Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Η μετάβαση στη Νέα Πύλη ΚΜΕΣ: Οι ενέργειες του ΠΦΣ, η διαχείριση των ΦΥΚ και οι επιπτώσεις στη λειτουργία των Φαρμακείων

    16/06/2026

    Ο Όμιλος Τσέτη στο 2ο Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο Υγείας: Οικοδομώντας γέφυρες συνεργασίας για την υγεία, την καινοτομία και την ανάπτυξη

    16/06/2026

    Ασφάλιστρα Υγείας: Ανάμεσα στην προστασία του ασφαλισμένου και τη βιωσιμότητα του συστήματος

    16/06/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Η μετάβαση στη Νέα Πύλη ΚΜΕΣ: Οι ενέργειες του ΠΦΣ, η διαχείριση των ΦΥΚ και οι επιπτώσεις στη λειτουργία των Φαρμακείων

      16/06/2026

      Ο Όμιλος Τσέτη στο 2ο Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο Υγείας: Οικοδομώντας γέφυρες συνεργασίας για την υγεία, την καινοτομία και την ανάπτυξη

      16/06/2026

      Ασφάλιστρα Υγείας: Ανάμεσα στην προστασία του ασφαλισμένου και τη βιωσιμότητα του συστήματος

      16/06/2026

      Ευρωπαϊκό «φρένο» στις ελλείψεις φαρμάκων: Η στρατηγική συμφωνία στο Λουξεμβούργο και η ελληνική παρέμβαση για τις τιμές

      16/06/2026

      Μπαίνει τέλος στο «χάος» των παράνομων κέντρων ευεξίας: Ο νέος νόμος για τα spa και το στοίχημα της δημόσιας υγείας

      16/06/2026
    • Επιστημονικα

      Οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες

      15/06/2026

      Πώς το ελαιόλαδο διαμορφώνει ένα πιο υγιές εντερικό μικροβίωμα σύμφωνα με μελέτη του Yale

      14/06/2026

      Μια νέα εποχή στην αιματοογκολογία: Η ανοσοθεραπεία πρώτης γραμμής αλλάζει τα δεδομένα στο προχωρημένο λέμφωμα Hodgkin

      11/06/2026

      Η επανάσταση των GLP-1: Πώς τα φάρμακα για την παχυσαρκία και τον διαβήτη θωρακίζουν τον οργανισμό έναντι του καρκίνου

      05/06/2026

      Νέοι δρόμοι στην Ογκολογία: Οι επαναστατικές μελέτες που αλλάζουν τον χάρτη στη μάχη με τον καρκίνο

      05/06/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Μητσοτάκης: Νέα ΤΕΠ, κλινικές και 40 νέες δομές για άνοια και αυτισμό

      15/06/2026

      Το στεγαστικό αντίδοτο στην υποστελέχωση: Μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ για τους νέους γιατρούς στη Στερεά Ελλάδα

      09/06/2026

      Μητσοτάκης: Συνεχίζεται η αναβάθμιση του ΕΣΥ με νέες υποδομές και δομές φροντίδας

      08/06/2026

      Θεμιστοκλέους: «Από το “Υπουργείο Ασθένειας” στο “Υπουργείο Πρόληψης” – Η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει τον πολίτη πριν γίνει ασθενής»

      05/06/2026

      Σε φάση υλοποίησης τρία ευρωπαϊκά διαπεριφερειακά έργα ψηφιακής υγείας για ηλικιωμένους και νεογνά στη Θεσσαλονίκη

      21/05/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Φαρμακειο » Σε εξέλιξη προσπάθεια από τον Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων να καταθέσουν εναλλακτική πρόταση για τα ΦΥΚ
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σε εξέλιξη προσπάθεια από τον Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων να καταθέσουν εναλλακτική πρόταση για τα ΦΥΚ

    14/05/20269 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    2ης Ημερίδας του ΠΣΦ
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

    Τα φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) και η διανομή τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της 2ης Ημερίδας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ) που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μάϊου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  με κεντρικό θέμα «Το σύγχρονο μοντέλο στη Διανομή Φαρμάκου: Πρόσβαση, Βιωσιμότητα, Διαφάνεια».

