Τόνος με λαχανικά για την πρόληψη των θρομβώσεων
Course: Κυρίως γεύμα, ΒραδινόCuisine: Υγεία, ΠρωτεινικάDifficulty: ΜέτριαServings
2
servingsPrep time
20
minutesCooking time
40
minutesCalories
1014
kcalΦτιάξτε μέσα σε 40΄μια συνταγή με τόνο και λαχανικά και επωφεληθείτε από τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει
Υλικά
2 φέτες φιλέτο τόνου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 κουταλιά δεντρολίβανο
1/2 κουταλιά θυμάρι
Πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
- Τσιγαρίστε στο λάδι το σέλινο μαζί με το πράσο.
- Προσθέστε το αγγούρι, τα το δεντρολίβανο, το θυμάρι και το πιπέρι.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί και 2 ποτήρια νερό.
- Τοποθετήστε τον τόνο πάνω στα λαχανικά.
- Σκεπάστε και σιγοβράστε για 4Ο΄ περίπου.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 1014 kcal
Πρωτεΐνη: 126,05 g
Λίπος: 34,24 g
Υδατάνθρακες: 56.58 g - Το οφέλη
Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει ο τόνος συντελούν και στην πρόληψη από θρόμβωση των αγγείων.