Μπριζολάκια κουνουπιδίου
Course: Κυρίως γεύμαCuisine: vegan, vegeterianDifficulty: Εύκολο4
servings20
minutes30
minutes207
kcalΈνας έξυπνος και εύκολος τρόπος, για εσάς που δυσκολεύεστε να βάλετε το κουνουπίδι στο διαιτολόγιο σας! Η γεύση του θα σας αποζημιώσει! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.
Το κουνουπίδι
-αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων (βιταμίνη C, K, B κ.α.)
-και περιέχει μοναδικά αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν από την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά.
Στην συνταγή μας, ο συνδυασμός του με τα λιπαρά από το τυρί και το ελαιόλαδο αυξάνει σημαντικά την βιοδιαθεσιμότητα των πολύτιμων καροτενοειδών που περιέχει το κουνουπίδι.
Υλικά
1 κουνουπίδι
4 κ.σ.ελαιόλαδο (60 mL)
1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
Κρεμμύδι σε σκόνη, σκόρδο σε σκόνη
Φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα
πάπρικα (περίπου 1/2 κ.γ. το καθένα)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και τα κόβουμε στην μέση έτσι ώστε να
έχουμε μια φλατ επιφάνεια, για να δημιουργήσουμε τα μπριζολάκια μας. - Βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, με τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο, και
αλείφουμε τα μπριζολάκια μας στο ταψί, και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να
πάει παντού. - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το τριμμένη μοτσαρέλα και τα
ξαναβάζουμε μέχρι το τυράκι μας να λιώσει. - Σερβίρουμε με τριμμένο μαιντανό.
Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)
- Ενέργεια: 207 kcal
Πρωτεΐνη: 5,9 g
Υδατάνθρακες: 7,6 g
Λιπαρά: 18,1 g
Φυτικές ίνες: 3 g