    Ο πρόεδρος του ΠΣΦ, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι σκοπός της ημερίδας ήταν να κατατεθούν προτάσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού τοπίου στην Ελλάδα για έναν κλάδο που συχνά μνημονεύεται ως ζωτικής, στρατηγικής σημασίας, αγνοείται όμως σε αρκετά θέματα της πολιτικής ατζέντας που τον αφορούν.

    Ωστόσο, όπως σημείωσε, ο κλάδος επιδιώκει να έχει τεκμηριωμένες προτάσεις και γι’ αυτό ήδη τρέχει μία ειδική επιστημονική μελέτη που θα δώσει μία εναλλακτική προσέγγιση, σε σχέση με την υφιστάμενη, για τα ΦΥΚ και τον τρόπο διάθεσής τους.

    Δίνοντας έμμεσα μία πρόγευση της αξίας αυτής της μελέτης ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας και Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κυριάκος Σουλιώτης ο οποίος τη διεξάγει για λογαριασμό του ΠΣΦ τόνισε πως δεν είναι μόνο η χρηματοδότηση για το σύστημα υγείας που καθορίζει σε τι βαθμό θα καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ουγγαρία που με λιγότερες δαπάνες για την υγεία έχει πολύ καλή πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας σε σχέση με χώρες που δαπανούν πολύ περισσότερα χρήματα, όπως για παράδειγμα είναι η Φινλανδία.

    «Δεν λέω ότι δεν παίζει ρόλο η χρηματοδότηση. Δεν αρκεί. Χρειάζονται παραπάνω παρεμβάσεις, χρειάζεται σχεδιασμός και προτεραιοποίηση. Εκεί είναι το δύσκολο. Οι δημόσιες πολιτικές είναι δύσκολες γιατί είναι πολιτικές χάραξης προτεραιοτήτων. Τι πρέπει να προηγηθεί».

    Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι, όπως είπε, να φύγουμε από την παραδοσιακή προσέγγιση όπου ο καθένας λέει αυτό που τον συμφέρει όψιμα για το τι πρέπει να γίνει, και να πάμε στη βάση δεδομένων να σχεδιάσουμε πολιτικές».

    Ωστόσο, όπως φαίνεται, παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στην ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας και υπάρχουν πλέον δεδομένα, αυτά τα δεδομένα δεν αξιοποιούνται, κάτι που είχε αναδειχθεί ως πρόβλημα και μέσα από τα Evidence Based Healthcare Conferences τα εξειδικευμένα συνέδρια αφιερωμένα αποκλειστικά στα δεδομένα στην υγεία τα οποία είχε διοργανώσει το DailyPharmaNews το 2018 και το 2019.

    Παρόλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. Όπως ανέφερε ο κ. Σουλιώτης «είμαστε στα μέσα μιας μελέτης (σ.σ. αυτής για τα ΦΥΚ) κι έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο που μας λείπουν κρίσιμες πληροφορίες τις οποίες χρειαζόμαστε. Και υπάρχουν γκρίζες ζώνες μέσα στο σύστημα. Υπάρχουν περιοχές που ούτε το κράτος δεν μπορεί να απαντήσει πόσα ξοδεύει για την υγεία… Έχουμε ένα τόσο δαιδαλώδες πλέγμα που δεν είναι ξεκάθαρο το τι πέφτει, που. Πρέπει να το δούμε αυτό και να το συσχετίσουμε με τις ανάγκες και να είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε ότι αυτή η αγορά παίρνει τη χρηματοδότηση που της αξίζει ή πρέπει να πάρει παραπάνω, το εάν με όλα αυτά τα μέτρα που έχει πάρει ο ΕΟΠΥΥ είναι στεγανοποιημένη και δεν ξοδεύει άσκοπα χρήματα ή να δώσει παραπάνω χρήματα. Όμως αυτό για να μπορούμε να το πούμε θα πρέπει να έχουμε δεδομένα».

