδες, 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ με κρύο νερό, τόσο ώστε να τα καλύπτει, για τουλάχιστον 12 ώρες.
- Σουρώνουμε τα αμύγδαλα και τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με 4 φλ. νερό. Εαν θελουμε το ρόφημα μας πιο γλυκό προσθέτουμε και εκχύλισμα βανίλιας, χουρμάδες, αλάτι.ψ Ανακατεύουμε το μείγμα για 1-2 λεπτά.
- Για να το σουρώσουμε, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ που έχει πάνω μια υφασμάτινη πετσέτα. Μπορείτε να το σουρώσετε και σε σουρωτήρι με λεπτή σίτα ή σε ένα τουλπάνι.
- Αποθηκεύουμε σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Διατροφική αξία (1 φλιτζάνι):
- Ενέργεια: 107 kcal
Πρωτεΐνη: 3,9 g
Υδατάνθρακες: 4 g – σάκχαρα: 0,8 g
Λιπαρά: 9,2 g
Φυτικές ίνες: 2,3 g - [object Object]
- [object Object]