Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων (ΠΟΜΕΠ) απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Συνήγορο του Πολίτη, με κοινοποίηση, μεταξύ άλλων, στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, καταγγέλλοντας αυθαίρετες αποφάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ) σχετικά με την αναγνώριση εξειδικεύσεων στην παιδιατρική.
Τι αίτημα της Ομοσπονδίας είναι να εφαρμοστεί για τις εξειδικεύσεις της Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας και της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής η αναγνώριση της εξειδίκευσης με βάση τα έτη ενασχόλησης με το γνωστικό αντικείμενο, όπως έγινε με τις λοιπές ιατρικές εξειδικεύσεις.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων – Τι περιλαμβάνει η επιστολή
Η επιστολή της Ομοσπονδίας εκφράζει έντονη διαμαρτυρία για την «αντιφατική και αυθαίρετη πολιτική του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ) σχετικά με την αναγνώριση των ιατρικών εξειδικεύσεων στην παιδιατρική».
- Το ΚεΣΥ αναγνώρισε εξειδικεύσεις παιδιάτρων από τις ΗΠΑ με τριετή εκπαίδευση, ενώ η Ελλάδα απαιτεί πενταετή εκπαίδευση για αντίστοιχη ειδικότητα, παραβιάζοντας τη νομοθεσία και τις Υπουργικές Αποφάσεις.
- Η επιστολή καταγγέλλει ότι το ΚεΣΥ επιδεικνύει διαφορετική στάση απέναντι σε Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες παιδίατρους, αγνοώντας την πολυετή εκπαίδευση και εμπειρία τους, ενώ προστατεύει τα συμφέροντα συγκεκριμένων προσώπων.
- Ζητείται ισότητα στην αναγνώριση των εξειδικεύσεων, διαφάνεια και σεβασμός στους επαγγελματίες που έχουν εκπαιδευτεί στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία.
- Η Ομοσπονδία καλεί τον Συνήγορο του Πολίτη και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβουν για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Στόχος της επιστολής: η διασφάλιση της ισότητας και αξιοπρέπειας των Ελλήνων παιδίατρων, η προστασία του επίπεδου εκπαίδευσης στην παιδιατρική, και η διασφάλιση της διαφάνειας στις διαδικασίες αναγνώρισης εξειδικεύσεων.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων ΕΔΩ