    Το θέμα είναι ότι είναι πολλοί αυτοί που παράγουν δεδομένα μέσα στο σύστημα (π.χ. Ελληνική Στατιστική Αρχή, ΗΔΙΚΑ, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΟΠΥΥ κτλ) όμως χρειάζεται να αξιολογηθούν αυτά τα δεδομένα για την ποιότητά τους, την εγκυρότητά τους και να πάρουμε τα μηνύματα της πολιτικής που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να τα μετατρέψουμε σε πολιτική. δεν είναι εύκολο αλλά ένα μπορώ να πω κάτι με βεβαιότητα είναι ότι χωρίς δεδομένα είμαστε “στο περίπου” και στην Υγεία δεν μας παίρνει, να το πω λίγο αδόκιμα να πάμε “στο περίπου”. Είδαμε τι έγινε το 2010, όταν διαπιστώσαμε ότι ξοδεύουμε πολύ περισσότερα απ’ όσα έχουμε».

    Το θέμα λοιπόν για τον κ. Σουλιώτη είναι τα νέα ψηφιακά μέσα που διαθέτει το σύστημα και τα ψηφιακά άλματα που έχει κάνει αυτή η χώρα στην υγεία να μη μείνει “ένας γίγαντας εν υπνώσει” «Έχουμε “έναν γίγαντα εν υπνώσει” τη στιγμή που δεν αξιοποιούμε αυτά τα δεδομένα» με τον ίδιο μάλιστα να απευθύνεται προσωπικά στην κ. Καρποδίνη ζητώντας βοήθεια για την παροχή στοιχείων που θα βοηθήσουν την εν εξελίξη μελέτη του. Και συνέχισε επί του θέματος ο κ. Σουλιώτης «Ξέρετε, δώσαμε μάχη για να παράγονται δεδομένα και τώρα υπάρχει ένας φετιχισμός των στοιχείων, στα οποία η πρόσβαση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Δεν μιλάω για το πόσο δίνεται ένα φάρμακα και το πόσο δίνεται ένα άλλο. Δεν τα χρειάζεται κανείς αυτά. Ανωνυμοποιημένες πληροφορίες χρειαζόμαστε με βάση τους πληθυσμούς και τις κατηγορίες νόσων. Γιατί στην υγεία δεν αρκεί να πηγαίνεις πυροσβεστικά να λύνεις τα προβλήματα που υπάρχουν. Πρέπει να δούμε τι έρχεται. Κι αυτό που έρχεται είναι μία δημογραφική βόμβα. Θα έχουμε περισσότερους πολίτες με συννοσηρότητες, με πολλαπλά προβλήματα υγείας, ταυτόχρονα που θα απαιτούν πιο σύνθετες παρεμβάσεις».

    Ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας για το νέο μοντέλο χορήγησης των ΦΥΚ που πλέον εφαρμόζεται είπε ότι έχει τα υπέρ και τα κατά του, αρνήθηκε να τα σχολιάσει προτιμώντας να περιμένει τα αποτελέσματα της μελέτης που ο ΠΣΦ έχει χρηματοδοτήσει. Η μελέτη που φτιάχνει ο κ. Σουλιώτης, όπως είπε, προτείνει μία καινούργια θεώρηση για τα ΦΥΚ. Είπε πολύ σωστά ο κ. Καθηγητής ότι είναι ένας κατάλογος μέσα στον οποίο μπαίνουν συνεχώς προϊόντα. Δεν βγαίνουν ποτέ. Φτιάχτηκε το 2010. Προϊόντα που το 2010 μπορεί να είχαν χίλια ευρώ σήμερα μπορεί να έχει πέσει η τιμή στα τους στα εκατό ευρώ. Η δικιά μας πρώτη προσέγγιση είναι ότι ο κατάλογος πρέπει να αναθεωρηθεί. Μία σειρά από προϊόντα που κακώς αντιμετωπίζονται ως Φάρμακα Υψηλού Κόστους πρέπει να επιστρέψουν στο κανονικό κανάλι, στα φαρμακεία της κοινότητας, στις φαρμακαποθήκες κι εμείς θα έρθουμε να καταδείξουμε ότι τελικά από αυτήν την αναδιάρθρωση και την αλλαγή ουσιαστικά του μοντέλου, όχι μόνο δεν θα προκύψει οικονομική επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά ότι αποδεσμεύονται πόροι».

