Σπανακοκεφτέδες με γραβιέρα
Course: ΣυνοδευτικόCuisine: ΕλληνικήDifficulty: ΜέτριαServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalΥλικά
250 gr κιμά
½ κιλό σπανάκι
½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
½ σκελίδα σκόρδο
Γαλέτα (μια κουταλιά)
½ κρεμμύδι
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεματάμε το σπανάκι και έπειτα το σουρώνουμε.
- Πολτοποιούμε το σκόρδο και τρίβουμε το κρεμμύδι. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και στη συνέχεια πλάθουμε τους κεφτέδες.
- Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο που έχουμε αφήσει στο τηγάνι μέχρι να γίνει καυτό.
Τα οφέλη
- Το σπανάκι λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Κ επενεργεί θετικά στην οστική πυκνότητα και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων. Παράλληλα χάρη στα αντιοξειδωτικά συστατικά του έχει καρδιοπροστατευτική δράση, ενώ σύμφωνα με μελέτες προστατεύει την όραση μειώνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης καταρράκτη.