Τηγανιτά ντοματίνια
Course: ΣΥΝΤΑΓΕΣServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalΦτιάξτε γρήγορα και απλά μια νόστιμη συνταγή με ντοματίνια και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για την υγεία σας το λυκοπένιο της ντομάτας.
Υλικά
250 γρ. ντοματίνια
Μισή σκελίδα σκόρδο
10 φύλλα βασιλικό ή αποξηραμένα κλωναράκια
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα θυμάρι
1/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα ντοματίνια και βγάζετε το κοτσανάκι τους. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το σκόρδο, πλένετε το βασιλικό και το μαϊντανό, τα σκουπίζετε και τα ψιλοκόβετε. Τα ανακατεύετε με το σκόρδο και το θυμάρι.
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο σ’ ένα ζεστό τηγάνι, προσθέτετε τα ντοματίνια και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
- Έπειτα, προσθέτετε το μείγμα με τα αρωματικά και το σκόρδο και ανακατεύετε προσεκτικά.
- Τέλος σερβίρετε τα ντοματίνια με κρουτόν αλειμμένα με λάδι ρίγανη.
Τα οφέλη
- Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο που παρέχει αποτελεσματική προστασία κατά του καρκίνου. Επιστημονικές έρευνες απέδειξαν πως το λυκοπένιο προστατεύει την LDL χοληστερόλη από οξείδωση συμβάλλοντας στη προστασία των αρτηριών από το σχηματισμό πλάκας.