    Οι δύο προβληματισμοί, που όπως είπε, πρέπει να θέσουμε σήμερα είναι μήπως τελικά κάποια από τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους κακώς αντιμετωπίζονται έτσι και πρέπει να επιστρέψουν στα φαρμακεία της κοινότητας προκειμένου να αδειάσει χώρος για τον κρατικό προϋπολογισμό και μήπως κάποια φάρμακα τα οποία αντιμετωπίζονται ως ΦΥΚ τιμολογιακά είναι μη αποζημιούμενα, είναι φάρμακα life style, κι εάν ναι, τότε ποιο το όφελος για το κράτος να τα αντιμετωπίζει ως ΦΥΚ;

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κ. Θεανώ Καρποδίνη αυτή τη στιγμή αρχίζει να μπαίνει σε μία κανονικότητα και η διάθεση των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία που μπήκαν τελευταία, τον Φεβρουάριο, ως ο τρίτος πυλώνας διάθεσης αυτών των φαρμάκων πέρα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και την κατ’ οίκον αποστολή τους. «Έχουμε πάνω από 1500 αιτήσεις σε μόνιμη βάση για διανομή κάθε μέρα. Τέλος Μάϊου προγραμματίζουμε να βάλουμε στο κανάλι και τις υπόλοιπες δραστικές για το άσθμα και την ηπατίτιδα και να φτάσουμε το στόχο που έχει θέσει ο Υπουργός (σ.σ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης) για τις 66.000 συνταγές το μήνα».

    Ο ίδιος πάντως ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι το να φύγουν σκευάσματα από τη λίστα ΦΥΚ και να μπουν στο retail δεν είναι κάτι εύκολο καθώς  υπάρχει το ζήτημα του εάν θα μπουν ή όχι με τη δαπάνη τους γεγονός που θα αυξήσει περαιτέρω το clawback (υποχρεωτικές επιστροφές) για τις φαρμακευτικές εταιρείες, το οποίο ήδη θεωρούν εξοντωτικό.

    Σε ό,τι αφορά τους προβληματισμούς του κ. Σκυλακάκη η κ. Καρποδίνη είπε ότι ο Υπουργός Υγείας έχει εδώ και καιρό συστήσει μία Ομάδα υπό τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού Άρη Αγγελή, έτσι ώστε πράγματι να γίνει μία μελέτη και να απενταχθούν κάποια φάρμακα από τον κατάλογο των ΦΥΚ και να επιστρέψουν κανονικά στην αλυσίδα διανομής, τις φαρμακαποθήκες και τα ιδιωτικά φαρμακεία. «Αυτός είναι ένας αναγκαίος εξορθολογισμός, το βλέπουμε ήδη και νομίζω ότι έχει προχωρήσει πάρα πολύ ώστε σύντομα να είναι ο Υπουργός σε θέση να νομοθετήσει και αυτήν τη μεγάλη και σημαντική καινοτομία γιατί αυτό που παρατηρούμε μέσα από τη «Σάρωση Ορίζοντα» (σ.σ. (Horizon Scanning), ένα σύστημα του ΕΟΠΥΥ για την έγκαιρη εντόπιση και αξιολόγηση νέων, καινοτόμων φαρμάκων πριν κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά) είναι ότι συνεχώς έρχονται, νέα, καινοτόμα φάρμακα. Αυτό σημαίνει πολύ μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ασθενών που θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα που πραγματικά είναι ΦΥΚ, επομένως η αλυσίδα αυτή θα πρέπει να έχει όλους τους συμμετέχοντες με το μέγιστο των δυνατοτήτων μας διότι αλλιώς θα ξαναδούμε συσσώρευση κόσμου, ταλαιπωρία, δυσκολία στην πρόσβαση. Αυτό είναι κάτι που δεν θα επιτραπεί να ξανασυμβεί και γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε εγκαίρως».

