Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
20
minutesCalories
–
kcalΤο πιο εύκολο sushi με μόνο 5 υλικά, χωρίς φύλλα nori και ειδικά εργαλεία! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc, Επιστημονικό Διευθυντή Nutrimed.
Ιδανικό ελαφρύ και δροσερό πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε είτε σαν ορεκτικό για την παρέα, είτε για ένα πλήρες και ισορροπημένο βραδινό. Είστε δεν είστε φαν του sushi, αυτήν την συνταγή πρέπει να την δοκιμάσετε.
Υλικά
3 αγγούρια
150 γρ τυρί κρέμα
1 μικρό αβοκάντο
150 γρ σολωμό καπνιστό
50 γρ. βρασμένο ρύζι για σούσι (ή για ριζότο arborio)
Εκτέλεση
- Για το ρύζι
- Ξεπλένουμε το ρύζι μας με κρύο τρεχούμενο νερό μέσα ένα σουρωτήρι μέχρι το νερό να πέφτει καθαρό.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι με το νερό και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο το καπάκι, για 15 λεπτά.
- Σβήνουμε και αφήνουμε το ρύζι για 10 λεπτά χωρίς καπάκι να κρυώσει.
- Για το sushi
- Αφαιρούμε τις άκρες από τα αγγούρια, και με έναν αποφλοιωτή τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Σκεπάζουμε τις λωρίδες με απορροφητικό χαρτί για 10 λεπτά, και προσέχουμε να απορροφήσουν καλά τα υγρά τους.
- Σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με 2-3 στρώσεις μεμβράνης τροφίμων, απλώνουμε τις λωρίδες από τα αγγούρια σε όλο το ταψί, για να φτιάξουμε την βάση που θα τυλίξουμε το sushi.
- Αλείφουμε τα αγγουράκια με το τυρί κρέμα να πάει παντού.
- Τοποθετούμε στην άκρη του ταψιού, σε μια ευθεία γραμμή πάνω απο την στρώση με τα αγγουράκια, το σολωμό, το αβοκάντο κομμένο, και το ρύζι.
- Ξεκινάμε από την άκρη να τυλίγουμε, ώστε να σχηματίσουμε ένα συμπαγές ρολό.
- Αφήνουμε το ρολό στο ψυγείο με την μεμβράνη του, να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Κόβουμε το ρολό σε 12 κομμάτια.
Σημειώσεις
- Διατροφική ανάλυση (1 κομμάτι)
Ενέργεια: 71,6 kcal
Πρωτεΐνη: 3,9 g
Υδατάνθρακες: 5 g – σάκχαρα: 1,6 g
Λιπαρά: 4,3 g – κορεσμένα: 1,2 g
Φυτικές ίνες: 1 g - Τα οφέλη
Είναι εύκολη, γρήγορη, αλλά και πολύ θρεπτική, πλούσια σε πρωτεΐνες και με ελάχιστο αλάτι, σε σύγκριση με το sushi που θα επιλέγατε έξω για φαγητό.