Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Όλο και περισσότερες οι ευρωπαϊκές χώρες όπου παρέχεται εμβολιασμός με επικεφαλής φαρμακοποιούς

    24/04/2026

    Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανοσοποίησης :  «Εμβολιαστικά Προγράμματα: Θεμελιώδης Πυλώνας για τη Δημόσια Υγεία»

    24/04/2026

    Πανελλήνια Έρευνα για τη Μεταμόσχευση Πνευμόνων: Μοιραστείτε την εμπειρία σας

    24/04/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Όλο και περισσότερες οι ευρωπαϊκές χώρες όπου παρέχεται εμβολιασμός με επικεφαλής φαρμακοποιούς

      24/04/2026

      Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανοσοποίησης :  «Εμβολιαστικά Προγράμματα: Θεμελιώδης Πυλώνας για τη Δημόσια Υγεία»

      24/04/2026

      Πανελλήνια Έρευνα για τη Μεταμόσχευση Πνευμόνων: Μοιραστείτε την εμπειρία σας

      24/04/2026

      Σε πλήρη λειτουργία κλινικές του ΑΧΕΠΑ που αναβαθμίστηκαν από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης

      24/04/2026

      Η καρδιά στο επίκεντρο: Διεπιστημονική συνεργασία και ενημέρωση για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

      24/04/2026
    • Επιστημονικα

      Καύσωνας και νεφροί: Τι αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη και τι αναφέρει ο καθηγητής Γ. Σακκάς

      23/04/2026

      Καρκίνος του παγκρέατος: Ενθαρρυντικά δεδομένα από τη δοκιμή ενός νέου πειραματικού φαρμάκου

      22/04/2026

      Παχυσαρκία και εμβόλια: Γιατί μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους και η νέα ελπίδα από τα Τ-κύτταρα

      17/04/2026

      Γάμος, ανύπαντρη ζωή και κίνδυνος καρκίνου – Τι δείχνει μεγάλη αμερικανική μελέτη

      16/04/2026

      Οι επιστήμονες μελετούν τις επιπτώσεις της έντονης ζέστης στην υγεία των εργαζομένων

      16/04/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Άδωνις Γεωργιάδης: Στο επίκεντρο των πολιτικών για τον καρκίνο βρίσκεται ο ασθενής

      22/04/2026

      Μ.Θεμιστοκλέους: Εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα Υγείας του Ταμείου Ανάκαμψης

      21/04/2026

      Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη σύσταση Ταμείου Καινοτομίας Φαρμάκου

      14/04/2026

      Τι αλλάζει με την τροποποίηση του συστήματος παραπομπών σε ειδικό γιατρό – Πώς θα κλείνουμε ραντεβού μαζί του

      08/04/2026

      Μητσοτάκης: Ενίσχυση του Προσωπικού Παιδιάτρου και αναβαθμίσεις στα δημόσια νοσοκομεία

      06/04/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΑΠΘ για τα παιδιά του προγράμματος «Παιδιατρική Κατ’ οίκον Νοσηλεία»
    Ασθενεις

    Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΑΠΘ για τα παιδιά του προγράμματος «Παιδιατρική Κατ’ οίκον Νοσηλεία»

    24/12/2024Updated:24/12/20244 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Πράξη αγάπης χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «Παιδιατρική Κατ΄ οίκον Νοσηλεία» που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια στην Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. για παιδιά που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, ο διευθυντής της, Χαράλαμπος Ανταχόπουλος κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης για τους γονείς, τα  παιδιά, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους επαγγελματίες υγείας και τους φροντιστές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

    «Είναι μία πράξη αγάπης για την υποστήριξη των εξαρτώμενων από την τεχνολογία παιδιών με πολλαπλά προβλήματα υγείας. Ευτυχώς η τεχνολογία έχει δώσει λύσεις, όμως αυτές οι λύσεις χρειάζονται συνεχή υποστήριξη στα παιδιά αυτά» υπογράμμισε ο κ. Ανταχόπουλος τονίζοντας ότι στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Παιδιατρική Κατ΄ οίκον Νοσηλεία» η Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. έχει υποστηρικτή τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον πρόεδρό της, Κώστα Γιαννόπουλο, τους οποίους ευχαρίστησε.

    Χαιρόμαστε πάρα πολύ που η πολιτεία ενέταξε τη δράση αυτή στο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ. Στην Κλινική μας έχουμε ήδη τους γιατρούς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν στο πλαίσιο του προγράμματος. Περιμένουμε και ελπίζουμε να επισπευσθεί και η νοσηλευτική κάλυψη, επειδή οι νοσηλευτές μας πραγματικά επιτελούν πάρα πολύ δύσκολο έργο, όλα αυτά τα χρόνια, επισήμανε ο διευθυντής της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ.