    Σε ό,τι αφορά το θέμα του ρόλου των φαρμακαποθηκών στη διάθεση των ΦΥΚ η κ. Καρποδίνη είπε ότι «έχει νομοθετικά προβλεφθεί η συμμετοχή των φαρμακαποθηκών σε αυτή τη διαδικασία της διανομής κατ’ οίκον και αμοιβή. Ποια είναι η δυσκολία; Η δυσκολία είναι ότι για να συμφέρει και τις ιδιωτικές φαρμακαποθήκες και τις συνεταιριστικές πρέπει να αυξηθεί ο όγκος (σ.σ. των ΦΥΚ που διατίθενται εκτός φαρμακείων ΕΟΠΥΥ) κι όλα αυτά απαιτούν μία μεγάλη επένδυση έτσι ώστε να υπάρχει διασφάλιση και της ιχνηλασιμότητας και του ελέγχου του αποθέματος, όπως έχουμε πει αλλά και πρωτίστως της ασφάλειας που εννοείται ότι εξασφαλίζεται μέσα από τις πιστοποιημένες εταιρείες που είναι όλες φαρμακαποθήκες αλλά και το κανάλι όπως το έχουμε δημιουργήσει εμείς. Η πόρτα είναι ανοιχτή. Έχουμε κάνει ένα Μνημόνιο Συνεργασίας και πιστεύω ότι όσο αυτή η υπηρεσία ανεβαίνει, τόσο περισσότεροι θα έρχονται να συμβάλλουν και να συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία. Η πόρτα είναια ανοιχτή. Συνεργαζόμαστε και με την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας και με τον Πανελλήνιο Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων και δεν έχουμε καμία μα καμία εξαίρεση ως προς αυτό το κομμάτι. Αντιθέτως το υποστηρίζουμε».

    Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς συμμερίστηκε τον προβληματισμό του κ. Σκυλακάκη για το ποια τελικά πρέπει να χαρακτηρίζονται ΦΥΚ και με ποιον τρόπο εντάσσονται στον σχετικό κατάλογο. Μάλιστα συγκεκριμενοποίησε το ερώτημα θέλοντας να δώσει να φανεί πως ορισμένες φορές η ταλαιπωρία του κόσμου με την ένταξη ενός φαρμάκου στον κατάλογο των ΦΥΚ οφείλεται σε θέματα που άπτονται στενών επιχειρηματικών συμφερόντων εταιρειών και δεν είναι προφανή σε όλους ειδικά τους μη γνωρίζοντες καλά το χώρο του φαρμάκου. «ΦΥΚ είναι ένα φάρμακο για την οστεοπόρωση που την Α εταιρεία δεν τη συμφέρει να το κρατήσει στη διακίνηση μέσω του ιδιωτικού φαρμακείου γιατί το αντίστοιχο γενόσημο κάποιας άλλης εταιρείας έχει ήδη ενταχθεί, οπότε το αποσύρει κι επομένως εξαναγκάζουμε έναν κόσμο να πηγαίνει και να ταλαιπωρείται; Γιατί ταλαιπωρία είναι να το παραγγέλλει μέσω κούριερ».

    Μάλιστα απευθυνόμενος προς την διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη τόνισε πως εάν ο κατάλογος των ΦΥΚ εξορθολογιστεί «θα απεγκλωβίσετε πολύ εύκολα τις υπηρεσίες σας ώστε να επιλυθούν διαχειριστικά προβλήματα».

    Υπενθύμισε ακόμη πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έθεσε ως απαράβατο όρο το να ενταχθούν οι φαρμακαποθήκες στο νέο μοντέλο διάθεσης των ΦΥΚ. «Εμείς ξέρετε πολύ καλά ότι θέλουμε τις φαρμακαποθήκες μας, από εκεί που ψωνίζω τα φάρμακά μου, αυτούς εμπιστεύομαι ότι θα μου φέρουν το φάρμακο με ασφάλεια».                                    

