Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε, με ανάρτησή του, στα κίνητρα που έχουν θεσπιστεί για την ενίσχυση των νοσοκομείων της περιφέρειας, παρουσιάζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση γιατρού από το Ασκληπιείο Βούλας που μετακινήθηκε για τους θερινούς μήνες στην Κάλυμνο.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, ο γιατρός έκανε χρήση των σχετικών κινήτρων προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο Καλύμνου, με στόχο να ενισχυθεί η δυνατότητα αντιμετώπισης περιστατικών στο νησί και να περιοριστεί η ανάγκη μετακίνησης ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.
Ο κ. Γεωργιάδης δημοσίευσε παράλληλα δήλωση του γιατρού, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να ενημερωθούν και άλλοι γιατροί για τις δυνατότητες που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν δημιουργηθεί για την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων.
«Για να δείτε πώς τα κίνητρά μας λειτουργούν στην Κάλυμνο, σήμερα συναντήσαμε έναν Διευθυντή Ορθοπεδικής από το Ασκληπιείο Βούλας που, κάνοντας χρήση των κινήτρων μας για τους θερινούς μήνες, πήγε στην Κάλυμνο και ενισχύει το εκεί Νοσοκομείο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας στην ανάρτησή του.
Τι δήλωσε ο γιατρός
«Ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να έρχομαι σε ένα ακριτικό νησί, όπως είναι η Κάλυμνος. Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του κ. Δρόσου και με την υπογραφή του υπουργού μας, Άδωνι Γεωργιάδη, βρίσκομαι εδώ, έχοντας αφήσει νόμιμα τα καθήκοντά μου στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπίειο Βούλας ως νευροχειρουργός και διευθυντής Κλινικής.
Πιστεύω ότι οι ακρίτες πρέπει να έχουν την καλύτερη αντιμετώπιση. Και με δεδομένο ότι συμβαίνουν διάφορα και ακούγονται διάφορα τον τελευταίο καιρό, θέλω να πω ότι είχα άψογη συμπεριφορά και για να έρθω και για να μείνω και για να αντιμετωπίσω όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν.
Ο στόχος είναι η ανάσχεση των περιστατικών, να μη φεύγουν αλλού και να αντιμετωπίζονται εδώ. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν γι’ αυτόν τον λόγο. Αυτά ως γιατρός που ήρθα εδώ.
Ως πολίτης και ως γιατρός, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη δυνατότητα που μας δόθηκε, σε εμάς τους γιατρούς να έχουμε ιδιωτικά ιατρεία και σε μας τους ασθενείς το φάρμακο μας να έρχεται στο σπίτι τους. Αυτά τα έχω βιώσει και γι’ αυτό πρέπει να είμαι μάρτυρας και θα το πω».