    Ευελπιστούμε στην παράκαμψη των δυσκολιών και στη διευκόλυνση και του νοσηλευτικού έργου και ευελπιστούμε η προσπάθεια να τελεσφορήσει και σε άλλα κέντρα στην Ελλάδα και για παιδιά και για ενήλικες και να μπορέσουμε έτσι να γενικεύσουμε το μήνυμα της αγάπης και να το υλοποιήσουμε όχι μόνο στη Γ’ Παιδιατρική, αλλά και σε άλλες πόλεις και περιοχές της Ελλάδας, τόνισε ο κ. Ανταχόπουλος.

    «Σήμερα υπογράφουμε ένα συμβόλαιο ότι δεν θα σας αφήσουμε είτε θέλει το δημόσιο, είτε δεν θέλει. Δέκα χρόνια συμπληρώνει η ιερή προσπάθεια των γιατρών της πρώτης γραμμής, την οποία υπηρετούμε με τα ασθενοφόρα μας, τις κινητές μονάδες, με το ΕΚΑΒ που πρέπει να λειτουργεί γιατί είναι θεσμός που δεν πρέπει να τον αφήνουμε να απαξιώνεται» είπε ο πρόεδρος του δ.σ. του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος.

    Υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα «Παιδιατρική Κατ’ οίκον Νοσηλεία» ήταν πρωτοβουλία του ομότιμου καθηγητή Παιδιατρικής Πνευμονολογίας, Ιωάννη Τσανάκα και υλοποιείται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Γ’ Παιδιατρική και όλους τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή, που υπηρετούν επάξια, όπως τόνισε, το σύστημα.

    «Σήμερα είναι μία σημαδιακή ημέρα για το “Χαμόγελο του Παιδιού” και για μένα προσωπικά. Σαν σήμερα αποχαιρετούσα ό,τι ιερότερο είχα στη ζωή μου, τον γιο μου Ανδρέα. Είναι αυτός που μέσα από το ημερολόγιό του ίδρυσε το “Χαμόγελο του Παιδιού”, που μέσα από τα μοναδικά λόγια του, τη σοφία του, κατάφερε και κινητοποίησε τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου» επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος.

    Αναφερόμενος σε συζήτηση που είχε με μητέρα παιδιού που συμμετέχει στο πρόγραμμα «Παιδιατρική Κατ΄ οίκον Νοσηλεία» τόνισε ότι του είπε: «Για μένα δεν είναι Γολγοθάς. Έχω ένα εξαιρετικό παιδί, με μοναδικές δυνατότητες που μου λέει πράγματα και μας κρατάει μαζί σαν οικογένεια».

    «Αν σταματήσει να υλοποιείται το πρόγραμμα εμείς θα ζητιανέψουμε για λογαριασμό σας για να συνεχίσουμε να κρατάμε εσάς ψηλά και για να είναι οι οικογένειές σας μαζί» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε ότι από πέρσι μέχρι φέτος δεν λύθηκαν τα προβλήματα των οικογενειών που αφορούν τους διάφορους ειδικούς που πρέπει να έχουν και πρότεινε να δημιουργηθεί μία ομάδα από τους γονείς για συζητήσουν όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

    Ευχαριστίες για το θεάρεστο έργο που επιτελούν και για τη συμβολή τους στην ενίσχυση της αλληλεγγύης, της φροντίδας και της αγάπης προς τα παιδιά που το έχουν περισσότερο ανάγκη, εξέφρασε η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, Μ. Παπαδοπούλου. Το έργο σας αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τους μαθητές μας. Για εμάς είναι μία παράδοση να συμμετέχουμε κάθε χρόνο με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σε αυτή την εκδήλωση μαζί με τους μαθητές μας, τις χορωδίες του δημοτικού και του γυμνασίου – λυκείου προσφέροντας τη δική μας μικρή συμβολή στο έργο σας μέσα από διάφορες δράσεις, είπε και γνωστοποίησε ότι ο «Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ευάγγελος Μαντουλίδης» κάνει δωρεά για την αγορά μηχανήματος που καταγράφει την οξυγόνωση των παιδιών στον ύπνο, χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε μέσα από τα έσοδα του χριστουγεννιάτικου φιλανθρωπικού μπαζάρ των Εκπαιδευτηρίων που διοργανώθηκε στο σχολείο, ανέφερε.

    Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο Ελευθέριος Θηραίος, Προϊστάμενος γενικής διεύθυνσης του ΟΔΙΠΥ, ο αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, ο βουλευτής και καθηγητής Ιατρικής Μιχάλης Χουρδάκης και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

    Παιδικές χορωδίες των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη γιορτή την οποία παρακολούθησαν διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Παιδιατρική Κατ΄ οίκον Νοσηλεία».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑΠΘ παιδιατρική κατ' οίκον νοσηλεία
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Όλο και περισσότερες οι ευρωπαϊκές χώρες όπου παρέχεται εμβολιασμός με επικεφαλής φαρμακοποιούς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανοσοποίησης :  «Εμβολιαστικά Προγράμματα: Θεμελιώδης Πυλώνας για τη Δημόσια Υγεία»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πανελλήνια Έρευνα για τη Μεταμόσχευση Πνευμόνων: Μοιραστείτε την εμπειρία σας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σε πλήρη λειτουργία κλινικές του ΑΧΕΠΑ που αναβαθμίστηκαν από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η καρδιά στο επίκεντρο: Διεπιστημονική συνεργασία και ενημέρωση για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Επεμβατική Νευροακτινολογία ή «Νευροεπεμβατική Ιατρική»; Οι κίνδυνοι από μια ασαφή ορολογία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Στυτική δυσλειτουργία με πρόωρη εκσπερμάτιση: Υπάρχει θεραπεία;

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η επίδραση του ξυδιού στον μεταβολισμό της γλυκόζης και το σωματικό βάρος

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ο ΠΟΥ χαιρετίζει τα αποτελέσματα της εκστρατείας του “για την κάλυψη του χαμένου χρόνου” στον παιδικό εμβολιασμό

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τα φαρμακεία στη Βρετανία ανησυχούν για την αύξηση της τιμής της παρακεταμόλης συνεπεία του πολέμου στη Μέση Ανατολή

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δέσμευση για συνέχιση της πρόληψης: Δωρεάν μαστογραφίες με εθνικούς πόρους και μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Το clawback δεν πεθαίνει, η καινοτομία φεύγει και ο ασθενής μένει

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Η δουλειά σκοτώνει 840.000 ανθρώπους τον χρόνο, με βασική αιτία το στρες

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Θ. Κουτσούκης: Το πνεύμα του «Μαζί μια Αγκαλιά» σχετίζεται απόλυτα κι αναδεικνύει τον παραδοσιακό ρόλο του φαρμακοποιού

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ιστορικό επίτευγμα στις Μπαχάμες: Εξάλειψη της μετάδοσης του HIV από τη μητέρα στο παιδί

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    12ος Διάπλους της «Σύμπλευσης»: Εθελοντική αποστολή σε μικρά νησιά του Αιγαίου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ : Η αποζημίωση 4 κουτιών ταινιών ετησίως δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών CGM

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Καύσωνας και νεφροί: Τι αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη και τι αναφέρει ο καθηγητής Γ. Σακκάς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Όλο και περισσότερες οι ευρωπαϊκές χώρες όπου παρέχεται εμβολιασμός με επικεφαλής φαρμακοποιούς

    24/04/20265 Mins Read
    Αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των χωρών. όπου η υπηρεσίες εμβολιασμού από φαρμακοποιούς αποζημιώνονται

    Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανοσοποίησης :  «Εμβολιαστικά Προγράμματα: Θεμελιώδης Πυλώνας για τη Δημόσια Υγεία»

    24/04/2026

    Πανελλήνια Έρευνα για τη Μεταμόσχευση Πνευμόνων: Μοιραστείτε την εμπειρία σας

    24/04/2026

    Σε πλήρη λειτουργία κλινικές του ΑΧΕΠΑ που αναβαθμίστηκαν από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης

    24/04/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Όλο και περισσότερες οι ευρωπαϊκές χώρες όπου παρέχεται εμβολιασμός με επικεφαλής φαρμακοποιούς
    • Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανοσοποίησης :  «Εμβολιαστικά Προγράμματα: Θεμελιώδης Πυλώνας για τη Δημόσια Υγεία»
    • Πανελλήνια Έρευνα για τη Μεταμόσχευση Πνευμόνων: Μοιραστείτε την εμπειρία σας
    • Σε πλήρη λειτουργία κλινικές του ΑΧΕΠΑ που αναβαθμίστηκαν από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης
    • Η καρδιά στο επίκεντρο: Διεπιστημονική συνεργασία και ενημέρωση για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.