    φαρμακαποθηκάριοι ΦΥΚ
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Η μετάβαση στη Νέα Πύλη ΚΜΕΣ: Οι ενέργειες του ΠΦΣ, η διαχείριση των ΦΥΚ και οι επιπτώσεις στη λειτουργία των Φαρμακείων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ο Όμιλος Τσέτη στο 2ο Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο Υγείας: Οικοδομώντας γέφυρες συνεργασίας για την υγεία, την καινοτομία και την ανάπτυξη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ασφάλιστρα Υγείας: Ανάμεσα στην προστασία του ασφαλισμένου και τη βιωσιμότητα του συστήματος

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ευρωπαϊκό «φρένο» στις ελλείψεις φαρμάκων: Η στρατηγική συμφωνία στο Λουξεμβούργο και η ελληνική παρέμβαση για τις τιμές

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μπαίνει τέλος στο «χάος» των παράνομων κέντρων ευεξίας: Ο νέος νόμος για τα spa και το στοίχημα της δημόσιας υγείας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Γερμανία: Αποσύρονται οι μεταβλητές εκπτώσεις στα φάρμακα μετά τις αντιδράσεις της αγοράς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τριήμερες δράσεις προς τιμήν του «εθελοντή αιμοδότη»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οδηγίες για την αντιμετώπιση δαγκώματος από λαγοκέφαλο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΑΕΕ: Αναγκαίες οι παρεμβάσεις για τη συγκράτηση του κόστους υγείας και των ασφαλίστρων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς: Η εξέταση που «βλέπει» όσα δεν φαίνονται αλλιώς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Στερεά Ελλάδα: 55 σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα στα Κέντρα Υγείας μέσω χρηματοδότησης

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ανακύκλωση φαρμάκων: Η νέα ψηφιακή καμπάνια της ΟΣΦΕ απτό παράδειγμα ψηφιακού μετασχηματισμού

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ρήξη Ανευρύσματος: Η άμεση αντιμετώπιση σώζει ζωές – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Έμπολα στο Κονγκό: Η μάχη ενάντια στον ιό Μπουντιμπούγκιο μέσα από τις σκιές της δυσπιστίας και του πολέμου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΣΦΕΕ-PIF: Το ιστορικό υψηλό του clawback στο 80,7% ναρκοθετεί την υγεία των πολιτών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες

    Διατροφη

    «4η Γιορτή Ζωής – Μια πόλη, μια καρδιά…» για τη σημασία εκπαίδευσης ΚΑΡΠΑ και ύπαρξης απινιδωτών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η μετάβαση στη Νέα Πύλη ΚΜΕΣ: Οι ενέργειες του ΠΦΣ, η διαχείριση των ΦΥΚ και οι επιπτώσεις στη λειτουργία των Φαρμακείων

    16/06/20265 Mins Read
    Το σκεπτικό και η αφορμή για τη μετάβαση στη νέα πύλη ΚΜΕΣ βασίστηκαν στην ανάγκη για ριζικό ψηφιακό εκσυγχρονισμό

    Ο Όμιλος Τσέτη στο 2ο Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο Υγείας: Οικοδομώντας γέφυρες συνεργασίας για την υγεία, την καινοτομία και την ανάπτυξη

    16/06/2026

    Ασφάλιστρα Υγείας: Ανάμεσα στην προστασία του ασφαλισμένου και τη βιωσιμότητα του συστήματος

    16/06/2026

    Ευρωπαϊκό «φρένο» στις ελλείψεις φαρμάκων: Η στρατηγική συμφωνία στο Λουξεμβούργο και η ελληνική παρέμβαση για τις τιμές

    16/06/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Η μετάβαση στη Νέα Πύλη ΚΜΕΣ: Οι ενέργειες του ΠΦΣ, η διαχείριση των ΦΥΚ και οι επιπτώσεις στη λειτουργία των Φαρμακείων
    • Ο Όμιλος Τσέτη στο 2ο Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο Υγείας: Οικοδομώντας γέφυρες συνεργασίας για την υγεία, την καινοτομία και την ανάπτυξη
    • Ασφάλιστρα Υγείας: Ανάμεσα στην προστασία του ασφαλισμένου και τη βιωσιμότητα του συστήματος
    • Ευρωπαϊκό «φρένο» στις ελλείψεις φαρμάκων: Η στρατηγική συμφωνία στο Λουξεμβούργο και η ελληνική παρέμβαση για τις τιμές
    • Μπαίνει τέλος στο «χάος» των παράνομων κέντρων ευεξίας: Ο νέος νόμος για τα spa και το στοίχημα της δημόσιας υγείας
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.